Star Wars: Ahsoka

Star Wars: Ahsoka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413578/bmid_star-wars-ashoka-dUz-413578.jpg 4 122 20

Myslela si, že její válka je dobojována. Ale nový boj právě začíná… Ahsoka Tano, kdysi loajální Jedi a učednice Anakina Skywalkera, chtěla původně strávit zbytek života službou v řádu Jedi. Ale když byla krutě zrazena, opustila řád a vydala se vlastní cestou. Anakin a ostatní Jediové ji však nezavrhli a byli vždy ochotni podat jí pomocnou ruku, stejně jako ona jim. Potom ovládl galaxii císař a Jediové byli nemilosrdně povražděni. Nyní je Ahsoka skutečně sama a váhá, zda se má znovu stát součástí nějakého většího celku. Uchýlí se na odlehlou planetu, kde se spřátelí s mladou ženou Kaeden a zařídí si život po svém. Jenže Ahsoka nemůže uniknout své minulosti ani dosahu Impéria. Poté, co planetu obsadí imperiální jednotky, rozhodne se zapojit do odboje – i když tím riskuje odhalení své pravé totožnosti. Její volba bude mít zničující důsledky pro ty, kdo jsou jí blízcí… a povedou ji k nové naději pro galaxii.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars: Ahsoka , 2016


více info...

Přidat komentář

Ivy_9
30.12.2023 5 z 5

Souhlasím s Gedofreyem. Na tuto knihu jsem se dlouho těšila a zhltla jsem ji na počkání. Určitě by se dalo děj více rozvést, ale i tak to mělo své kouzlo a moc mě to bavilo. Nikdy jsem si nemyslela, že propadnu SW a už vůbec ne knihám. Už teď se těším na další:))

Gedofrey
17.08.2023 5 z 5

Nečekal jsem, že mě někdy knihy ze světa Star wars budou lákat, ale stalo se. Před stejnojmeným seriálem jsem se pustil do knihy a musím říct, že jsem se dlouho takhle nezačetl. Některé části jsou možná až příliš zjednodušené (zasloužilo by si větší rozsah) a dá se říct, že je to celé tak trochu na objednávku, ale jako odpočinkové čtení pro velkého fanouška Ahsoky je to super čtení.


Rettry
10.08.2023 2 z 5

Knihu jsem si koupil, protože byla v doporučené přípravě na seriál Ahsoka a prakticky v ní není nic moc navíc, než bylo v poslední epizodě první série Tales of the Jedi.
Docela zklamání z rozsahu a hloubky příběhu. Bitvy jsou odbyté, taktika nedostatečná a čtenář nemá po celou dobu žádný pocit nepětí, když se náhodou něco děje.
Nejspíš nejsem autorkou zamýšlená cílovka.
SPOILER
Příprava negativních emocí vůči první zabité postavě, byla až úsměvná. Namísto, aby jeho charakter využili ke zradě, nechala ho autorka odpravit jedním odstavečkem.

JanHrnecek
23.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Rozkaz 66 byl vykonán a jedna z mála přeživších Jedi Ahsoka poznává život po čistce. Ze začátku to působí spíš jako epizoda ze seriálu Rebels. Nic se neděje, postavy až na Ahsoku nejsou nijak sympatické. Po opuštění Raady ale začíná to, co chcete od knihy SW. Zdánlivě nesouvisející příběhy se spolu začnou proplétat a dostanete příjemné dokreslení části života jedné z nejoblíbenějších postav galaxie. Ahsoka padla, ať žije Fulcrum.

ArkAngel
01.01.2023 2 z 5

Ahsoka Tano se skrývá před Impériem a hraje si na farmářku a mechaničku. Celou dobu jí víceméně pouze sledujeme, jak interaguje s ostatními farmáři, říká si, jak jí chybí R2-D2, Anakin nebo Obi-Wan a vzpomíná na epizody z Klonových válek. Když vyšla epizoda Tales of the Jedi, která tento příběh ve zkratce zpracovala, říkal jsem si, zda není zbytečné dávat do seriálu něco, co už tu bylo. No jenže ona kniha je ve výsledku opravdu spíše podprůměrná. Což netvrdím, že ona zjednodušená epizoda taky nebyla.

Ristridin
02.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Za začátek bych dal 3/5, bylo to plytké a ne moc Star Wars, ale jsem SW nerd, takže 4 za to, že jsem si mohl přečíst některé drobné vysvětlivky. Takové téma má ale daleko větší potenciál!
Sehnal jsem v poslední době spoustu SW knih, ale doteď viděl jen filmy a seriály a po Tales of the Jedi jsem si to chtěl dát z druhého pohledu.
Spousta lidí si teď stěžuje, že si Filoni vytřel s touhle knihou zadek, ale já bych to neviděl tak černě. Ahsoka se v obou případech schovávala, vyzradila se použitím Síly, měla vnitřní spor, zda bojovat nebo ne, zabila inkvizitora (ikdyž v knize méně “brutálně”) kvůli ochraně civilistů, záchranu zajistil Bale Organa. V knize máme navíc, že získala od inkvizitora své krystaly, které se “vyčistily” a to mi přijde jako super nápad. A už teď vím, kdy a jak nastal zrod Fulcruma! Dřív jsem viděl Rebels a bylo to tak nějak najednou, když se Ahsoka objevila.
Nejdřív mi přišly reference k různým postavám a událostem z minulosti trochu na sílu, ale časem si to sedlo. Zajímavá myšlenka s Barriss Offee ke konci knihy.
Těším se na seriál Ahsoky příští rok a že se velká část budoucích televizních projektů vydá podobnou cestou jako Andor!

Thrawn89
01.08.2022 2 z 5

Kdyby byl příběh této knihy zpracovaný jako povídka nebo jako jeden díl v seriálu Rebels, tak by to bylo asi OK. Ale jako kniha je to opravdu slabé. Povrchní, předvídatelný příběh se šablonovitými postavami bez hloubky, Ahsoka mi k srdci moc nepřirostla a tak jediné, co to drží nad vodou jsou různé návaznosti na předchozí SW tvorbu, která fanouška udrží v pozornosti.

kiki3215
04.08.2021 5 z 5

Doporučuji si knihu přečíst po shlédnutí poslední série Star Wars: The Clone Wars. Příběh pak zasáhne na úplně jiném levlu, protože se vám u toho budou neustále vybavovat scény ze seriálu.

Palorizek85
06.07.2021 3 z 5

(SPOILER) Za mě bohužel zklamání. SW universum mám rád, ale poslední dobou jsou ty příbehy dost plitké a zápletky předvídatelné. Zřejmě největší zklamání byl asi souboj Ahsoky na konci :/ Tak 70%

5035
25.05.2021

Knížka neurazí, ale ve finále ani nepotěší. Je to spíš oddechovka, a to u SW nejsem absolutně zvyklá. Možná proto to zklamání.
Příběh a zápletka mi přijde jako dobrý námět, ale jakoby to autorka nezvládla dostatečně předat čtenáři. Bylo tam sousta zajímavých momentů, které bych ocenila rozepsat! Naopak jsem občas o u některých pasáží měla tendenci přeskakovat.

Aneisreading
11.05.2021 2 z 5

(SPOILER) Na tuto knihu jsem se velmi těšila už proto, že jsem velký fanoušek star wars a Ashoka Tano je pro mě srdcová záležitost. Musím ale říct, že kniha mě spíš zklamala, měla pár světlých okamžiků - flashbacky, zastávka k Obi-wanovi na Tattooine a další. Také se mi líbilo, že Ashočina linka hezky navazuje na cw, rebels a ot trilogy - což by ale mělo být spíše samozřejmostí. Zde totiž klady končí.
Předně už po několika málo kapitolách mi došlo, jak povrchní je styl psaní autorky. Měla jsem pocit, že autorka svět sw příliš nezná a tak tam hodila pár stěžejních věcí pro tento svět, který ale ve výsledku nebyl nijak působivý. Fakt, že crokinu bylo věnováno více napsaného slova za celou knihu než samotnému důležitému boji Ashoky s inkvizitorem, mluví za vše. Na závěr bych chtěla říct, že kniha se pohybovala okolo průměrného hodnocení - atmosféra byla stále hezká a nastínila nám okolnosti Ashočina příchodu k Rebelli.
Jen je tedy škoda, že velký potenciál nebyl úplně využít. Tak snad někdy příště.

RadimWiniarski
16.01.2021 3 z 5

Ahsoka Tano, jedna z nejoblíbenějších postav ze světa Star Wars se konečně také dočkala své knihy. Ta se nám měla pokusit odhalit, co Ahsoka dělala mezi obdobím konce Klonových válek a částí, kdy začala pomáhat rebelům jakožto Fulcrum. Povedlo se tedy alespoň zčásti rozlousknout další střípky jejího života? Bohužel nejspíš ne.
Příběh sám o sobě nás přivádí na planetu Raada, na kterou se naše hrdinka vypraví, aby se ukryla. Samozřejmě ji dříve, či později Impérium nalezne, a tak ji nezbývá nic jiného, než bojovat a pokusit se zachránit nejen planetu, ale i její obyvatele. Toť vše. Žádný hlubší příběh, který by nám odhalil něco více. Člověku tak silně připomíná jeden z dílů ze seriálových SW - Clone Wars, případně Rebels.
Jako plus bych určitě viděl to, že se autorka nebojí zabít nám několik postav, aby dokázala jak je náš hlavní záporák v podání Šestého bratra nemilosrdný. V kontrastu s tím však působí závěr poněkud smutně a nevyužitě, když vezmeme v potaz jak silně a tvrdě nám je tento charakter představen a jak je on a jeho výzbroj v budoucnu nesmírně důležitá pro samotnou Ahsoku.
Jsem obrovský fanoušek Ahsoky, a tak bude mé hodnocení minimálně o tu hvězdičku výš, než by nejspíš mělo, nicméně musím po dočtení říct, že převažuje zklamání. Né ani tak z knihy, která je vše všech formách naprosto průměrná, ale spíš z promarněného potenciálu, který právě postava Ahsoky nabízela. 50%

gimli35
18.12.2020 4 z 5

Po většinu času pochmurně laděná a po nepříliš akční polovině teprve ke konci gradující kniha sice není tím nejlepším, co SW literatura nabízí, přesto však oceňuji její přínos v oblasti informací o mně méně známé a přitom velmi pozoruhodné postavě, kterou je právě Ahsoka Tano.

daniel6725
24.08.2020 3 z 5

Ahsoka se snaží žít v exilu jako zbytky řádu Jedi, ale nedaří se jí to. Tato kniha vyplňuje období mezi Rozkazem 66 a jejím prvním kontaktem s Bailem Organou, kdy se zapojí do odboje coby Fulcrum ze seriálu Rebels. Imperiálové nejsou v této knize žádná košťata a zemře spousta civilistů, ostatně jak už to tak při okupaci bývá. Super zážitek, jen rozsah je zbytečně krátký a příběhu by neuškodilo ani pokračování. Tam, kde totiž začíná dostávat nový rozměr, s mrzením končí.

Sytry
29.03.2020 3 z 5

Knížka v celku nebyla vůbec špatná, oceňuji míru brutality, flashbacky super. Líbilo se mi využívání síly, převažuje nad světelnými meči. Trošku mi vadilo, že autorka nešla hlouběji všechno mi připadá tak povrchové. Jinak příjemný počtení ze světa SW 75%.

Ailee
17.10.2019 3 z 5

Tak tohle mě zklamalo. Ne, že by kniha byla špatná. Bylo vlastně celkem dobrá, ale absolutně nevyužila svůj potenciál! Takových případů, které mohly být zajímavé, napínavé a dramatické, ale nikdy z toho nic nebylo. Jako kdyby se autorka snažila příběh odbýt, aby se s ním už nemusela zabývat. Což je strašná škoda, protože Ahsoka je oficiálně moje nej postava z celého SW universa.

Kyell
11.09.2019 5 z 5

Knihu jsem četl již dávno v originálním znění, nyní jsem si všiml, že dorazila česká verze a neodolal jsem. Ahsoka je jedna z mých nejmilejších postav, takže jsem knihu slupl jako malinu. Opravdu obrovské plus za dovysvětlení děje, které není zahrnuto v seriálech. Kniha je skutečně velmi svižná a pravděpodobně ta nejvíce očekávaná pasáž je velice ale opravdu velice strohá. To bych viděl jako jediný zápor celé knihy, klidně bych snesl o několik set stránek víc.

jesterkan
27.08.2019 5 z 5

Oddechové čtení, které mě velice bavilo. Další kniha, která vysvětluje některé informace ze seriálů a dalších knih. Samotný děj je velmi rychlý a neúprosně se blížíte ke konci. Záporné hodnocení bych viděl maximálně v počtu stránek a málo děje ze vzpomínek na Anakina a na Obi-wana

Shimon
22.08.2019 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se hrozně těším, takže to říkám nerad, ale docela mě to zklamalo.
Nejvíc mi vadí jak strašně krátké to je. Kdyby to bylo o 100 stránek delší tak to ničemu neuškodí.

KubaHanzelin
05.08.2019 3 z 5

Trochu zklamání, délka knihy nic moc, příběh taky žádný zázrak..
Co mě naopak hodně bavilo tak Ahsočino PTSD z Clone Wars a obecně flash backy, bylo tu ještě pár momentů, ale to už bych spoileroval. Snad bude druhý díl Thrawna stát za to

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

2019  71%Star Wars: Ahsoka
2024  63%Star Wars - Královnin stín

Kniha Star Wars: Ahsoka je v

Právě čtených4x
Přečtených151x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených10x
Knihotéce98x
Chystám se číst31x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x