Vraždy ve Vulkánské akademii

Vraždy ve Vulkánské akademii https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49460/bmid_star-trek-5-vrazdy-ve-vulkanske-aka-NOR-49460.jpg 4 37 3

Star Trek série

Pokračování příběhů hrdinů kosmické lodi Enterprise. Děj příběhu se nyní odehrává na planetě Vulkán, hlavní postavou je kapitán vesmírné lodi James T. Kirk, o jehož život usiluje rafinovaným způsobem neznámý vrah. Ohrožen je nejen on, ale i Spockova matka a další hrdinové známého seriálu.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Albert
Originální název:

The Vulcan Academy Murders , 1984


více info...

Přidat komentář

kolacky
31.12.2021 5 z 5

Kirk detektivem. Dobrý příběh, i když pachatel je celkem jasný od první tak třetiny. Ale jak píše kolega Phoenix, dozvěděli jsme se něco víc o Vulkancích.

moničina
12.06.2017 5 z 5

Výborné napínavé krimi s prekvapivým odhalením na konci. Páchateľov motív bol však dosť od veci a pôsobil nevierohodne a len preto dávam o jednu hviezdičku menej. Škoda, že tento príbeh nebol nikdy sfilmovaný, to by bola paráda. Kto má rád starý dobrý Star Trek so Spockom a Kirkom, príde si na svoje.


Phoenix16.cz
03.01.2013 4 z 5

Jak už název napovídá, v téhle knize se vypravíme na Vulkán a to ve složení Spock, Kirk a McCoy. Samozřejmě se seznámíme s novými Vulkánci, potkáme staré známé a také poznáme lidi, kteří na Vulkánu žijí už delší dobu. Když pominu hlavní příběh, kdy dva lidé zemřou za zvláštních okolností a Kirk začne vyšetřovat případ jako vraždy, protože Vulkánci odmítají věřit, že by se něco takového mohlo stát, nejzajímavější na této knize byl popis vnitřního světa Vulkánců. Kniha by klidně mohla sloužit jako sonda do jejich intimního světa, protože popisuje mnoho jejich vnitřních a emocionálních pochodů a ukazuje, jak se jejich svět liší od našeho.
Hlavní příběh není špatný, spíš trochu ohraný a ne moc nápaditý. Máme tu mrtvé a musíme zjistit, kdo je zabil. A Kirk použije nejjednodušší vylučovací metodu, při níž mu zbude jasný kandidát. Jenomže na konci se samozřejmě ukáže, že on to nebyl, protože ve skutečnosti vraždila ta nejmíň nápadná osoba. Jenomže v tomto románu zas tak nenápadná nebyla, protože příběh na ni nenápadně upozornil hned na začátku. Příště by to chtělo indicie k nalezení vraha trochu víc zakamuflovat, přidat nějaký ten motiv a hned by byl detektivní příběh o stupínek výš.

Štítky knihy

vraždy Star Trek Star Trek původní sci-fi

Autorovy další knížky

Jean Lorrah
americká, 1938
1995  86%Vraždy ve Vulkánské akademii
1995  81%Metamorfózy
2006  71%Epidemie IDIC
2000  74%Otázka bezpečnosti

Kniha Vraždy ve Vulkánské akademii je v

Přečtených51x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce39x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x