Teorie strun 3 – Evoluce

Teorie strun 3 – Evoluce https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383725/bmid_teorie-strun-3-evoluce-imF-383725.jpg 4 10 4

Spletitá vlákna minulosti a přítomnosti ohrožují budoucnost. Voyager nebojuje sám. Za nepřátelskými liniemi se mocné síly spojily, aby lodi pod velením komandéra Chakotaye pomohly. Smutek nad zřejmě neodvratnou smrtí kapitána Janewayové, v kombinaci z úzkostí nad zmizením Doktora a pánů Parise i Kima, nutí posádku, aby přijímala čím dál drastičtější opatření za účelem přežití všech na palubě. Polapený v dimenzi nesrozumitelné lidskému chápání, se Doktor shledává se starým přítelem, který mu má pomoci postarat se o bezpečí těch, jež za sebou zanechal.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

String Theory 3 - Evolution , 2006


více info...

Přidat komentář

jirka7470
06.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Možná je to tím, že tato trilogie v ČR vycházela tak sporadicky, že tento poslední díl čtu až 12 let od prvního. Možná to je různým autorstvím jednotlivých částí. Ale tahle třetí kniha mi přijde nezáživná, nedovařená a laciná. Zápletky překombinované a charaktery nevěrohodné. SPOILER: Třešničkou na vyčpělém dortu je, že kapitánka Janeway celý příběh „prospí“ a po probuzení se posádce dá rozkaz, aby jí nic neříkali (a informace smazali z lodních záznamů), o příčině tolika zraněných a mrtvých. Protože víme, že ideálním řešením traumatu je udělat z něj tabu a dělat, jako by se nic nestalo… Je zajímavé srovnání s trilogií Volání osudu, která kombinuje nejen různé prostory a časové roviny, ale také posádky. Výsledek je přitom mnohem kompaktnější a dospěje do uspokojivého finále, zatímco tento díl působí dost splácaně.

Phoenix16.cz
17.02.2022 4 z 5

Tenhle příběh(y) byl hodně rozdrobený. Je to závěrečný díl, takže by měl spojovat a ukončovat linky rozjeté v předchozích dvou knihách. Ukončil, spojil, vysvětlil vše, co měl, ale jinak si žil svým vlastním životem. Je tu regulérně rozjeto několik plnohodnotných linií (i napříč časem), které se postupně střídají. Takže chvíli čteme o historii Okampů, pak se přesuneme do "crazy Q universa", pak odbočíme na Voyager, po chvíli si vzpomeneme zase na někoho jiného, a pak znovu další kolo.
Jako celek je kniha z těch lepších Star Treků. Je dobře napsaná a dohromady dává smysl. Nemá moc hluchých míst (za sebe bych seškrtala historii Okampy) a pustila se do experimentu, kdy je kapitánka odsunuta úplné na pozadí příběhu a iniciativu chtě nechtě přebírá první důstojník.
Jako další plus hodnotím snahu autorky navázat knihu do seriálu. Po poslední větě můžete rovnou pokračovat 5. řadou seriálu.


MaxK
28.12.2018 4 z 5

Prvních 100 stran jsem se nemohl začíst. Čím více jsem četl linii Harryho a Toma, tím více jsem měl pocit, že čtu Adamsova Stopařova průvodce Galaxií. Sice pěkné, ale nejsem si moc jistý, že takový vesmír jako čtenář Star Treku chci. Nejzajímavější byla tedy linie Voyageru pod Chakotayovým velením a změny v posádce.

NightGepard
05.11.2018 5 z 5

Z celé trilogie se mi líbila nejvíce. A je také nejdelší. Hezky je popsáno, kde se vzal Ochránce, co se dělo s Ocampou předtím, než museli tamní obyvatelé zalézt pod povrch a perfektní jízda Toma a Harryho s Q a q.

Autorovy knížky

2018  78%Teorie strun 3 – Evoluce

Kniha Teorie strun 3 – Evoluce je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce29x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x