Správní hoši

Správní hoši https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464371/bmid_spravni-hosi-EuM-464371.jpg 4 5 5

Stovky pisatelů se pokoušely zachytit život uvnitř zločinecké organizace, nikdo však dosud neměl možnost pohledu zvnitřku, aby napsal knihu, jako je tato. Bývalý agent FBI v utajení Joe Pistone (jako Donnie Brasco) a mafiánský korunní princ Bill Bonanno se pustili ve svém románu, který čerpá z jejich vlastních jedinečných osobních zážitků, do divokého, někdy až příliš naturalistického líčení války, jaká zuřila v ulicích New Yorku, a je k prasknutí nabité postavami a okamžiky tak živými, že vás až mrazí. Zachycení světa organizovaného zločinu během výnosných osmdesátých let minulého století díky spolupráci Pistoneho a Bonanna, která je sice ve své podstatě zavrženíhodná, je tak úžasně autentické, jak to jen je možné.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Baset
Originální název:

The Good Guys , 2005


více info...

Přidat komentář

CharlesWard
27.11.2022 1 z 5

V podstatě s knihou mám stejný problém, jako s Mužem cti. Nezní dostatečně věrohodně a napínavě, aby dokázala udržet pozornost až do konce.

soukroma
20.05.2022

Je mi líto, ale nedokážu prostě číst knihu od někoho, kdo mafiány, svoji rodinu, považuje za "dobré lidi", což světu sděluje s velkou pompou a hrdostí hned v úvodním slovu.
Nehodnotím, odkládám.


jan7760
29.11.2021 5 z 5

Kniha ma velmi bavila, spociatku sa pribeh rozbiehal pomalsie, zato na konci to riadne ficalo. Precital som uz zopar knih o mafii, kopec vojnovych pribehov no aj tak zaverecny opis pomsty bol extremne hnusny. Kniha skor posobi ako roman na sposob Kmotra, co vobec nie je naskodu.

iceVS
03.10.2021 5 z 5

Vlastně nevím, zda je to fikce či zda má příběh reálné pozadí, ale musím říct, že mě kniha bavila. A že můj svět a život je vlastně růžovej.
A že mě kniha bavila, na tom určitě mají velký podíl překladatelé, protože tohle byla příjemná, pestrá a bohatá čeština. Obsahující výrazy, které jsem už dlouho neviděla. Spousta knih v poslední době připomíná doslova strojové překlady, tady jsem se opravdu kochala.

ThomasRuhe
17.07.2021 4 z 5

Spisovatel David Fischer při snaze o vytvoření co nejvěrnějšího pohledu na fungování mafie a FBI využil znalosti bývalých členů těchto organizací. Případ o kterém je v knize řeč je střídavě vyprávěn z pohledu mafie a FBI, a to vytváří velmi ucelený obraz událostí. Na počátku se hledá jeden profesor, což vypadá vcelku nevině, ale postupně příběh graduje až do drsného finále...
Kniha se mi líbila a pokud se Vám líbil Kmotr, pak Správní hoši nejsou o mnoho horší a stojí za přečtení, i když tato kniha se více podobá filmu Mafiáni.

Autoři knihy

Bill Bonanno (p)
americká, 1932 - 2008
Joe Pistone
americká, 1939
David Fisher
americká

Kniha Správní hoši je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce60x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x