Srdce čarodějky

Srdce čarodějky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488687/bmid_srdce-carodejky-Bpc-488687.jpg 4 56 15

Svou láskou k legendárnímu podvodníkovi Lokimu riskuje vyhoštěná čarodějnice hněv bohů… Angrbodin příběh začíná tam, kde většina čarodějnických příběhů končí: upálením. Po trestu od Odina za to, že mu odmítla poskytnout znalosti o budoucnosti, zanechá oheň Angrbodu zraněnou a bezmocnou v nejpustějších končinách vzdáleného lesa. Tam ji najde záhadný muž a přes její počáteční nedůvěru mezi nimi vznikne skutečná láska. Z jejich spojení vzejdou tři neobvyklé děti, každé s tajným osudem, které chce Angrboda vychovat na okraji světa, bezpečně ukrytém před Odinovým vševidoucím okem. Ale jak Angrboda pomalu obnovuje své prorocké schopnosti, zjišťuje, že její blažený život – a možná i celá existence – je v ohrožení. Román Srdce čarodějky bravurně přetváří severské mýty do nového, podvratného a dojemného příběhu.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Witch's Heart , 2021


více info...

Přidat komentář

essene
24.01.2024 4 z 5

pěkný děj)

Malinali
16.10.2023 3 z 5

Kniha se místy moc táhne, jinak děj je pěkný, jen bych zkrátila některé pasáže. Takové podzimní čtení na dlouhé večery.


Silent-Force
15.06.2023 2 z 5

Obalka mne zaujala okamzite, anotace taky... prvnich 150 stran jsem horko tezko precetla a mela chut knihu nekolikrat odlozit.... vlekly zacatek, kdy na nekolikati stranach autorka popisuje jak vypada jeskyne, ale zaroven necha hlavni postavy poumirat na asi 6ti radcich... to proste nechapu. Konec mi pripada uspechany, hlavne aby uz to bylo napsane... dej super, ale provedeni pokulhava...

Nasko
16.05.2023 5 z 5

Tohle byla asi jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla. Úplně mi to vzalo dech. Cítila jsem se při čtení, jako bych byla s Angrbodou v lesích a jeskyních, některé její smutné scény jsem oplakala, u veselých jsem se smála. Naprosto skvělé, úžasné a božské. (Pun intended).

Karlík27
08.04.2023 3 z 5

Oddechová kniha o severské mytologii o které jsem moc nevěděla ale získává ode mně 3,5 hvězdy

zsykorova
15.03.2023 5 z 5

Tohle byl úžasný výlet do severské mytologie, o které jsem věděla jenom základy, ale teď toho vím mnohem víc. Naprosto skvělá knížka, i když v některých místech byl děj příliš natahovaný.

mfe
17.02.2023

Drsná severská mytologie podaná chvílemi romanticky, ale spíš se smutkem. Prolíná minulost Velké čarodějky, její chvíle štěstí s Lokim a dětmi a pak hledání východiska, jak změnit neblahou budoucnost.

Dragell
31.01.2023 1 z 5

Retelling severských mýtů, kdy se tak trochu jiným pohledem podíváme na známé události, tentokrát očima čarodějky Angrbody. Ta se totiž zamiluje do Lokiho a jak to bude dál, to někteří z nás již vědí, pokud mají načtenu předlohu.

Právě v tom je kámen úrazu, protože Srdce čarodějky je takové nemastné, neslané. Autorka neumí pracovat s postavami, s tempem (vztahy i děj jsou nejčastěji posouvány pomocí rozhovorů), vykreslený vztah je toxický a nevnímám mezi hlavními postavami alespoň nějakou jiskřičku citu. Opravdu zajímavou se kniha stala až v její poslední části, kdy vtáhla do událostí, které se ale zákonitě musely stát a nejsou z hlavy autorky.

Aniday
13.01.2023 5 z 5

já si Angrbodu zamilovala hned od... obálky knihy... stala se navždy mou součástí ve formě tetování... a jsem velmi vděčná, že někoho napadlo odvyprávět i jiný úhel pohledu...

Sabča92
19.12.2022 4 z 5

Severskou mytologii a obecně mytologii celkově mám moc ráda. Srdce čarodějky je příběh odehrávající se v severské mytologii, konkrétně na Ásgardu, který znají všichni fanoušči marvelovské série. Kniha není rozdělena na kapitoly, pouze na tři části, i přesto s hrdiny prožijeme několik let. Ač bych původně čekala, že kniha bude více akční, spíše bych ji popsala jako romantickou, nebo atmosférickou, protože sledujeme většinou je setkání a dialogy mezi Lokim a Angrbodou. Jejich příběh mě bavil ale přesto bych ocenila více akce. Vztah mezi Angrbodou a Lokim je naplněn několika potomky, a ač mám načteno spoustu knih, až nyní jsem si uvědomila, že jsem moc příběhů, kde by se popisovalo těhotenství a následně i porod doposud příliš nečetla. První polovina knihy mě opravdu bavila. Jak jsem četla v jiné recenzi se kterou se ztotožňuji, je to taková balada ze severské mytologie, romantická balada. Druhá polovina byla dost natahovaná, a já si najednou začala přát, aby už byl konec. Ale poslední třetina knihy byla opět skvělá. Už se nejednalo o rozvleklou romanci, ale přišla ta pravá mytologický atmosféra a konec byl za mě víc než super.

1259
17.12.2022 5 z 5

Příběh byl naprosto a doslova Boží. Od začátku do konce to bylo napínavé a ke konci sem uronila i slzu. Chtělo by to více takových příběhů.

Kikina182
05.11.2022 5 z 5

Kniha zpracovává jeden ze známých severských mýtů. Dodává mu úplně nový rozměr skrz důkladný popis jednotlivých postav a jejich příběhu, ale zároveň původní vyznění nijak výrazně nemění. Pouze ho doplňuje na základě již známých věcí k obrazu svému. Za mě je to opravdu krásný a povedený příběh. Pokud máte rádi severskou mytologii a líbily se vám například romány Kirke a Ariadna, jež pracují s řeckými mýty podobně jako Srdce čarodějky s severskými, určitě knihu nesmíte vynechat.

Luccinda
30.10.2022 3 z 5

Nečekejte žádnou akční fantasy, tohle je milostný příběh čarodějky Angrbody a jejího manžela Lokiho. Do jejich života časem zasáhnou i ostatní bohové a autorka skvěle zpracovala i bájný Ragnarök. Myslím, že na své si přijdou milovníci severské mytologie, ale příběh určitě bude bavit i ty, co jsou severskou mytologií nepolíbení. Já jsem toho důkazem.

První polovina mě moc bavila, byla to taková pohádka pro dospělé, řekla bych. Přiznám se ale, že druhá půlka knihy mě příliš neoslovila. Bylo to zdlouhavé, autorka se dost odklonila od původní dějové linky a ve výsledku jsem jenom čekala, kam to bude směřovat. Konec byl ale parádní a já jsem ráda, že jsem knížce dala šanci.

DreamerX9
13.10.2022 2 z 5

Možný SPOILER

Čekala bych že když jde o fantasy knihu že tam toho fantasy bude trochu víc. Nečetlo se to špatně ale v podstatě je to romantická slaďárna se špetkou fantasy. Začátek zněl velmi slibně ale pokračování? Drama kolem vztahu Angrbody (desny jméno:D) a Lokiho a pak strasti rodinneho života. Kniha mě opět začala bavit až ke konci jinak mi opravdu nesedla ale jsem náročný čtenář a každá kniha má své čtenáře a jih nebo sever. :))

M.C.SMITH
10.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Tohle byl velmi poutavě napsaný příběh ze severské mytologie. Ragnarök mne vždy zajímal a tohle bylo velmi pěkně zpracováno.
Kniha byla psaná relativně jednoduchým stylem, který se mi dobře četl. Loky byl velmi zajímavě vykreslen a já jsem si ho v průběhu knihy oblíbila. I Hel se mi zamlouvala a hlavní hrdinka Angrboda byla úžasná.
Celá kniha se četla velmi dobře a já jsem ráda, že ji mám ve své knihovně.
Mohu ji doporučit všem, kdo mají rádi severské mýty.

Štítky knihy

čarodějnice meč a magie severská mytologie čarodějky fantasy

Autorovy knížky

2022  77%Srdce čarodějky

Kniha Srdce čarodějky je v

Právě čtených2x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených4x
Knihotéce72x
Chystám se číst112x
Chci si koupit25x
dalších seznamech1x