Srdce muže - Příběhy mužů (ne)jen pro muže

Srdce muže - Příběhy mužů (ne)jen pro muže https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274736/mid_srdce-muze-pribehy-muzu-ne-jen-pro--HQi-274736.jpg 4 9 1

Autentické a pravdivé příběhy nejrůznějších mužů. Do knihy přispělo přes čtyřicet autorů a jejich příběhy dohromady vytvořily pestrou mozaiku zobrazující to, co by se dalo označit jako život vědomého muže. Příběhy sesbírané v knize jsou pokusem o návrat k původnímu významu mužského sdílení. Ke sdílení, které je otevřené a upřímné, které dává možnost nahlédnout za naše masky a dotknout se naší mužské zranitelnosti. Ke sdílení, díky kterému vystupujeme ze své komfortní zóny, abychom se utkali s oním bájným archetypálním drakem a mohli se pak vrátit do života silnější a celistvější. Ke sdílení, které se ovšem v dnešní době už moc nenosí. Protože bolest, slzy a stíny přece k věčně usměvavému člověku „v pohodě“ nepatří.... celý text

Přidat komentář

Skala317
03.06.2020 5 z 5

Podnetná a inšpiratívna kniha. Pavel Michalík dostal nápad zozbierať príbehy mužov z ich života a vytvoriť z nich túto knihu. Nájdete tu približne 80 autentických príbehov od rôznych mužov. Predstavujú osobné skúsenosti a zážitky zo života a v každom jednom príspevku nájdete niečo nové.

Príbehy sú zoradené do týchto tematických okruhov:

Zrození a dětství
Puberta
Táta
Mužská síla
Hodný kluk
Vztahy k ženám
Tělo
Spiritualita
Smysl života a vize
Smrt

Niektoré príbehy sú naozaj veľmi autentické. Iné zase dojemné, alebo až drsne šokujúce. No každý príspevok má niečo spoločné. Autentickosť a pravdivosť. Intimitu a osobitosť. Zdieľanie.

Práve preto je táto kniha tak silná. Z príbehov môžete vidieť ako na tom daný človek bol, čím si prešiel a nájsť spojitosť aj s Vaším vlastným príbehom, ktorý práve prežívate.

Moja malá výhrada ku knihe je iba vo väzbe, ktorá je veľmi mäkká a kniha sa nedobre drží v ruke. Môžete ju takmer zrolovať do trubičky ako list papiera. Takisto papier je veľmi tenký, takže je trochu problém pri obracaní strán... no to sú detaily.

Jadro a zámer knihy je živý a odkaz jasný. Knihu odporúčam určite každému mužovi a aj ženám.

Autorovy další knížky

2015  80%Srdce muže - Příběhy mužů (ne)jen pro muže
2000  0%Ochrana lesov a prírody

Kniha Srdce muže - Příběhy mužů (ne)jen pro muže je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x