Svět zkázy

Svět zkázy https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78252/svet-zkazy-78252.jpg 3 15 2

Star Trek - Nová generace série

< 12. díl >

Planeta Kirlos - umělý svět zbudovaný záhadným, dávno vyhynulým druhem jménem Ariantu. Nyní na něm žije mnoho druhů jak z Federace, tak z K'vinské hegemonie, a užívají si léta poklidného soužití a výnosných obchodů. Planeta také skrývá velké množství archeologických pokladů, s jejichž odhalením má pomoci i posádka Enterprise. Archeologický tým mají podpořit Geordi, Dat a Worf. Jsou však brzy odříznuti od Enterprise - a ocitají se v pozici hlavních podezřelých z řady teroristických útoků. Dostávají se do vězení, vztahy mezi K'Viny a Federací se horší a prastaré stroje v podzemní Kirlosu po stovkách let nečinnosti procitají k životu, aby uvolnily největší ničivou sílu, jakou kdy kdo spatřil.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Doomsday World , 1990


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
04.05.2022 3 z 5

Připadalo mi to jako pohádka kterou jsme si psali přes maily během nudných dní v práci. Každý táhl děj svým vytouženým směrem, a nakonec z toho vyšlo cosi jako příběh. Na kapitolách je poznat, že je vždy píše někdo jiný. Takový machr abych poznal kdo to byl zase nejsem, ale rozdíl ve stylu nezakryl ani překlad. Navzdory roztěkanosti děje je pointa dopředu odhadnutelná. Stačí jen posbírat indicie a použít logiku.

Phoenix16.cz
05.05.2013 3 z 5

Na tuhle knihu jsem byla jak zvědavá, tak jsem se bála pustit do čtení. Důvodem je směska autorů. Všichni sami o sobě píšou velice dobře, jenomže tady píšou všichni dokupy a to jeden příběh. Je to vůbec možné, aby to byl jen jeden příběh? Jde to, i když dře to. Na románu je vidět, že hlavní linii příběhu měli promyšlenou a domluvili se na ní. Máme tu seznámení se situací, problém, řešení a vyřešení problému. Tak jak to má být. Ale samotné čtení už mě moc neuchvátilo. Ve chvíli, kdy jsem konečně přivykla pohledu a stylu vyprávění, bum, jiná kapitola a i když se to točilo kolem daného problémů, bylo to přeci jen jiné. Jako spisovatelský pokus fajn, zkusili jste to, ale asi bude lepší, když si každý bude psát to svoje.


Štítky knihy

Star Trek Star Trek: Nová generace sci-fi

Autoři knihy

Peter David
americká, 1956
Carmen Carter
americká, 1954
Michael Jan Friedman
americká, 1955
Robert Greenberger
americká, 1958

Kniha Svět zkázy je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce26x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x