Srdíčko - Anička zachraňuje hříbátko

Srdíčko - Anička zachraňuje hříbátko https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427235/bmid_srdicko-anicka-zachranuje-hribatko-hly-427235.jpg 5 9 1

Srdíčko (Usch Luhn) série

< 5. díl >

Okouzlující příběh neuvěřitelného přátelství. Anička má tajemství: V lese na ni čeká Srdíčko – divoký kůň. Společně mohou jezdit s větrem o závod. Ze stáda divokých koní zmizelo hříbátko! Anička a Srdíčko se ho vydají hledat. Když Anička spatří v křoví pár žhnoucích očí, je si jistá, že v lese se potuluje nějaké stvoření. Jenže Honza jí bohužel nevěří ani slovo…... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Ponyherz 5: Anni rettet das Fohlen , 2018


více info...

Přidat komentář

haki34
24.09.2020 5 z 5

zatím nejlepší z Aničkovek...normálně bych si nechala líbit i delší rozsah Aniččiných dobrodružství a obdivuji autorku, jak se jí toho tolik povede úsporně nacpat do pár kapitolek - knížka má 120 stránek, ale malý formát a dost velká písmena (pro mně vždy asi 30min čtení...)
Anička se nadále věnuje koním, divokým i ve stáji, opět se potká s princeznou Šarly a pozná i opravdového prince...a nebyly by to holky (Klára), aby se jim decentně nezačly zapalovat lýtka ;) ale kamarádství s Honzou je i navzdory princovi čím dál pevnější...
V tomto díle dostal větší prostor pan Lahoda, Anička se pověnovala i mladšímu bráškovi - líbí se mi, že dokáže být nejenom svéhlavá, ale i obětavá a vstřícná. Potěšilo, že ve škole kromě obvyklých patálií s paní Přísnou a střetů s Lindou a Klárou měli hezký dialog s Honzou v tělocvičně - v průběhu konverzace měnili nářadí a sporty...takové fajn oživení, at jen nelítáme kolem koní. A hlavní dějová linka - Anička si tentokrát zahrála na Červenou Karkulku...(hádejte, kdo hrozil hříbátko !!!)

Všechny Aniččiny příběhy působí velmi uvěřitelně. Prostředí, dialogy, situace. (Snad až na to, že u nás moc není šance kamarádit se jen tak s divokým koníkem), že by se to klidně mohlo přihodit jakékoliv malé holčičce...a to celé sérii zaručuje úspěch u malých čtenářek - lehce se můžou s Aničkou ztotožnit ;))
Oceňuji také pestrou slovní zásobu, v tomto díle dokonce bez nějakých krkolomností (nebo jsem je přehlédla ;) a co se školy kresby týká - naučíme se kreslit hříbátko, taky štěnátko a lištičku a morče.
Doporučuji.

"ani nestačí zastavit a Anička mu už padne kolem krku. Má horkou srst. Anička se zhluboka nadechne. Srdíčko vydává každý den jinou vůni. Jednou voní po čerstvé trávě, jindy po šťavnatých pryskyřnících. Dnes po štěstí a sluníčku."

Štítky knihy

koně

Autorovy další knížky

Usch Luhn
rakouská, 1959
2017  89%Srdíčko - Anička najde poníka
2017  79%Srdíčko - Srdíčko v nebezpečí
2018  92%Srdíčko a velký turnaj
2018  95%Srdíčko a princeznin kůň
2019  91%Srdíčko - Anička zachraňuje hříbátko

Kniha Srdíčko - Anička zachraňuje hříbátko je v

Přečtených13x
Knihotéce2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x