Imzadi II. – Trojúhelník

Imzadi II. – Trojúhelník https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48314/star-trek-nova-gener.jpg 4 28 7

Imzadi: pro lid z planety Betazed, včetně poradkyně Deanny Troi z hvězdné lodi Enterprise, to znamená „milovaný" a vyjadřuje to zvláštní pouto, které nelze přetnout. Nebo snad ano? William Riker byl kdysi Deanniným Imzadi, nyní ale lodní poradkyně navázala nezvyklý vztah s nadporučíkem Worfem. Na první pohled se nemohou jeden od druhého více lišit, časem však objevují skryté rezervy odvahy a vzájemného citu. Spočívá ale Worfova budoucnost skutečně v Deanně, a komu bude Troi nakonec říkat „Imzadi"? I ve 24. století tvoří tři dav!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Imzadi II. – Triangle , 1998


více info...

-neuvedu-
-neuvedu-
17.02.2019 3 z 5

Červená knihovna hadr... Jen v sci-fi kabátu. Dvě třetiny knihy děj tak pozvolna někam směřuje, furt řeší city a emoce a pak to má nějaký spád... Hodnotím jako průměr.

Palorizek85
Palorizek85
14.03.2017 5 z 5

Výborná kniha. Řekl bych, že se vyrovná i prvnímu dílu Imzadi. Jedna z nejlepších knih Star Trek, kterou jsem četl.


Karin_w
Karin_w
01.06.2015 3 z 5

Bohužel slabší než první díl.. tak dvě třetiny knihy je taková trošku nudnější příprava na závěrečné finále. Nehledě na to že jsem si nikdy ani nedokázala zvyknout na myšlenku že by to Deanně a Worfovi mohlo fungovat, takže víceméně takový zbytečný zádrhel na cestě k Rikerovi :-D

petaSk
petaSk
30.12.2013 3 z 5

Když jsem četla první knihu Imzadi měla jsem pocit osudovosti a při čtení ve mně vířily emoce. U Imzadi II jsem měla celou dobu pocit, že je něco špatně. Vztah Worfa a Troi, přílišná přeslazenost příběhu, vlažnost, a konec. Byla jsem zklamaná.
Pak jsem si na konci knihy přečetla rozhovor s Peterem Davidem. A hned přiznává, že nechtěl psát pokračování Imzadi, že kniha se měla jmenovat jinak a s Imzadi neměla být vůbec spojována, a že chtěl napsat úplně jiný konec. Sám je z knihy zklamaný. Imzadi II je dobrá kniha, ale lépe by působila bez nadpisu Imzadi, protože v tomto svazku neměl Worf co dělat. Peter David byl bohužel spoután tím, že knihu psal v době, kdy byl rozjetý Star Trek: Hluboký vesmír devět a Nová generace skončila a všichni věděli, jak vztah Worfa, Troi a Rikera dopadl. Nemohl narušit už zaběhlou dějovou linku. Peter David je dobrý vypravěč, chybou je, že nemohl říct, co chtěl.

LeničkaKa
LeničkaKa
20.09.2013 5 z 5

Zajímavá kombinace - Deana Troi a Worf :-D

tomas_my.123
tomas_my.123
23.04.2013 5 z 5

Nemá cenu se rozepisovat. Jednička a dvojka Imzadi jsou jako jedna kniha. Absolutní dokonalost. Další mistrovské dílo Petera Davida. Vztah Worfa a Deanny je úžasný. Tentokrát něco o budoucnosti Worfa.

Phoenix16.cz
Phoenix16.cz
02.01.2013 5 z 5

Vztah Deanna-Worf je opravdu divný. Ti dva se k sobě prostě nehodí, protože jednoduše mají tolik společného jako člověk a klingon. I když hlavní zápletka mě moc nenadchla, v konečném hodnocení se mi kniha přesto líbila. Hold, P. David ví, jak psát Star Trek a hlavně, jak nenudit zbytečnostmi. Stejně jako v prvním díle tu je více zápletek, takže se neřeší pouze Worf. Za vyzdvihnutí určitě stojí scéna, v níž se Worf ocitá na Betazoidu a se svou klingonskou náturou musí čelit nejen Lwaxaně, ale i ostatním Betazoidům, kteří dávají jasně najevo, co si o Worfovi myslí.