Hledání

Hledání https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24140/hledani-24140.jpg 4 12 2

Dominion: tajemní vládci světů na druhé straně červí díry. Dominion: rasa nemilosrdných dobyvatelů planet, kterou neznají ani její vlastní poddaní. Dominion: možná nejnebezpečnější nepřítel, jakému kdy Federace čelila. Vesmírná stanice Deep Space Nine a planeta Bajor jsou na okraji červí díry první linií obrany před jakýmkoliv útokem Dominionu. Ve snaze zabránit střetu se komandér Benjamin Sisko a jeho posádka vydávají v nevyzkoušené válečné lodi Federace na cestu červí dírou, aby nepřítele nalezli a čelili mu. Pokud neuspějí, nebude předem prohraná mezihvězdná válka hrozit pouze Federaci, ale také Klingonům, Romulanům, Cardassianům a všem světům v kvadrantu Alfa.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Star Trek deep space nine. The search , 1994


více info...

Přidat komentář

sgjoli
19.05.2019 4 z 5

Ač nejsem kdoví jak velký fanoušek Star Treku, tuto knihu jsem si vcelku užila. Byla to příjemná jednohubka na jedno odpoledne a dobře jsem si u toho odpočinula. Čtivé, napínavé a pokud máte ST rádi, tohle by vás mohlo bavit také.

Phoenix16.cz
07.01.2013 4 z 5

Opět knížka, která "dokumentuje" epizodu ze seriálu, proto nebudu vypisovat, jak moc byla zajímavá pointa a děj jako takový, protože kdo viděl seriál, dávno to zná. V ději se ocitáme na úplném začátku, kdy Sisko a spol. teprve zjišťují kdo a co jsou Dominion a Zakladatelé zač. S Defiantem se vydáváme na jednu z prvních průzkumných misí do kvadrantu Gama, kde se nám posádka trochu rozpadne na víc týmů, přičemž všichni mají společný cíl, a to najít Zakladatele.
Kniha velice věrně kopíruje děj seriálu a na ozvláštnění přidává "sondy" do nitra hlavních postav, které čtenář ocení především v případě Oda, protože v seriálu se můžeme nanejvýš dohadovat, co si asi ve skutečnosti myslí, když se střetává se svým původem. Tady nám to Carey předkládá na stříbrném podnosu a je vidět, že si dala práci s nastudováním charakteru. Kniha, když se děj v Gama kvadrantu pořádně rozjede, nenudí do poslední stránky, i když víme, jak to s Defiantem dopadne dopředu.


Štítky knihy

Star Trek

Autorovy další knížky

Diane Carey
americká, 1954
1999  63%Loď duchů
2018  73%Vetřelci komplet - svazek 5
1995  64%Vpád
2003  85%Hledání
2001  79%Nejlepší osud

Kniha Hledání je v

Přečtených18x
Doporučených1x
Knihotéce33x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x