Romulanská válka 1: Pod křídlem dravce

Romulanská válka 1: Pod křídlem dravce https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152870/mid_star-trek-enterprise-romulanska-val-RTx-152870.jpg 4 20 2

Star Trek - Enterprise série

< 2. díl >

Romulané, nepřítel hrozivější než všichni předchozí, se blíží k Zemi, světům obývaným lidmi i planetám jejich spojenců. Nikdo nezná jejich tvář, nikdo neví, co požadují, nikdo neví, jak se s nimi dohodnout. Romulané útočí jako noční přízraky, zanechávají po sobě zmar, spoušť a smrt. Ani spojené síly Země, Andorie a Tellaru nestačí na zastavení krutých nájezdníků, navíc se Koalice planet, která měla představovat účinnou ochranu, otřásá v základech. Nejmocnější spojenec – Vulkán – totiž něco skrývá. A odmítá se zapojit do boje proti přicházející zkáze… První vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Romulan War: Beneath the Raptor's Wing , 2006


více info...

Přidat komentář

Phoenix16.cz
23.12.2016 5 z 5

Skvělá kniha a příběh. Rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co český Star Trekovský trh nabízí. Ale už v předchozím díle mi trochu vadilo větší množství dějových linií. To je v tomto díle dovedeno k dokonalosti, kdy vlastně neexistují hlavní postavy, protože každý má pár kapitol a to nijak rozsáhlých. Když se smíříte s tím, že Archera a spol. si moc neužijete hned na začátku, čeká vás parádních 600 stránek nabitých akcí. I když je kniha poměrně dlouhá, fakt tu není prostor pro nějaké vyplňovačky (s výjimkou reportérky, která se tu občas objevuje celkem zbytečně).

Rilian
22.06.2015 4 z 5

Nejlepší díl, celé série. Příběh má švih a celá kniha se prakticky věnuje dění na frontě. Zejména skvěle napsaná pasáž o akci lodi Columbia, když se Romulané rozhodnou poprvé využít sebevražedné stíhače s jadernými náložemi.
Autor myslím velice důmyslně vyřešil některé nejasnosti mezi seriálem Enterprise a epizodou TOS Balance of terror, kde se tvrdí, že se bojovalo na primitivních impulzních plavidlech s jaderným pohonem, nebo proč vlastně Země bojovala proti Romulanům sama.
Trochu úsměvně nicméně působí kočovná služba praporčíka Travise Mayweathera a lodí, na nichž slouží, které mají životnost asi deset minut. Ačkoliv chápu tento postup. Autor tím chtěl ukázat nejen působnost tajné romulanské zbraně, ale i ukázat jednotlivá místa probíhajícího konfliktu. Ale podobně jako u prvního dílu, možná by tato scéna vypadala lépe na plátně.
V každém případě, pokud jste přečetli první díl, druhý se vám bude líbit ještě více.


Štítky knihy

Star Trek

Autorovy další knížky

2013  76%Kobayashi Maru
2007  83%Mezi dvěma světy
2013  84%Romulanská válka 1: Pod křídlem dravce
2012  77%Černý král
2015  76%Romulanská válka 2: Odvážně vstříc bouři

Kniha Romulanská válka 1: Pod křídlem dravce je v

Přečtených32x
Doporučených3x
Knihotéce36x
Chystám se číst9x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x