Srbský deník

Srbský deník https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254422/mid_srbsky-denik-254422.jpg 4 14 4

Srbsko je jediná země Evropy, k níž neexistuje knižní průvodce. Země kontroverzní a nenáviděná, hlavně těmi, kdo ji znají jenom ze zpráv před dvaceti lety. Když v ní ale strávíte kus života, promění se v zemi přívětivou, laskavou a štědrou, která zkrátka jen více a smolněji klopýtala o nástrahy divokého 20. století. A právě o takové zemi je Srbský deník, který si tu po dobu jednoho roku psal Jan Jícha, učitel češtiny u srbských krajanů, a ve formě blogu jej publikoval na internetu. Získal si ohromující popularitu nejen mezi příznivci cestopisů, exotiky spojené s romantikou a laskavého i břitkého humoru, ale kupodivu i mezi srbskou komunitou v Česku, která se jeho trefnými postřehy výborně baví. Na naléhání širokého okolí teď Srbský deník vychází i knižně a chce být nejen kronikou jednoho kantorského roku, ale i první vlaštovkou, která širšímu čtenářstvu připomene, že Srbsko stále ještě existuje a rozhodně stojí za návštěvu.... celý text

Přidat komentář

VítekP.
26.06.2022 5 z 5

Kniha mi vtipnou formou poskytla základní vhled do této balkánské země. Autorovi se musí nechat, že napsal toto dílo velmi čtivě.

bookcase
06.10.2018 5 z 5

Vtipný, laskavý pohled na divoký Balkán.


LucaRaspberry
11.01.2017 5 z 5

Vtipné a hezky napsané. Pro člověka, který na Balkáně byl a dokáže si tu divočinu v dobrém slova smyslu představit je to dvojnásobný požitek :-)

asam
14.10.2015 5 z 5

Vtipné, milé, poučné. Mám jen samá +, proto 5 hvězdiček a těším se na další knížky. Tady si člověk uvědomuje, jak se nám žije dobře.