Teorie strun 2 – Fúze

Teorie strun 2 – Fúze https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92653/teorie-strun-2-fuze-92653.jpg 4 13 2

Závoje padají a s nimi i hranice mezi jednotlivými dimenzemi. Stírání hranic mezi světy ale není bez následků a singularita, která zůstala po zhroucení bílého trpaslíka jménem Modré oko, jedné z dvojice hvězd monorhské sluneční soustavy, značně narušuje časoprostorové kontinuum. Šéf bezpečnosti Tuvok zmizel i s raketoplánem a Voyager se při jeho hledání dostane na dávno zapomenutou stanici plnou podivuhodných zázraků. Starodávné vesmírné město se probouzí a stává se pro členy posádky příslibem naplnění těch nejfantastičtějších přání, příslibem, kterému se jen těžko odolává, ale i příslibem, jenž vyžaduje oběti. Nezaplatí Voyager příliš vysokou cenu? Neviditelní strážci města jsou příletem Voyageru znepokojeni a hodlají prověřit, co má Janewayová v úmyslu. Aniž by to tušila, prochází kapitánka zkouškou, v níž musí svým soudcům prokázat, že je jejich podezření neopodstatněné a Voyager křehkou vesmírnou ekologii nenarušuje. Neschopna ospravedlnit svá rozhodnuti, přivolává na posádku trest…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

String Theory 2 – Fusion , 2005


více info...

tomas_my.123
tomas_my.123
23.04.2013 5 z 5

Souhlasím s komentářem pode mnou, to je úplně přesné, je to ještě lepší než jednička, je to čtivější, víc se toho děje a styl psaní téhle autorky je naprosto báječný. Asi nejlepší star trekovská kniha, kterou jsem kdy četl, to myslím naprosto vážně. A atmosféra je navíc ještě napínavější, než v Kohezi, je to Janewayové "dvojče", záhadná vesmírná stanice, jeden zajímavý výsadek a nebezpečí za zády. Úžasné dílo.

Phoenix16.cz
Phoenix16.cz
07.01.2013 4 z 5

Ježíšek mi zapomněl pod stromeček dát Kohezi a rovnou přinesl Fúzi, takže jsem začala číst z prostředka trilogie. Většinou to u ST knih nevadí, ale tohle navazuje na předchozí díl celkem dost. Přesto se to dá přečíst i tak, protože Fúze se k ději Kozehe občas lehce vrací. Voyager je stále mimo normální vesmír a tentokrát se ocitá na záhadné stanici, o které se postupně dovídáme, co se tu dělo/děje/bude dít. Do příběhu jsou zapleteny všechny hlavní postavy ze seriálu a společně řeší problém, jak z nastalé situace ven. Nevzpomínám si na žádný silnější moment, který by mi utkvěl v hlavě, děj je velice vyvážený. Od začátku do konce si drží svoji laťku a tempo vyprávění, a i když na otázky, které během příběhu vyvstaly, nakonec odpoví, nadhodí několik nových, které se budou řešit v dalším díle.


Štítky knihy

Star Trek

Autorovy další knížky

Kirsten Beyer
americká
2011  88%Teorie strun 2 – Fúze
2019  87%Kruh se uzavírá
2021  74%Děti bouře
2006  70%Alias: Vražedný virus
2020  86%Nehodni

Kniha Teorie strun 2 – Fúze je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce30x
Chystám se číst4x
Chci si koupit11x