Bol raz jeden život - Srdce

Bol raz jeden život - Srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452060/bmid_srdce-byi-452060.jpg 4 54 11

Vydajte sa spolu s Maestrom, Hemom, Globínkou a ich priateľmi do hlbín ľudského tela. Sledujte, ako bojujú s vírusmi a baktériami, aby udržali telo zdravé. Zistite, ako funguje najdokonalejší stroj na svete - ľudské srdce. Urobte si prechádzku riečiskom ciev, žíl a tepien, ktoré po tele rozvádzajú životodarnú tekutinu - krv. Zistite, ako a prečo srdce bije a čo všetko ho môže ohrozovať. Cesta do miniatúrneho, no nesmierne vzrušujúceho sveta sa práve začína!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Il était une fois la vie T0: Le Coeur , 2017


více info...

Přidat komentář

Isew
26.12.2023 2 z 5

Nevyužitý potenciál. Pro menší děti to bylo zmatené, pro starší, kteří se chtěli dozvědět něco o srdci a krevním oběhu, zase informačně nedostatečné. Možná to chtělo víc stránek a víc vysvětlení, takto je to takový paskvil na půl cesty. Vizuálně hezký, obsahově neuspokojivý.

hippiesak
13.07.2022 2 z 5

Celkem slabé :( Seriál je podle mě pro malé děti více pochopitelný, protože to vidí, jak jde kam co atd. Tady se pokusili v roce 2017 podle mě oprášit legendu, ale komiksová verze podle mě jen těží z nostalgie a stejné grafiky jako seriál. Za mě prostě nuda a není to tak přehledné. Viděl jsem, jak to děti částečně nudilo a potěšilo se, že kniha skončila. Seriál mají ovšem rádi.


Sumeček
06.02.2022 5 z 5

super!

ZelenýAnton
04.11.2021 5 z 5

Krásné zpracování mého oblíbeného seriálu.

Corso
14.10.2021 2 z 5

Neviem, preco kupit knihu ked serial bol tak dobry a pozriet sa da lahko, treba len trosku pohladat. Ako komiks fajn ale vravim, naco? A zvlast ked to bude mat nakoniec mozno 20 zositov :) Podobne ako ked boli kedysi dostat take papierove skladane "minileporela" No pockaj zajac! Tiez radsej raz vidiet v pohybe ako 100X citat. Mozno, ale naozaj len mozno by skor mohli vydavat tie serialy co neboli v televizii X-krat. Bola raz jedna zem, Bol raz jeden cestovatel, Bol raz jeden vynalezca.

popeluška
10.10.2021 5 z 5

Krásně udělaný komiks. Určitě doporučuji, maximálně jsem si ho užila.

nicolettkaa
28.12.2020 3 z 5

Pořídila jsem si ji je z čirého sentimentu ( a vím, že další díly si pořídím také). Na seriálu jsme vyrostli a byl naprosto boží. Knížka je ale nic moc, za mě bych ocenila obrázek nejen srdce, ale i celého těla, aby bylo vidět, kde se zrovna krvinky nacházejí. Otázka je, jak by uspěla u dětí, pro které je primárně určena.

HDosoudilová
22.12.2020 5 z 5

Na tuto knihu jsem náhodně narazila v práci (v knihovně) a s chutí jsem si ji prolistovala. Na tento seriál moc ráda vzpomínám. Myslím si, že dokáže dětem zábavnou formou přiblížit fungování lidského těla. A stejně tak i kniha. Ano, dospělému to asi moc neřekne, ale pro děti určitého věku je to ideální. Navíc má moc pěkné ilustrace.

ZuKo
08.10.2020 5 z 5

Ano, brnka to na naší nostalgii ale pořad dobré pro děti a jak si povídat o srdci a možná krok ke čtení.

Falda
28.09.2020 5 z 5

Být to o něco dříve, hned by se ta anatomie lépe učila. Za mě super zpracování kultovního seriálu, který jsem měla moc ráda.

fvalek
17.09.2020 3 z 5

Co k tomuhle počinu říct, je to prostě návrat ke kořenům, což je na jednu stranu dobře, protože dnešní děti už tenhle klenot mého mládí skoro neznají, ale na druhou stranu, pokud už si bude chtít dítě nebo rodič koupit knihu o srdci zábavnou formou, asi nezvolí přímo tuhle. Knížka je to tenoučká, strohá, sice vysvětlí co má, ale nic věděčtějšího neobsahuje, takže útočí právě tam, kde je to nejcitlivější, na nostalgii a sentiment starší generace, která tímhle seriálem žila.

Kresba je skvělá, nejenže dokonale kopíruje seriál, ale pracuje i s reáliemi z něj, třeba změna barev krvinek při okysličování apod. Velmi krátký děj zase zabraňuje nudě a otravnosti příběhu, který je zvyklý hlavně poučovat, ale má i hezké momenty, kdy naznačuje, co je špatné, a co by zdravý člověk neměl dělat.

Co k tomu více říct... nostalgie a sentiment zabraly, výchovný a učební záměr moc ne, knihu jsem si koupil hlavně kvůli vzpomínkám, ale vlastním dětem bych ji nedával, protože by je nebavila a nepoučila. Pro děti od osmi let, kterým je komiks určen, navíc spousta věci takhle metaforicky nedojde, chtějí spíš jasná fakta přímo. Sice se tak dozví, co je malý a velký krevní oběh, ale jakmile si neudělají nějaké "výpisky" nebo nákres, tak se jim tahle informace v kontextu cestování žilami a povídáním Maestra ztratí. Vědecké pojmy jsou plus, ale kdyby na jednu stránku dali nákres srdce a oběhu nebo nějakou jeho mapu jako shrnutí, knihu by to povýšilo úplně na jinou úroveň. Je totiž hezké vidět jak mají krvinky nožičky a chodí po srdci, ale čtenář pak musí vidět krevní oběh jako celek, nejen jako separované části cesty protkávané reálným světem, kde se sportuje nebo přežírá v restauraci. Bohužel se ukazuje, že ač bych si chtěl šíleně moc oživit mé dětské nadšení, tak už to není kniha pro staršího čtenáře a necítím úplně povinnost ji kriticky vynášet do nebe jen proto, že pro mě seriál kdysi něco znamenal.