Motýliky 1: Prvá láska

Motýliky 1: Prvá láska https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416738/bmid_motyliky-prva-laska-NCs-416738.jpg 4 1166 221

Srdcerváči / Motýliky série

< 1. díl >

Charlie a Nick chodia na tú istú školu, ale doteraz sa ich cesty nikdy neskrížili. Až do dňa, keď ich posadia vedľa seba na triednických hodinách. Chalani sú totálne rozdielni, ale čoskoro sa z nich stanú dobrí kamoši. Charlie pomaly zisťuje, že k Nickovi cíti niečo viac... aj keď vie, že nemá šancu. Láska však chodí po nečakaných chodníčkoch a Nick zisťuje, že Charlie ho zaujíma oveľa viac, ako by si kedy myslel.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Heartstopper. Volume One , 2018


více info...

Přidat komentář

Zizala123
06.04.2024 5 z 5

Takže během 2 dnů jsem přečetla díly 1-4 a až někde narazím na poslední 5. díl rozhodně si ho nenechám ujít. Po přečtení prvního dílu jsem dala čtyři hvězdičky, ale zpětně jsem to opravila na pět, protože tahle série je opravdu až nečekaně skvělá. Určitě doporučuji číst postupně, protože díly na sebe dějově navazují. Každý další se mi líbil víc a víc. Hlavními postavami jsou dva sympatičtí kluci, kteří se do sebe zamilují, takže většina 1. - 3. dílu se točí hlavně kolem tématu homosexuality. 4. díl je trochu jiný - hlavním tématem je psychické zdraví, hlavně téma anorexie. Chvílemi jsem při čtení série měla pocit, že čtu spíše zábavnou formu letáčku, který má náctiletým předat základní informace o potenciálních problémech - něco jako školní preventivní beseda. A tento záměr knihy také rozhodně mají. ALE... to nemyslím jako výtku! Zpracované je to opravdu bravurní formou a rozhodně to stojí za přečtení, i když žádnou takovouto "pomoc" nepotřebujete. Je to hrozně milý příběh, pro všechny. A až budou moje děti trochu starší, myslím, že je na existenci těchto knih nějak nenápadně upozorním. A největší wow je pro mě objevení komiksové formy. Nikdy jsem žádný komiks nečetla, ale z tohoto jsem nadšená a ani si teď nedovedu představit, že by nějaká jiná literární forma pro takovéto téma byla lepší. Textu je podle mě i na komiks v knize dost málo, ale ty obrázky jsou geniální a řeknou víc než mnoho stran textu. Rozhodně mě to nalákalo pustit se do nějakého dalšího komiksu.

Kristulda
02.03.2024 5 z 5

Milý příběh, neměla jsem v plánu to číst, jelikož je to dcery, ale už jdu na třetí díl.


milovnice_knih_
02.03.2024 5 z 5

Po knížce jsem sáhla již po druhé a musím říct, že v mém hodnocení nastaly změny.
Když jsem četla knížku poprvé, tak jsem ji hodnotila jako průměrnou, s tím že jsem nechápala co na ní ostatní vidí. Tehdy jsem dala šanci druhém dílu a stala se s toho závislost.
Po tomto druhém přečtení jsem se zamilovala i do tohoto dílu. Přišlo mi, že jsem ho tentokrát více pochopila ten děj a prostě jsem se do tohoto dílu zamilovala stejně jako do ostatních.
Velmi doporučuji!!!

TynaBehuncikova
07.02.2024 4 z 5

Chtěla jsem si knihu nechat na pride month, ale chuť byla už teď... a řeknu k tomu jediné - nová obsese je na světě! Hned zítra běžím pro další díl!

Vikinka224
27.01.2024 5 z 5

Jako první jsem viděla seriál a byla jsem nadšená. Knihy jsem proto nemohla vynechat. Pro ty, co hledají miloučkou oddechovou, vřele doporučuju.

terezaterka2000
14.01.2024 5 z 5

Tohle je krásně ilustrovaný komiks a moc milý příběh.
Sympatické rozdílné postavy.
Těším se na další díl

DavidPvlt
12.12.2023 5 z 5

10 z 5
doporučené čtení pro všechny queer děti, knižní terapie, nevím co víc říct. tohle musí zahřát u srdíčka každého, kdo srdíčko má

PetrANovA3210
08.12.2023 5 z 5

Miluju je, jeden z mála příběhů, který jsem si užila jak v psané tak v hrané verzi.

PetrANovA3210
08.12.2023 5 z 5

Miluju je, jeden z mála příběhů, který jsem si užila jak v psané tak i v hrané podobě. :)

nakavusterezou
09.10.2023 5 z 5

Pohlazení po duši:)
Nic víc k tomu není třeba dodávat.

Těším se na další díl.

Knihomolka_176
05.10.2023 4 z 5

Páni, tak tohle bylo úžasné. V životě jsem žádný komiks nečetla a teď nechápu proč. Všechny ty ilustrace, jejich vzrůstající láska - bylo to naprosto úchvatné a dojemné.
Myslím, že o Srdcerváčích slyšeli snad všichni, minimálně z řádek čtenářů, takže tušíte, o čem příběh pojednává. A teď víte, že to je naprosto skvěle zpracovaný příběh pojednávající o první lásce a o tom, jak přijmout, že patříte do LGBTQ+ komunity.
Rozhodně stojí za to.

Shaxx
18.09.2023 4 z 5

Tak i já jsem se chytila do pasti zvané Heartstopper. Věděla jsem, že jsou komiksy, že se točí seriál, ale pořád to šlo kolem mě... Až jednoho dne mi Netflix nabídl seriál, který jsem zkusila...a o bože, už to šílenství kolem toho chápu. Seriál naprosto zbožňuju a teď po přečtení musím zpětně doznat, že herecké obsazení je naprosto skvělé, stejně tak oceňuji, že seriál je velmi věrný své komiksové předloze. Nedaří se mi hodnotit zrovna objektivně, protože mám před očima hlavně seriálové zpracování. U komiksu mi zrovna dvakrát nesedla kresba, proto ani nehodnotím plným počtem, ale jinak příběh je skvělý. A Nick a Charlie jsou prostě božáni.

Radzha
17.09.2023 5 z 5

Naprosto dokonalé.
Ke knížce jsem přišel bohužel až po seriálu na Netflixu, ale je to věrná kopie. Seriál obsáhl vše, co je v knížce, ale ovšem knížka o něco lepší. Jsou tam detaily, které v seriálu nejsou.
Ale je to taková jednohubka na hodinku čtení k odpolední kávičce.
Kresby jsou moc hezky udělané, veškeré pocity z nich člověk vyčte. A budování vztah Nicka a Charlieho je krásné vykreslené a i sebeobjevování Nicka.
Těším se na další díl.

Aquagirl
08.09.2023 4 z 5

O Srdcerváčích už jsem toho slyšela hodně, teď jsem měla konenčně možnost, podívat se na ně. Líbilo, bylo to roztomilé, jenom jsem se nějak pořád nemohla vcítit do toho vztahu mezi Nickem a Charliem. Jednu hvězdičku přidávám i za hezké obrázky, ty se mi líbily moc.

RozaD
01.09.2023

Existuje na světě snad něco sladsiho než tato série?

Terrez93
23.08.2023 3 z 5

Pěkná knížka, psána formou komiksu, takže čtení velmi rychle utíká. Graficky krásně zpracovaná, milý příběh, jen mohl být popsán více do hloubky. Ale už nejsem cílovka, takže pro mladší čtenáře asi vhodnější.

Bety093
21.08.2023 4 z 5

Přečteno za dvacet minut. Tím, že už jsem viděla seriál to byla fakt rychlovka a věděla jsem co se bude dít dál. Taková nenáročná oddechovcha. Přečtu si určitě i další díly série. Milé čtení, doporučuji.

YellowQueen
19.08.2023 4 z 5

To bylo tak miloučký čtení před spaním, určitě si přečtu všechny díly, to bude krásná rychlovka na pár večerů.

stelka_knihomol
18.08.2023 3 z 5

Hele takhle: vlastně vůbec nevím, jaký mám na knížku názor. Přečetla jsem ji celou naráz a i když nejsem na slaďárny (jakože vůbec), v tuhle chvíli jsem si u toho krásně oddychla. Doporučuju, když si potřebujete odpočinout a na chvíli vypnout.

Edona
09.08.2023 5 z 5

Čteno v angličtině. Ať už hledáte téma LGBT+ nebo ne, tak Srdcerváče doporučuji k přečtení. Tento černobílý komiks vás chytí za srdce. Je to nádherný, upřímný, něžný romantický příběh. Ilustrace jsou naprosto skvělé, vyjadřují tolik emocí.. tento příběh si zkrátka nejde nezamilovat. Doporučuji přečíst v originále.