Romulanská válka 2: Odvážně vstříc bouři

Romulanská válka 2: Odvážně vstříc bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237794/mid_star-trek-enterprise-romulanska-val-T9x-237794.jpg 4 17 3

Star Trek - Enterprise série

< 3. díl

Země zůstala sama. Vulkán, Andorie a Tellar odstoupili od koaliční smlouvy. Zaskočeni tím, jak snadno Romulané mohou dostat pod kontrolu jejich vyspělé vesmírné lodě a proměnit je ve zbraně, porušily tyto světy svůj slib, že spojencům přijdou na pomoc proti společnému nepříteli. Lidstvo je nyní jedinou překážkou, která stojí mezi Romulanským hvězdným impériem a úplným ovládnutím Galaxie. Romulané používají nemilosrdnou a vražednou taktiku, aby vyhnali lidstvo z hvězd. Podporováni snadnými úspěchy přenášejí svou totální válku stále blíže k srdci lidstva – Zemi. Rozptýlené zbytky Hvězdné flotily jsou i přes statečný odpor přinuceny vyklízet pozice, přesto vysílají jasný signál, že vytrvají do posledního dechu. V přední linii bojuje i kdysi průzkumná loď Enterprise pod velením Jonathana Archera. Neústupný kapitán se nevzdává hledání spojenců a přátel. Za každou cenu chce zachránit Zemi a jeho cílem je vytvořit novou Federaci planet. První vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Star Trek - The Romulan War - To Brave the Storm , 2011


více info...

Přidat komentář

Phoenix16.cz
27.12.2016 4 z 5

Druhé Romulanské války jsou na první pohled méně obsáhlé a v prvních několika kapitolách to vypadá, že i akce skončila. Chvíli se jen tak rozhlížíme po palubě Enterprise, ale pak opět přijdou bitvy a protože časově děj poměrně dost skáče kupředu, nejsou tu zbytečné okecávačky. Závěrečné založení Federace se také odehrává na několika málo stránkách, což knihu nezatěžuje zbytečným politikařením. Smlouva je hotová, stačí podepsat a všichni můžou do "důchodu".

Radiml
15.11.2015

Škoda už na ni nemám čas takže se na mě diva z police. Bavilo mě číst v trolejbuse a nebo v autobuse . Ale ted kdyz jezdim autem uz me to nebavy nevim v čem je problém ....


Rilian
22.06.2015 3 z 5

Závěrečný díl není špatný. Dobře se čte, a to dokonce i Tripova dějová linie.
Zklamání naproti tomu pociťuji v tom, že dění na frontě je omezeno pouze na přítomnost Enterprise. O zbylých lodí NX se nic nedovídáme.
Nedořešena zůstává i otázka zmizení Travisovy rodiny.
Závěrečná bitva u Cheronu nebyla špatná, ale dvojí nástup posil lidí "na poslední chvíli", kdy už se Archer smiřuje se smrtí, nevypadá příliš dobře.
Nevím, jestli Romulané nebyli příliš silní a lidi příliš nevyspělí. Možná by dle mého názoru bylo lepší, kdyby se konflikt opravdu omezil jen na lidi a Romulany.
Na druhou stranu je zde dobře vyřešeno, proč se ihned po válce přistoupilo k jednání o Federaci, ačkoliv spojenci Země se dlouho drželi stranou konfliktu.
Knihu lze doporučit, je stejně čtivá jako druhý díl, ale dějově trochu zaostává.

Autorovy další knížky

2013  76%Kobayashi Maru
2007  83%Mezi dvěma světy
2013  84%Romulanská válka 1: Pod křídlem dravce
2012  77%Černý král
2015  76%Romulanská válka 2: Odvážně vstříc bouři

Kniha Romulanská válka 2: Odvážně vstříc bouři je v

Přečtených19x
Doporučených2x
Knihotéce30x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x