Srdcem proti zdi

Srdcem proti zdi https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495981/bmid_srdcem-proti-zdi-WyJ-495981.jpeg 4 789 185

Vanessa Mazur ví, že dělá správnou věc. Necítí se špatně proto, že dává výpověď. Svou pozici asistentky, hospodyně a podržtašky předního obránce národního fotbalového týmu vždycky považovala za dočasnou. Teď má svoje plány, a ty už nezahrnují praní extra velkých spodků. Když ji ale Aiden Graves nazývaný Hradba z Winnipegu osobně požádá, aby se vrátila, je v šoku. Dva roky si jí ani nevšiml. Co má teď odpovědět muži, který je zvyklý dostat všechno, co chce?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Wall of Winnipeg and Me , 2016


více info...

Přidat komentář

KateTheBlogger
27.03.2024 5 z 5

Zapata zkrátka nikdy nezklame. Kniha je podle jejího typického vzorce a nemám ji co vytknout. Dostala jsem od ní totiž přesně to, co jsem čekala.

Syma149
24.03.2024 5 z 5

Knihu jsem četla už několikrát a myslím, že ještě několikrát budu. Patří mezi jednu z mých nejoblíbenějších. Pokud máte rádi pomalý a klidný vývoj vztahů, tak vřele doporučuji. Zapata je prostě jednička.


Ála1968
19.03.2024 4 z 5

Vždycky je to krásné čtení,na které se těším,od této autorky.Jen se mi zdá, že 500 stran je celkem nálož na to,jak jsou to jednoduché příběhy.Na druhou stranu si u nich odpočinu a tak se těším na další

MishRarach
05.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Za mě druhá nejlepší Zapatovka. Líbilo se mi, že hlavní postavy nebyli blbci a jejich řešení a komunikaci jsem si zamilovala. Byli to dva dospěláci, kteří vedle sebe fungují.

Jediné, s čím jsem měla problém, byla situace po maratonu, kdy začátek sexuální scény ve mně vyvolal spíše rozporuzplné pocity.

kristynatjxo
14.01.2024 2 z 5

Knihu jsem četla po knize Kulti od stejné autorky a tím pádem jsem čekala trochu víc. Nějak jsem si nedokázala oblíbit hlavní postavy, a pak jsem knihu dočítala už spíš z donucení. Autorky styl psaní se mi moc líbí,ale tohle mě holt tolik neoslovilo.

laura
10.01.2024 5 z 5

Za svůj život si každý zodpovídá sám...

Čtivé, milé, něžné a vtipné. Příběh dvou osamělých lidí, kteří si k sobě postupně nacházejí cestu. O nenávisti, lásce, počínajícím přátelství, o každodenním životě i o naději. O jizvách na duši, o bolesti i odhodlanosti. O touze někam patřit. Krásný, jednoduchý a nikam nespěchající příběh, který vás pobaví a nebudete chtít, aby skončil.

Stejně jako sport, stejně jako umění, jako cokoli, po čem kdokoli na světě toužil, byla láska sen.
A jako s každým snem jste nikdy nemělli jistotu. Museli jste jí něco obětovat. Nerozvíjela se sama od sebe. K tomu, aby vykvetla a přežila, potřebovala, aby o ni někdo pečoval.
Byla nejkrásnější ve svých nuancích.
Byla nejsilnější ve své nezištnosti.
A s někým, kdo se nebál a byl odhodlaný nikdy se nevzdat všech možností, které nabízí, mohla trvat navždy...

Tohle bylo SKVĚLÉ!!!

Nattali.ka
09.01.2024 4 z 5

Moc pěkná kniha, ano je docela zdlouhavá, ale mi to vůbec nevadilo a vnitřní monology Vannesy mě neobtěžovaly. Je fajn, jak se člověk postupně seznamuje s postavami a prožívá to, jak si k sobě nacházejí cestu. Celá kniha je spíše o vznikajícím přátelství a lásce, než o vášni. Zápletka tam sice není skoro žádná, ale v kontrastu s těžkým dospíváním postav mi to vůbec nevadilo a přála jsem jim štastný happyend.

ReziEngli
08.01.2024 4 z 5

Tomu říkám produktivní odpoledne. Jsem si sedla po práci do křesla se čtečkou, a vylezla z něj o 3 hodiny později - přečetla jsem 70 procent knihy a tím ji dočetla!

Tahle kniha mi přišla o chlup lepší, než Kulti, kterou jsem od autorky četla loni v létě v Bulharsku. Líbilo se mi, že tady není nijak kladen důraz na "sexuální napětí mezi postavami" atd, ale jejich vztah se opravdu vyvíjí od začátku. Sice to začíná něčím, co by asi nikdo nečekal, ale ...

V téhle knize mi sedly snad všechny postavy, i když popravdě - lehce skeptické jsem byla vůči Vanesse, hlavní hrdince. Trošku mi trvalo, než jsem si k ní našla cestu, ale bylo to fakt krátké čekání. Za to k Zacovi jsem našla sympatie prakticky okamžitě. U Aidena to bylo tak do poloviny knihy :D Ale tak je to bručoun, u těch to vždycky trvá déle!

Tohle mě fakt bavilo! A to jsem se bála, že mi autorčiny knihy spíš nesednou, po tom co jsem viděla recenze, že v jejích knihách jde spíš o toxické vztahy atd. Ale musím říct, že po dvou knihách zjišťuju, že mě její tvorba fakt baví :)

Už teď přemýšlím, do jaké její knihy se pustím - nějaké tipy? :)

hlavajda93
13.12.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh o uzavřeném sportovci a osudem zkoušené Vanesse. Hezké, jak si k sobě postupně nacházeli cestu. Kniha se mi líbila asi více než kniha Kulti, ale četla se mi hrozně pomalu, jak Vanessa pořád popisovala svoje pocity.

Knihomolka_176
05.10.2023 5 z 5

Tak tohle byla bomba. Fakt mě nenapadají slova, kterými bych mohla dostatečně vyjádřit dokonalost tohohle příběhu.
Jejich vztah se vyvíjel pomalu, přesně jak je to pro autorku typické. Prakticky z cizinců se z nich stali něco jako přátelé, kteří se o sobě každým dnem dozvídají nové věci. Navíc když někdo vypadá jako Aiden, naprosto úchvatný, tmavovlasý, vysvalovaný a zachmuřelý fotbalista, jak by se do něj někdo mohl nezamilovat?

JaAnička
12.08.2023 4 z 5

Další z velmi podobných knih Mariany Zapaty (bručounský, velký, bohatý a nádherný sportovec/umělec a velmi inciativní, nevzdávající se, urputná dívka s hispánskými kořeny a obrovskou rodinou) a opět je to příjemná odpočinková četba. Avšak...ze všech knih, co jsem od Mariany četla, mi přijde nejslabší. Rozhodně je nejdelší s nejpomalejší romantikou (a nejotravnějším hrdinou) a tím pádem je i "nejrozvleklejší". Ve spoustě pasaží je to extrémně přitažené za vlasy a konec je OPĚT strašně zrychlený (na to jsem si už ale tak nějak zvykla, ale stejně mě to mrzí, protože ož od začátku nás teasuje na relativně velké "drama", které tam ale v konečném důsledku vůbec není - respektive je, ale je seškrtnuto na jednu větu, v úplném závěru).
Co ale musím ocenit je, že žádná z knih nemá v poslední třetině to velmi trapné laciné (pro romantické a erotické knihy typické) drama typu: "ty jsi mi lhal?!", "jak dlouho to víš?!" ale všechno velmi přijemně plyne, no a pak to v nejlepším prostě skončí.
Ano, kniha zahřeje na srdíčku. Ano, kniha je roztomilá a čte se dobře. Ale ne, na knihu si za měsíc už ani nevzpomenu.

Mišulka331996
11.08.2023 4 z 5

Rozhodně nejsem cílová skupina, ale kamarádka prostě půjčila, že si to musím přečíst a vlastně jo, proč ne. Líbila se mi naprosto neskutečná energie mezi hlavními hrdiny, závěrečná erotická scéna byla na mě trochu mimo, ale taková autorka prostě je, a tak to tak beru. Milá romantika ve sportovním prostředí.

PetraBery
07.08.2023 3 z 5

Potřebovala jsem oddechovou knížku, kdy tato autorka u mě již dvakrát tento požadavek splnila. A ani v tomto případě to nebylo jinak. Aiden a Vanessa, příběh ze sportovního prostředí, kdy se pomalu vyvíjí jejich vztah a nechybí smutná minulost ani vtipné momenty.

knihomolkaMist
22.07.2023 5 z 5

Tahle kniha okamžitě obsadila příčku nejlepší knihy od autorky! Zapata to fakt umí. Neskutečně pomalá romantika, kde se sice nic neděje, ale zároveň se toho děje strašně moc. Ty postavy a to zamilování obecně na mě působí mnohem reálněji, než jak je tomu u jiných knížek a sledovat, jak se do sebe zamilovala Vanessa s Aidenem bylo prostě skvělé. U knížky jsem se ani chvilku nenudila a mohu ji s klidným srdcem doporučit všem nadšencům romantiky :)

ElizPetrova
16.07.2023 3 z 5

Nemůžu říct, že to bylo vyloženě špatné, ale celé mi to přišlo takové málo uvěřitelné a hodně pasáží nudných.. kniha byla příliš rozvelklá a klidně by si vystačila s 300 stránkami..

sidonka
02.07.2023 5 z 5

To byl nádherný víkend ve společnosti Aidena a Vanessy, a najednou jsem na poslední stránce a co dál, no určitě se pustím do dalších knížek od autorky, protože tohle bylo boží čtení, sice mě Aiden občas štval, ale energie Van vše vynahradila

Eva_Skala99
28.06.2023 5 z 5

Skvělý příběh, čtivě napsáno. Určitě zkusím další tituly od autorky, protože toto se opravdu povedlo. Rozhodně doporučuji!

alexvera
24.06.2023 5 z 5

Vanessa pracuje už nějakou dobu pro Aidena, něco jako chodícího boha mezi hráči amerického fotbalu, dělá mu hospodyni a celkově podržtašku což ji už nebaví a proto chce dát výpověď. To se jí bohužel tak úplně nepodaří, protože Aidenovi končí jako kanaďanovi zelená karta a tak s Van uzavře výměnný obchod. Vezmou se, za pět let se rozejdou a on ji na oplátku finančně zabezpečí. Splatí její ne zrovna nízkou studentskou půjčku a koupí jí dům.
Naštěstí by to nebyla "zapaťárna", kdyby se mezi hlavní dvojicí po kousíčkách nezačal vyvíjet vztah. Ať už v momentech kdy se s nimi zasekne výtah a Van má nejpohodlnější posezení na Aidenovi nebo když se Vanessa naprosto kouzelně bojí tmy tak moc, až skončí Aidenovi v posteli ..jo, přesně tak.
Nebojte, konec je jako vždy děsně dojemný.
"Každý vztah může skončit jen jednou ze dvou věcí: rozchodem nebo svatbou. A já nerad mrhám časem."

žlotirova
30.05.2023 5 z 5

Ze všech knich od autorky tato je nejlepší i když je zase dlouha tak je 100%nej DOPORUČUJI

kalinkacz
25.05.2023 3 z 5

Srdcem proti zdi byla poslední knihou Mariany Zapaty, kterou jsem ještě neměla přečtenou.
Nyní po přečtení musím říct, že u mě stále vede aktuální novinka Drahý Aarone (ano, jdu proti proudu). Srdcem proti zdi ale taky nebylo špatné! Dějově mi to připomíná jeden nejmenovaný film na Netflixu (kdyby to řekla, tak bych dost spoilerovala), k mému překvapení jsem neodhadla tu hlavní zápletku na začátku a ano, postavy i chemie mezi nimi mě bavila. Jasně, četla jsem i lepší romantiky, ale jako čtivá oddechovka to bylo moc fajn, za mě ale tým Aaron!

Štítky knihy

Kanada romance

Autorovy další knížky

Mariana Zapata
americká, 1986
2019  85%Kulti
2021  88%S láskou, Lukov
2020  82%Rytmus, já & Malychin
2022  88%Srdcem proti zdi
2023  76%Drahý Aarone

Kniha Srdcem proti zdi je v

Právě čtených15x
Přečtených958x
Čtenářské výzvě159x
Doporučených69x
Knihotéce384x
Chystám se číst291x
Chci si koupit90x
dalších seznamech6x