Výkřik do tmy

Výkřik do tmy https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45368/bmid_vykrik-do-tmy-RZH-45368.jpg 3 18 2

Star Trek - Nová generace série

< 9. díl >

Enterprise je pověřena úkolem vypátrat výzkumnou loď Federace Gregor Mendel, která se pohřešuje. Dostává se do oblasti vzdáleného vesmíru, kde by měla vzkvétat válečnická civilizace Klah´kimmbriů. Ale místo civilizace nalézají jen trosky - a planetu dokonale zahalenou do zlatého pole. A na oběžné dráze obíhá Mendel - bez posádky. Během průzkumu zmizí beze stopy členové pátracího týmu v čele s kapitánem Picardem. A tak stojí komandér Riker před obtížným úkolem: najít své druhy a navíc zamezit šíření zákeřné choroby, která napadla část posádky.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

A Call to Darkness , 1989


více info...

Přidat komentář

Polinius
16.12.2018 4 z 5

Jeden z nejlepších Star Trekových románů který jsem četl. Možná to bude tím, že tradiční ,,posádka" je odsunuta do pozadí a příběh rozehrávají úplně jiné postavy. Autor docela umně vypráví příběh a není přílišně doslovný. Autor ví kdy v ději poskočit dopředu.

Phoenix16.cz
02.01.2013 3 z 5

Enterprise letí vyšetřit zmizení jedné lodi Hvězdné flotily. Najdou ji opuštěnou bez posádky a na průzkum se vydává sám kapitán Picard. Ale během chvilky zmizí beze stopy a je na prvním důstojníkovi, aby převzal velení a našel výsadek. Ale aby to neměl tak jednoduché, na lodi vypukne neznámá nemoc. Kniha má zajímavou zápletku, příběh je napínavý, protože se postupně dovídáme, co se děje dole na planetě, ale dlouho není jasné, jak do všeho zapadají jednotlivé postavy ze zmizelého výsadku, které si evidentně nevzpomínají na život na Enterprise.