Návrat domů

Návrat domů https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96229/bmid_navrat-domu-UxN-96229.jpg 5 71 15

Srdíčko (Lauren Brooke) série

1. díl >

Srdíčko je útulkem pro koně, schovaných na svazích Virginie. Ve skutečnosti je však mnohem víc než jen obyčejným útulkem - Srdíčko je místem, které má schopnost léčit rány minulosti, místem, kde vystrašení a týraní koně mohou opět najít ztracenou důvěru k člověku. Pro Amy je Srdíčko domovem a kam až sahá její paměť, vidí vždy svou matku, jak vštěpuje víru a naději koním, kteří kdysi bývali divocí a vyděšení. A Amy tento dar - schopnost naslouchat koním a porozumět jejich touhám - po matce zdědila. Když pak do jejího života zasáhne tragická událost, Amy se musí rozpomenout na to, co ji matka učila a uvěřit tomu, že v Srdíčku se mohou dít zázraky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Stabenfeldt
Originální název:

Heartland Coming home , 2000


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
28.02.2023 4 z 5

Hezká ale smutná kniha.

Katri
07.01.2023 5 z 5

Tuto knižní sérii jsem milovala jako malá, ale až teď po letech se mi ji podařilo sehnat do své knihovny. A ještě ten den, kdy balíček dorazil, jsem nahlédla do prvního dílu s tím, že si přečtu kapitolu nebo dvě, když najednou bylo půl třetí ráno a já díl odkládala přečtený. Byla to krása - na chvíli jsem se vrátila do dětství a opět ze mě byla ta malá holka zblázněná do koní. Zase jsem cítila tu bezstarostnost a radost, sluneční paprsky na své kůži a kolem sebe vůni stájí, jako bych se skutečně ocitla na farmě Srdíčko. A to i přesto, že tento díl neobsahuje jen veselé emoce, ale i ty méně šťastné - knížka mě nejednou rozplakala, ale byl v tom takový "krásný smutek," že jen těžko hledám slova, kterými bych vyjádřila, že v tomto případě vůbec nebyl na škodu.
Trochu jsem čekala, že už se mi kniha nebude líbit tolik, jako v dětství, ale v životě jsou prostě vazby, které neztrácejí na síle, a toto je právě takový případ. Nic se nezměnilo. Bylo to jako vrátit se domů a nalézt vše beze změny tak, jak to má být.
A čím je příběh tak zvláštní? Především tím, že v sobě snoubí radosti i strasti života, zasazuje rány a záhy je hojí. Nesnaží se ze všech sil příběh vybičovat ke všeobecnému happyendu, kde je všechno "sluncem zalité," ale zahrnuje všechno, co na nás život chystá - lásku, ztrátu, naději, bolest ale i štěstí. Proto je pro mě série Srdíčko tak výjimečná a doufám, že ji jednou budu moci přečíst svým dětem.


iveta0254
03.07.2018 4 z 5

Zajímavé prostřědí a dojemný příběh. Četba pro dospívající dívky

rarášek
27.04.2018 4 z 5

Už uplynulo mnoho let od té doby, kdy jsem tuto knihu otevřela poprvé a teď se k příběhům z útulku Srdíčko vracím, protože na Prima LOVE právě vysílají seriál, který je inspirovaný právě sérií Srdíčko.
Trochu mi trvalo, než jsem se zabrala do děje, ale brzo jsem byla hluboce zabraná do četby. Příběh byl plný lásky, přátelství, naděje, ale i smutku, pocitů viny a jak pokračovat dál a několikrát jsem se rozplakala. První díl slouží hlavně k seznámení s hlavními postavami, místem děje, obsahuje strašlivou tragédii a jak se s ní všichni musí vyrovnat. Miluji Srdíčko a miluji koně. Jsem moc ráda, že jsem se rozhodla si to všechno znovu připomenout.
Kdybych měla porovnat seriál a knihu, tak oba pro mě vyjdou jako vítězové. Kniha má skvělou atmosféru a stejně tak seriál, který dokáže svou výpravou velmi často zahřát u srdce. Na Prima LOVE nyní vysílají 2. řadu a jsem zvědavá, jak to půjde dál. Kniha je jinak skvělá, romantická i napínavá, a už se vrhám na druhý díl. :)

tatafa
07.01.2017 4 z 5

Krásný, romantický a zároveň i napínavý příběh, co víc si přát. Vřele doporučuji!

Hoshi
18.12.2015 5 z 5

Takové oddechové čtení na dvě hodiny :) Zajímavý, ale smutný příběh... Trochu mi tekly slzy, ale to poslední dobou u každé knihy. Teď hurá na druhý díl :)

Always a reader
09.07.2015 5 z 5

Moc pěkné knížky, takové jednoduché čtení

lucisa3840
21.06.2015 5 z 5

Tento díl jsem četla na Slovensku, zavřela jsem se do auta a brečela a brečela. Něco bylo smutné, něco překvapující a něco veselé.... Ale je pravda, že v tomto dílu moc veselosti nebylo, ale ty emoce miluju! Moc mám knihu srdíčko ráda, je skvělá!

Peťuška1993
14.01.2015 5 z 5

Srdcová knížka. Probrečela jsem ji snad celou...

Petronille
26.01.2014 5 z 5

Jako mladší jsem autorčiny knihy zbožňovala, série se hodí pro milovníky koní 10-13 let staré

Mischone
25.09.2013 5 z 5

Tuto edici mám velice ráda. Krásně se čte. Návrat domů, byla kniha plná emocí- smutek, radost, překvapení, a další- skvěle napsaný příběh..

Amber
16.08.2013 4 z 5

Jako malá dívka, jsem autorčinu edici Srdíčko prostě zbožňovala :)

Viky.Tejralova
28.12.2012 5 z 5

Skvělá knížka se silným příběhem

Zuzka_B
19.08.2012

Velmi povedená knižní edice pro dívky mladšího věku.

Jitka93
05.08.2012 5 z 5

Tuto knižní edici jsem si velmi oblíbila.