Vzpoura na Enterprise

Vzpoura na Enterprise https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49468/star-trek-vzpoura-na-enterprise-49468.jpg 4 17 2

Star Trek série

>

Enterprise právě dokončila průzkum a kontakt planety Delta Canaris IV, osídlené velmi zvláštní inteligentní formou života. Nyní přilétá na Hvězdnou základnu 1, kde se má posádce dostat zaslouženého odpočinku a lodi neméně zasloužených oprav. Kapitán Kirk však netuší, že jeho posádka se odpočinku ještě nějaký čas nedočká. Současná diplomatická situace v Galaxii je totiž poněkud napjatá a Enterprise musí podstoupit důležitou diplomatickou misi. Je životně důležité dopravit skupinu vyjednavačů Federace do soustavy Ammdon, ležící v oblasti, o níž mají velký zájem Romulané... Velvyslanec Zarv, tvrdohlavý tellaritský vůdce vyjednavačů, nehodlá Kirkovi jeho úkol nijak usnadnit. Navzdory profesionalitě posádky vládne na lodi citelné napětí. Když se Enterprise připlete do cesty ztroskotaná loď neznámé civilizace, zdá se to být vítaným rozptýlením; na palubě cizí lodi se navíc nachází jeden přeživší - půvabná mimozemská žena, která sebe sama nazývá Lorelei. Brzy však kapitán Kirk zjišťuje, že se mu situace na lodi vymyká z rukou. Nespokojenost posádky roste, morálka klesá a technický stav lodi je den ode dne horší. Pokud se něco radikálně nezmění, je ammdonská mise předem odsouzena k neúspěchu... -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Netopejr
Originální název:

Mutiny on the Enterprise , 1983


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
09.12.2023 4 z 5

Klasické dobrodružství Kirkovy posádky, které by mezi seriálovými epizodami nijak nevyčnívalo - což je ovšem pozitivum. Příběh ničím nepřekvapí. Děj k němuž vše směřovalo se opravdu udál, a řešení problému které se nabízelo, bylo opravdu použito. Protože je to knižní příběh, tak si mohl dovolit dvojí luxus v podobě exotické planety a kosmické bitvy, což by televizní rozpočet nikdy nezaplatil. Knížku jsem četl v angličtině, a musím říct, že Scotty je v mluvené formě srozumitelný, ale v psané formě je děs běs.

Phoenix16.cz
02.01.2013 4 z 5

Vzhledem k tomu, že v tomto díle je Enterprise v dezolátním stavu a taktak letí od samého začátku, žádné akce se moc nedočkáme. První půlka knížky je čistě dialogová/filozofická, v druhé půlce už se začně konečne něco dít. Jedinou výraznou postavou je tu (samozřejmě) Kirk a jeho protivnice Lorelei, ale na ostatní známé postavy se tu moc nedostalo. Dokonce i Spock se tam mihne jen příležitostně. Ale přesto děj docela postupuje. První část je takový rozjezd k druhé, která je odvyprávěná svižnějším tempem.


Štítky knihy

vzpoura Star Trek Star Trek původní sci-fi

Autorovy knížky

Robert Edward Vardeman
americká, 1947
2004  82%Vzpoura na Enterprise

Kniha Vzpoura na Enterprise je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce33x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x