Srub radosti

Srub radosti https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111363/bmid_srub-radosti-gQM-111363.jpg 5 14 5

Přidat komentář

sajanka
25.12.2023 5 z 5

Moc hezká knížka, je to další z těch, kterou jsem zdědila po tatínkovi.
Četla jsem ji ráda, velmi se mi líbí, jak chlapci pomáhali kamarádovi, který nic neuměl, jak ho učili být správným klukem. Myslím, že by z toho spousta dětí si mohla vzít příklad i v dnešní době. Vlastně obzvlášť v té dnešní.

horejs
20.10.2022 5 z 5

S touto knížkou mám spojenou cestu do Prahy s maminkou, když mi bylo deset let. Knížku mi maminka koupila v jednom dnes již neexistujícím antikvariátu společně s knížkou Kluci, hurá za ním. Srub radosti jsem četl několikrát a pokaždé se mi moc lbil. Vzpomínám si jen, že mě nebavilo číst si o nemocném Petříkovi, kterému vypravuje dědeček, ale na konci knížky jsem to pochopil. Dnes je mi 63, maminka už nežije, ale knížku mám pořád a věřím, že ji jednou předám svým vnoučatům.


Turlogh
05.02.2021 5 z 5

Tak tuto knihu jsem si pořídil již před několika měsíci a dostal jsem se k jejímu přečtení až nyní. A je to přátelé, poklad. Neskutečně dobré vyprávění o chlapcích ze srubu č. 1 z táborové osady trvající dva měsíce. Zpočátku se zdá, že hlavním hrdinou románu bude rozmazlený Petřík, nicméně v průběhu knihy jsou více v popředí chlapci Jirka, Gusta a Vláďa. Povídání jest prostě výborné, plné citu, příhod a dobrodružství. Pouze jediná věc mi ke knize úplně nesedla a tou je její název Srub radosti, protože daleko lepší a pravdivější název by byl Srub salátů ! Vše doplněno skvělými ilustracemi mého oblíbeného Emila Posledníka. Howgh.

Palmanka
22.09.2017 5 z 5

Dostalo mě když Frýdl přivedl všech 10 salátů do pokoje, a když hledaly ten poklad. Tuto knihu doporučuji mladším čtenářům.

Lucissia
22.07.2017 5 z 5

Když si potřebuji v létě odpočinout, sáhnu po téhle knížce. :-) Je ještě z báječného období před dvaceti lety, kdy byl u nás v městečku antikvariát...
Milá knížka o prázdninovém táboře, kamarádství, sálá z ní pohoda a klid. Klidně si ji přečtu i v padesáti. :-) A za pár let ji určitě nabídnu i synovi. :-)