Srí Lanka

Srí Lanka https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203210/sri-lanka-CQt-203210.jpg 5 6 3

Kniha je členěna do tří částí. V první nalezneme základní informace - jak se dostat do země, jaké potřebujeme cestovní doklady a pojištění, jak postupovat při nutnosti lékařského ošetření, jsou zde uvedena důležitá telefonní čísla a internetové adresy, možnosti sportovního a kulturního vyžití a mnoho dalšího. Druhá, tedy hlavní část průvodce, je rozdělena do šesti kapitol: Kolombo a západní prostředí, Jih, Kandy a území hor, Kulturní trojúhelník, Východ, Jaffna a sever. Postupně se dočteme o historických památkách a přírodních zajímavostech. Mapy oblastí, plánky měst, fotografie a barevné přílohy vhodně doplňují další informace o přepravě, ověřených tipech na ubytování a stravování, nočním životě a nakupování. Nechybí zde ani užitečné adresy a informace o tom, jak a kam se ze které části ostrova dostaneme. Poslední část knihy se jmenuje Souvislosti. Na historii Srí Lanky je vysvětlena současná složitá politická situace v zemi a s ní související současné problémy. Dozvíme se vládcích země, o boji za nezávislost, o občanské válce, ale i o buddhismu. Na úplném závěru knihy je slovníček nejdůležitějších slov v sinhálštině a tamilštině.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy Turistický průvodce
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Rough Guide to Sri Lanka , 2011


více info...

Přidat komentář

Metroušek
03.03.2020 5 z 5

Rough Guides nikdy nezklamou. Společně s DK Eyewitness to jsou mé oblíbené příručky na cesty. Skvělá dvojice!

Jupijow
29.02.2016 3 z 5

Pri putovani po Cejlonu jsme vlastnili obe nejznamejsi publikace, tzn Lonely Planet i tuto od Rough Guide. Pri tomto srovnani RG jednoznacne vitezi, nicmene mohu rici, ze jsem mela moznost pouzit pri cestach urcite lepsi publikace. Spousta informaci byla nepresna, mapy prakticky nepouzitejne...ale jako zakladni orientacni bod urcite dostatecne.


tanuki
31.01.2016 5 z 5

V porovnání s Lonely Planet je Rough Guide pro Sri Lanku lepší volbou. Detailně popsané informace o památkách, historii, širších souvislostech a navrch pár zajímavostí a přehledné mapy. Jisté rezervy lze nalézt v informacích o dopravě, ale člověk si poradí i tak. :o)