Správnou stopou

Správnou stopou https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370449/bmid_spravnou-stopou-HO2-370449.png 5 9 3

Různé skautské dovednosti, základy orientace v terénu podle mapy a buzoly a zajímavé hry pro malé i velké.Kniha se skládá ze čtyř kapitol. V první kapitole se nacházejí informace o orientaci v terénu, v další kapitole jsou rady, jak se orientovat v přírodě pomocí mapy a buzoly. Následující kapitola obsahuje množství her, hádanek a rad, ve kterých se mohou realizovat jak malí, tak i velcí. Závěrečná kapitola pojednává o tom, jak se dobře a zdravě najíst, jak se správně vypravit na výlet a v neposlední řadě také jak se chránit proti slunci. Kniha je doplněna množstvím vtipných a návodných ilustrací od Ctirada Smolíka.... celý text

Přidat komentář

bazyk21
16.04.2022 5 z 5

ideální pro mladé i staré zálesáky

Turlogh
05.09.2021 5 z 5

Taková moc užitečná zálesácká příručka o všem možném v přírodě. přirovnal bych to asi ke Skautské praxi od Velena Fanderlíka. Je tam navíc spousta postřehů, her a nápadů na rozličné dobrodružné aktivity, takže lze jedině všemi deseti doporučit. A k tomu všemu ještě ilustrace od jednoho z mých oblíbených kreslířů Jiřího Petráčka. Co více si přát? Howgh.


vlkodlaq
19.10.2018 5 z 5

Konečně ji po letech mám a mám z ní velkou radost. Je to přesně ten typ knihy, který v podstatě sbírám a hraje na tu správnou nostalgickou strunu.
Pan Rogl o tom zřejmě neví i když předpokládám, že to byl jeho úmysl, ale svým způsobem mě vychovával a vychoval ze mě člověka, který chová k přírodě i zvířatům hlubokou úctu a snaží se žít dobrý život. Díky mu za to.

Štítky knihy

turistika skauting dětské hry

Autoři knihy

Vladimír Rogl
česká, 1936

Kniha Správnou stopou je v

Přečtených12x
Knihotéce18x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x