Srebrenica Příběh politicky korektního rasismu aneb Největší lež v Evropě od konce 2. světové války

Srebrenica Příběh politicky korektního rasismu aneb Největší lež v Evropě od konce 2. světové války https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187736/bmid_srebrenica-pribeh-politicky-korektn-xWZ-187736.jpg 4 16 7

11. září 2001 se v Novém Yorku v USA zřítil kolmo do základů mrakodrap o 47 podlažích (budova WTC 7), aniž by do něj předtím narazilo letadlo. 14. září 1996 ve volbách v Bosně a Hercegovině odevzdalo hlas 914 voličů, kteří ale jako „oběti srebrenického masakru“ měli být už více než rok po smrti…. Soudruzi z Nového světového pořádku (NWO) nám předkládají k uvěření lži stále drzejší a bizarnější. V případě údajného masakru, který se měl odehrát po 11. červenci 1995 v okolí města Srebrenica ve východní Bosně, chybí mrtví, pachatelé i písemné rozkazy. „Chybí vlastně všechno, aby nějaký masakr mohl být dokázán“ konstatuje autor knihy Alexander Dorin. A ptá se: „Tisíce mrtvých se účastní voleb, OBSE nemá přístup k volebním seznamům, mrtví získávají novou identitu, příbuzní neznají datum narození svých rodinných příslušníků ... Který samostatně myslící člověk ještě může čemukoli z tohoto vykonstruovaného srebrenického příběhu věřit?“ Dorinova kniha je jedinečným svědectvím o manipulacích a lžích, na nichž se zprávy o „největším masakru v Evropě od konce 2. světové války“ zakládají. Přináší také u nás dosud nepublikované detaily o sadistických postupech a rozsudcích bez důkazů tzv. Tribunálu pro bývalou Jugoslávii (ICTY) v Haagu.... celý text

Přidat komentář

heavy66
19.02.2023 4 z 5

V roce 1999 jsme byli, poprvé po válce, na dovolené v Chorvatsku. Dálnice ještě nestála, jeli jsme busem po staré cestě přes náhorní planinu. Vesnice byly na střídačku opuštěné, zničené (srpska kuča) a obydlené, fungující (hrvatska kuča). Podél silnice stály rezavé cedule „Pozor miny“. V kempu jsme se seznámili s místním pirátem Brunem, který vyprávěl historky z války v blízkém okolí. Jak telefonovali se srbskými důstojníky přes frontu a nadávali si, protože se jako bývalí sousedi všichni znali, nebo o tom, jak Bosňáci byli nejdřív spojenci Chorvatů proti Srbům, ale později už válčil každý s každým, jen nevěděli proč a za co. Další detaily raději uvádět nebudu.
Srbové jsou považováni za viníky, válečné štváče a zločince tohoto konfliktu. Symbolem srbských válečných zločinů je právě Srebrenica. Pokud vám nestačí oficiální verze a chcete vědět víc, přečtěte si tuto knihu. Získáte zajímavý pohled a argumenty druhé strany, co se vlastně v červenci 1995 v Sreberenici stalo!
P.S. Z dovolené 1999 si pamatuju nepříjemné, zamračené mladé lidi v obchodech a službách. Později mi došlo, že se tomu říká posttraumatický stresový syndrom.

KejmlP
18.05.2019 3 z 5

Asi takto: asi nemá cenu se tvářit, že jde o objektivní dílo. Hodnota této knihy rozhodně nespočívá v tom, že by se jednalo o nějakou nestrannou bilanci. Ale je v něčem jiném. Když se podíváme na většinu reportážních či popularizačních knih, které o tématu Bosenského konfliktu vyšly, jde téměř vždy o pohled, který vidí Srby jako ty špatné, a zdůrazňuje jejich zločiny, v čele s událostmi ve Srebrenici. To, že Chorvati i Muslimové se dopouštěli totožných zločinů, je kontatováno zpravidla jen tak "mimochodem". (vždy s konstatováním: "já to samozřejmě vím a nepopírám, ale...") Proto není špatné se podívat na druhou stranu barikády, a její výklad. Zkrátka jde o srbskou verzi příběhu.
Stejně jako ostatní díla, dost se tu hraje na emoce. Seznamy zavražděných, popisy mučení, svědectví přeživších. Co si z knihy odnést, je na čtenáři. Například já se necítím úplně kompetentní abych hodnotil relevanci konkrétních důkazů a svědků u soudu v Haagu, byť jistě lze konstatovat, že stejně jako všude, politické tlaky vítězů tam sehrávají svoji roli. Jako hlavní vidím to, že když se chce, lze stejně emotivně popisovat i činnost Bosňáků či Chorvatů, a ne jen zločiny Srbů. Hodnotu má i popis temné minulosti některých západem ctěných "demokratů" a "těch hodných", či překvapující rychlosti, s jakou dokázali představitelé západu označovat (Srbské) viníky, zvlášť když se jim to hodilo do krámu. Díky za druhý pohled!


kocour11
29.01.2018

Otřesná fakta o této mezinárodní manipulaci ze strany "humánního" Západu. Pořídit se ještě dá tady : http://www.amabilis.cz/botanika/eshop/0/0/5/125-SREBRENICA

kyssling
12.08.2017 4 z 5

Pro korektní názor na "protisrbskou kampaň" naprosto nutné přečtení. Autor skvělé předkládá fakta, ale je třeba po přečtení i tak používat vlastní rozum. Neberu to jako zcela nezávislou práci. Prostě zvěrstva se dála na obou stranách a o objektivitě obecných médií si nelze dělat iluze ... (útok na Irák - Saddámovy zbraně hromadného ničení, arabské jaro a import západní demokracie - uprchlíci, islámský stát a rozvrat států na severu Afriky) - vzpomeňme si na "nezávislé" zpravodajství v českých mediích ...

cpt.vimes
21.06.2015 5 z 5

Sklanim se, fenomenalni prace + objektivni zurnalistika

RaptoR
10.11.2014 5 z 5

Investigativní žurnalistiky, která nejde ve stopách prozápadních masmédií je opravdu velmi málo. Respekt jim všem!

elli09
20.06.2014 5 z 5

Švajčiarsky autor, ktorý sa 14 rokov zaoberá masakrom v Srebrenici a krvavým balkánským konfliktom. Ukazuje nám druhú stranu ako to bolo a nie ako nám to už 20 rokov prezentujú média, západ a USA. Nie, nebolo zavraždených 8000 moslimov v Srebrenici ale 2000 moslimov padlo v boji pri obrane Srebrenice. Celý konflikt je vyvolaný zo strany USA a NATO, aby mohli zahájiť bombardovanie Srbska. A v knihe sa píše ako brutálnym sposobom vraždili Naserovi hrdlorezi obyčajných Srbov v Bosne. A to sa nerieši, to sa zametá pod koberec.

Štítky knihy

alternativní historie rasismus konspirace konspirační teorie Bosna a Hercegovina Srebrenica válka v Jugoslávii (1991-2001)

Autorovy knížky

2013  78%Srebrenica Příběh politicky korektního rasismu aneb Největší lež v Evropě od konce 2. světové války

Kniha Srebrenica Příběh politicky korektního rasismu aneb Největší lež v Evropě od konce 2. světové války je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce17x
Chystám se číst22x
Chci si koupit16x