Nehodni

Nehodni https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445931/bmid_nehodni-Sw3-445931.jpg 4 10 3

Osvobození pouhou jedinou myšlenkou, největší hrozba lidstvu – Borgové – jsou pryč, absorbováni do Caeliarského celku. Ale je tomu tak? Může být tato smrtící hrozba, která nad lidstvem visela po celé dekády, být skutečně pryč? Nemohl snad zůstat po Caeliarech stín? Federace se rozhodne, že to musí vědět a Hvězdná flotila dostane za úkol to zjistit. Vesmírná loď Voyager vede flotilu lodí do části vesmíru, která po generace žila ve strachu z náhlého vyhlazení. Do domova Borgů – kvadrantu Delta. Afsarah Edenová, nová kapitánka Voyageru, má za úkol najít odpovědi, získat možné spojence a vyřešit napětí v kvadrantu. Dokonalost, která byla dopřána všem Borgům, však byla upřena Sedmé z devíti. Zanechána za ostatními, žije v podivné existenci – ani Borg, ani člověk – a pomalu přichází o rozum. Šepot Společenstva, tichý cvrkot, který znala odjakživa, nahradil vnitřní hlas, jenž trvá na tom, že ona je Annika Hansenová, jedinec. Chakotay, bývalý kapitán Voyageru, jí nabídne pomoc s cestou za loďmi, které velení Flotily poslalo do kvadrantu Delta, nejpravděpodobnějšího místa výskytu Caeliarů. Mezi hvězdami, vzdálenými přátelskému prostoru Federace, je neznámé a neočekávané všední rutinou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Unworthy , 2009


více info...

Přidat komentář
Phoenix16.cz
Phoenix16.cz
17.02.2022 4 z 5

Nehodni začínají přesně tam, kde skončila předchozí kniha Kruh se uzavírá. Příběh prostě jede dál. Z Kruhu víme, v jakém "stavu" se nacházejí jednotliví členové původní posádky Voyageru. Je tu pár nových postav, které poznáme trochu lépe (nová kapitánka, nová šéfka strojovny apod.).
Celkově kniha nepůsobí moc uceleně, protože první cca třetina je věnovaná výhradně řešení osobních problémů hlavních postav. Nevadilo mi to, ST přeci je o postavách a ne jen o akci (alespoň do dob Discovery to platilo:-(). Ve zbytku knihy je vtěsnán příběh. Ten je takový průměrný, prostě takové entré zpět do kvadrantu Delta, kdy flotila narazí na problém a nějakým způsobem ho vyřeší. Na závěr dořeší postavy a máme kompletní posádku připravenou na další dobrodružství jako za starých časů v seriálu, a neomezené možnosti, jak pokračovat v dalších knihách.

hanak_v_exilu
hanak_v_exilu
22.02.2021 4 z 5

Šestá kniha ze série Voyager relaunch. Příběh se odkazuje na předchozí díly a na tetralogii Volání osudu. Jejich znalost není přímo nutná, protože autorka minulé události neustále připomíná a rozpitvává. Nepůsobí to příliš dobře a plynulosti děje to rozhodně nepomáhá. Naštěstí je zápletka dobře vymyšlená, napínavá a nezbytný twist je docela překvapivý. Zvykl jsem si posuzovat Star Treky i podle toho, jestli jejich postavy odpovídají svým seriálovým předlohám. Autoři často podléhají snaze je více zlidštit a posunout blíže ke své době. Kirsten Beyer k tomu taky inklinovala, ale většinou nepřekročila rozumnou míru. Drobné odlišnosti se dají přičíst novým zážitkům a v případě Sedmé i postupnému vývoji.


robin9739
robin9739
04.10.2020 5 z 5

Po přečtení této knihy, jsem opět naprosto propadl universu Hvězdné flotily. Star Trek je fenomén a tahle kniha je přesně o tom, o čem by měly být příběhy lodí Hvězdné flotily. Máme tady posádku, kterou známé z minulostí například (Sedmá z devíti, Chakotay, B'Elanna Toress) ale také úplné nováčky. Kteří jsou vyslání, aby prozkoumali málo známý kvadrant vesmíru pod názvem Delta.
Je vyslána celá flotila pod vedením lodě Voyager. Při cestě musí posádka řešit nejeden problém, ať už se samotnými členy posádky nebo s neznámými plavidly a celou soustavu planet s několika druhy živých organismů na povrchu.

Kniha je psaná čtivě úplně vás pohltí a přejete si být součástí posádky a objevovat neobjevené. Navazovat nové vztahy a řešit různorodé problémy. Knihu doporučuji všem, co miluji sci-fi a pro fanoušky Star Treku je toto dílo povinnost. Jediné, co bych asi vytkl, je že tenhle díl je hlavně o osobách na palubě a hodně o komunikaci a kontaktu, jak už na palubě, tak na jiných planetách…. Proto kniha, muže být pro někoho málo akční a některé dialogové pasáže jsou moc dlouhé. Ale jako celek je kniha fajn a moc mně bavila.

Štítky knihy

Star Trek

Autorovy další knížky

Kirsten Beyer
americká
2011  88%Teorie strun 2 – Fúze
2019  87%Kruh se uzavírá
2021  74%Děti bouře
2006  70%Alias: Vražedný virus
2020  86%Nehodni

Kniha Nehodni je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce31x
Chystám se číst6x
Chci si koupit7x