Srdcová královna

Srdcová královna https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12434/bmid_srdcova-kralovna-TIg-12434.jpg 4 44 7

Historický román líčí dospívání Anny Boleynové na francouzském dvoře, ještě nežli se stala anglickou královnou a druhou ženou Jindřicha VIII. Kniha vypráví o době Annina dospívání, o její sestře Mary, která je obdivovanou kráskou na dvoře francouzského krále Františka I. i o všech intrikách, které nachází mladá dívka pod povrchem obdivované šlechtické společnosti. Postupně však Anna nahlíží pod povrch věcí, tříbí v sobě smysl pro spravedlnost, čest a pevné zásady, aby nakonec dospěla v ženu, která uchvátí Jindřicha VIII.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Mademoiselle Boleyn , 2006


více info...

Přidat komentář

Markett
04.02.2022 5 z 5

Srdcová královna je příjemné čtení o Anně Boleynové, kdy nás autorka krátce provází jejím dětstvím na Nizozemském dvoře, a dospíváním na Francouzském dvoře. Čtenáři je zde představeno několik důležitých postav, chování lidí a zhýralost Francouzského dvora v té době. Ale přes to je knížka poutavá a čtivá. Díky všem událostem a postavám se dozvídáme, kdo a co všechno formovalo Annino chování. Moc se mi líbilo Anny přátelství s královnou Claudií a vévodkyní Markétou.
Jelikož knížek o Anně Boleynové je více, skoro žádná z nich se tolik nezaměřuje na Anny život ve Francii, takže díky Srdcové královně dostáváme úplně nový příběh.
Annu si člověk rozhodně musí oblíbit, a já sama k ní s každou další knížkou cítím větší a větší sympatie a ze všech Jindřichových manželek je mi nejmilejší.
Určitě knížku doporučuji, stojí za přečtení a ráda se k ní budu vracet. :)

Ivanule
06.07.2019 5 z 5

Annu Boleynovou a její osud znám a již tolikráte jsem si ho přečetla od spousty autorek,ale nikde jsem ještě nenarazila na dobu před jejím příchodem na dvůr Jindřicha VIII,až teď a jsem za to velice ráda,protože konečně si člověk může udělat trochu obrázek o tom,co vše předcházelo jejímu chování atd. Čtivá knížka doporučuji


gigi77
16.06.2017 5 z 5

Annu si prostě zamilujete. Příjemně čtivé, románově zpracované a přitom příliš neodbočuje od faktu.

Kulhavá
31.10.2016 5 z 5

Skvělá kniha, čtivá, poučná.

me.odstiny.knih
05.02.2015 3 z 5

Knížka mě nezklamala, ale ani nepřekvapila...

Nefi
31.08.2013 5 z 5

Kniha se skvěle četla, byla poutavá a opravdu čtivá. Zcela mě pohltila. Možná za to může i fakt, že Anne Boullan je moje oblíbená postava.

paloma
25.01.2013 4 z 5

Kniha je zajímavá a dobře se čte. Na druhou stranu nijak nevybočuje z průměru. Styl psaní mi připomíná některé autorky his.románů, které jsem již četla. Prostě a jednoduše je to vše na jedno kopyto a o Anně Boleynové toho bylo napsáno už mnoho. Kniha líčí nejrannější mládí Anny a končí návratem k anglickému dvoru, kde si jí prvně všimne Jindřich VIII. Dějově na tento román je možné navázat románem Dáma v toweru od Jean Plaidy nebo Král a kancléř od téže autorky.