Srdcová královna

Srdcová královna https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196412/bmid_srdcova-kralovna-GOR-196412.JPG 3 7 3

Královna romantiky série

< 5. díl >

Camfield série

119. díl

Zelie a Sola, dcery velkovévody z Kesselu, jsou k nerozeznání podobná dvojčata. Sola je v otcově malém knížectví naprosto spokojená, Zelie však naléhá na otce, aby jí našel vhodného ženicha. Když se má svému budoucímu partnerovi představit, nečekaně onemocní a musí ji zastoupit její sestra Sola...

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The Queen of Hearts , 1992


více info...

Přidat komentář

reader.007
17.01.2023 1 z 5

(SPOILER) Na každém šlechtickém dvoře mají něco – někde levobočci vydávají ukřivděné paměti, jinde nemůžou provdat dceru. Zvlášť když mají dvě a ta vdavekchtivější je zároveň i ta protivnější. To se pak skočí po každém Ivanovi který nestačil zabouchnout vrata před nosem. Dlouhé zásnuby nejsou žádoucí, mohl by se rozmyslet a tak i když si budoucí nevěsta užene chorobu těsně před odjezdem, raději její nepřítomnost zakamuflujeme záskokem, jen aby budoucí manžel neucuk. Zaskakující dvojče je sice nevhodně duchaplné a i jinak dokonalé, jenže lepší nemáme, snad to nebude vadit a král i poddaní následnou výměnu velkoryse přehlídnou, zvlášť když je revoluce na spadnutí.
Ale to je vlastně jedno, stejně jsme si tu zemi zase jen vymysleli.

Katuska88
21.01.2019 4 z 5

Je to typicky pohádkový motiv, servírující čtenáři to, co je dobré a co špatné a jaké ideální vlastnosti by měla mít dokonalá žena. A ano, konec je předvídatelný a kniha je naivní, ale celkově hodnotím kladně. Velmi nenáročná četba pro romanticky založené dívky, ale vcelku příjemná.


modranka
20.02.2014 2 z 5

Tak, pre mňaopäť jedna zo slabších noviel. Vymyslený región, vymyslené kráľovstvá, príliš veľa revolucionárov. So zavretím oboch očí sotva 2 *. Je to rozprávka pre pubertiačky.