Srdce z ledu

Srdce z ledu https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317611/mid_srdce-z-ledu-r5u-317611.jpg 3 34 10

Láska je jako otevřené dveře, dej pozor, koho pozveš dál. Anna je princezna z Arendelle. Léta ji drželi stranou okolního světa a teď nesmírně touží nechat osamělou minulost za sebou. Hans je princ z Jižních ostrovů. Je v pořadí třináctým dědicem královského trůnu a zoufale se snaží uniknout z tyranského prostředí své rodiny a najít si království, ve kterém by mohl vládnout sám. Jejich světy se setkají při Elsině korunovaci…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

A Frozen Heart , 2015


více info...

Přidat komentář

Adele02
29.03.2024 3 z 5

Až příliš to zavánělo middle-grade, což je strašná škoda. Autorka si dost často nahrávala na daleko obsáhlejší a hlubší zápletku, kterou bohužel pohřbila nutnost jít podle filmu. Ale oceňuju příležitost podívat se na věc z Hansova pohledu; tam jsem toho asi taky čekala trochu víc, ale celkově jsem spokojená.

Kaila146
31.03.2022 3 z 5

Bylo zajímavé přečíst si frozen jako knihu...


18LenkA12
29.03.2022 3 z 5

Průměrně napsaná kniha s dětským motivem. U této knihy mě zklamaly jednotlivé popisy osob/situací. Mnohem lepší mi přišlo filmové zpracování od Walt Disney.

Áža707
18.05.2021 3 z 5

Od knihy jsem čekala něco navíc k Frozen, jakože nějaký příběhy, které přímo nebyly ve filmu. Jako rozhodně bych se nezlobila, kdyby byla kniha jen k Olafovi.

Dostala jsem příběh, který je dost podobný jako film akorát jsou zde nějaký detaily navíc. Příběhem nás provází princezna Anna a princ Hans. Kapitoly Anny mě bavily, ale Hans mě strašně vadil, nemám ho ráda ani ve filmu ani tady.

Jelikož jsem sama Frozen viděla až v pozdějším věku, tak moje oblíbené postavy nejsou Elsa ani Anna, upřímně jsou mi fuk (pardon!) Naopak miluji Olafa a Svena ️ Jo a proč Svena? Nevím, asi podle toho jak je ztvárněn ve filmu. Olaf by podle mě měl dostat více prostoru (beru samostatnou knihu/film, což bude stejně zábavný, jako Olafovi výroky v Srdce z ledu/Frozen).

Kniha se čte úplně sama, je psaná velice jednoduchým stylem, takže pro děti úplně super! A víte co je druhý bonus? Za mě je třeba úplně skvělý! Když čtěte knihu, tak vám děj nenarušují žádné písničky, které mě osobně ve filmu vytáčí.. Já sama jsem zvládla knihu během večera a bylo to příjemné odpočinkové čtení. 

Takže pokud chcete vypnout a jen si užívat oblíbený a známý příběh, tak směle do toho.

⭐ 4/5

Janinkniznisvet
16.03.2021 4 z 5

Miluju tu pohádku. Bylo to hezké to vidět z jiného pohledu než je natočena. Knihu jsem měla v rámci knižní štafety. Byla to příjemné čtení.

Sixtinka144
24.08.2020 4 z 5

Tuhle knihu jsem si zakoupila v Levných knihách za opravdu malou částku, což byl taky hlavní důvod, proč jsem si ji koupila. Pohádku Ledové království mám ráda, a když jsem zjistila, že kniha je vyprávěná z pohledu Hanse, kterému jsem tajně celý film fandila ( prostě vždycky fandím těm záporákům, no :D ) tak jsem do toho šla okamžitě. Musím říct, že kapitoly Hanse mě neskutečně bavily, protože to bylo něco úplně nového, co ve filmu nebylo. Hans je typický zakomplexovaný, arogantní člověk, a to jen kvůli jeho 12 bratrům a otci, kteří ho neustále přehlíželi a ponižovali ho. Taky tady máme pohled Anny, která má zase komplexy z nedostatku lásky a pozornosti od rodičů a hlavně od Elsy. Takže jsem z pohádkové knihy udělala psychologický rozbor dvou hlavních postav. :D Ale jo, kniha se mi snad líbila víc než ten film, a i proto ji hodnotím kladně.

Medasek
17.11.2019 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Film miluji. Je to má druhá nejoblíbenější pohádka, hned po Krásce a Zvířeti. Jediná věc, která mi na knize vadila, že tam nebyl pohled Elsy a Kristoffa. Jinak je úžasná a drží se filmového zpracování.

petuzla5591
25.01.2019 5 z 5

Kniha mě moc bavila. Je zajímavé číst příběh z pohledu Anny a Hanse. To, co si v dané chvíli mysleli atp.

SknihouVrukách
23.09.2017 5 z 5

Kniha je vyborna. Keď si myslite, že všetko dobre dopadne zrazu je tam neočakavaný zvrat. Je to kniha plna romantiky, napätia a zvratov.

Marthas
16.08.2017 3 z 5

Milý pohádkový příběh se spoustou moudrých myšlenek, bohužel strukturován tak, že jsem se nemohla odtrhnout, až od posledních cca.50 stran, do té doby jsem se musela do čtení lehce nutit.
Sloh velmi příjemný bez gramatických chyb a překlad dobrý. Slušný průměr, který bych doporučila hlavně čtenářům, co nevyhledávají akční podívanou ale příběhy prodchnuté moudrostí, myšlenkou a přitom mají rádi pohádky a romantiku.
Osobně jsem předlohu neviděla, takže nemám s čím srovnávat, za mne tedy 3/5