Nejzazší hranice

Nejzazší hranice https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49474/star-trek-v-nejzazsi-hranice-49474.jpg 4 21 5

Star Trek - Filmová řada série

< 5. díl >

Na planetě Nimbus III, drsném světě uvnitř Neutrální zóny, se největší tři mocnosti – Federace, Klingonská říše a Romulanské impérium – pokoušejí uvést v život revoluční program spolupráce tím, že planetu rozvíjejí jako mírový experiment. To však z Nimbu III činí neodolatelný cíl pro teroristy, kteří se zmocní kontroly nad planetou. Enterprise je vyslána na záchrannou misi. Kirk a jeho posádka se však brzy nacházejí na mnohem nebezpečnější a více zneklidňující cestě do centra galaxie, k zakázaným tajemstvím, která skrývá. Románový přepis stejnojmenného filmu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Netopejr
Originální název:

The Final Frontier , 1989


více info...

Přidat komentář

kolacky
25.12.2023 5 z 5

Nejhorší je, když jedinec s nejlepšími úmysly chová jako pako. To se pak dá spolehnout jenom na naši klasickou trojku, jak to udělal admirál Caflish.

Rawen616
22.10.2019 4 z 5

Ach jo. Filmový Star trek V je taková černá ovce rodiny. Je to něco jako vánoční Star wars holiday special. Jen tedy méně hrozný. Ale i tak trpí malým rozpočtem, mizernou režií a celkově velmi mizerným podáním atd. Přitom ten scénář není špatný a tahle novelizace v plné síle ukazuje, že s patřičným rozpočtem a šikovnou režií by ten film fungoval. Chemie mezi hlavními postavami funguje na jedničku ( to jediné funguje i ve filmu) ale v knize právě není patrná ona hmatatelná lacinost a řada flashbacků ze Sybokova života dává jeho postavě daleko hlubší rozměr a lepší motivace. Nemluvě o atraktivněji popsaném podání celého závěrečného střetu s "bohem". Ten mi sice přišel opět (to už je snad u ST novelizací nějaký zvyk:-) ) uspěchaný ale jinak tu vše funguje lépe než u filmu. Knihu mohu rozhodně doporučit i neznalcům světa jako solidní a místy zábavné scifi.


Palorizek85
09.09.2018 5 z 5

Kniha lepší než film. Kéž by i dnešní Star Trek měl tolik duchapřítomnosti v ději jako to bývalo v těchto knihách.

lagga
09.07.2015 5 z 5

Už je to víc jak dekáda, co jsem Nejzazší hranici přečetla, ale stále mi v hlavě rezonují některé momenty z ní. Ve srovnání s filmovým zpracováním materiálu je o mnoho řádů lepší.

Phoenix16.cz
03.01.2013 5 z 5

Filmové zpracování mi v hlavě moc neuvízlo, takže během čtení jsem občas zažívala déja vú, když mi nějaká scéna byla povědomá. Film mě tak trochu nudil, proto jsem měla ze čtení této knihy trochu obavy, aby to nebylo něco podobného. Nakonec to bylo naprosto naopak. Kniha měla spád od začátku do konce, i Spockovo, Kirkovo a McCoyovo kempováními mi přišlo zábavné a nerušilo následující děj. Autor krásně vystihl Kirkovu nechuť k nové Enterprise a nechal celou posádku, aby si na ni po dobu mise pozvolna zvykala a nakonec ji přeci jen přijala za svou.

Štítky knihy

zfilmováno Star Trek původní sci-fi

Autorovy další knížky

J. M. Dillard
americká, 1954
2017  70%Odpor
2000  86%Neobjevená země
2000  79%Nejzazší hranice
2003  80%Nemesis
2002  82%Vyslanec

Kniha Nejzazší hranice je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce43x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x