Dědictví bouře

Dědictví bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32071/dedictvi-boure-32071.jpg 4 28 7

Správci počasí série

< 4. díl

Joanne Baldwinová už nepracuje jako Správkyně počasí, ale paranoidní organizace jí přesto nenechává na pokoji. Jedinou útěchou je jí milovaný džin v láhvi – ale ani s ním není všechno v pořádku. Před domem vytrvale parkuje bílá dodávka s policistou, který ji podezírá z vraždy svého parťáka. Také se rodí tisíciletá bouře, která pravděpodobně kdysi zlikvidovala Atlantidu. Vzbouření džinové už nehodlají sloužit Správcům jako otroci... -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Windfall , 2005


více info...

Přidat komentář

Metla
19.04.2019 3 z 5

Rachel Caine počtvrté roztáčí kolotoč akce, napětí, romantiky a humoru. Joanna se po událostech z předchozích knih musí uskromnit v pracovním i osobním životě. Bývalá Správkyně tentokrát čelí nečekanému příjezdu živelné pohromy – zhýčkané sestry. Také se snaží zbavit přisátého klíštěte/policajta, řeší s proměnlivou úspěšností profesní a srdeční problémy, bojuje o život svůj i svých blízkých. Její milovaný David totiž slábne, zatímco džinové začínají shazovat okovy (přesněji rozbíjet lahve), Správci zjišťují, jak zranitelní jsou... a kdesi za obzorem se probouzí ničivá superbouře.
Úvod se nese v relativně úsměvném duchu, ale jak se situace komplikuje, děj postupně nabírá na pochmurnosti. Čtenář potká několik starých známých a přidá se pár nových účinkujících.
Knížkou jsem proplula tradičně svižně, přesto o události z tohoto světa ztrácím zájem. Příliš mnoho bohů ze stroje a manipulování s příběhem i postavami tak, jak se to autorce právě hodí; nadbytek děr, nejasností, samoúčelností a divného chování.
SPOILER ALERT!!! V jednu chvíli někdo umírá, na další stránce je čiperný jako blecha. Po celý román si Joanna stěžuje na drastický nedostatek sil, aby v závěru vrhala blesky a „čarovala“ bez obtíží (čímž pádem ztrácí smysl její předešlé peripetie se zločincem bez schopností – proč se od něj nechala vydírat a prostě ho nepřiškvařila nebo nevyrazila zavřeným oknem?) atd. KONEC SPOILERU
K výtkám připojím své dvě klasické: cicmací scény jsem ignorovala a Joannina péče o vzhled a značkové zboží mě opět lehce otravovala. Nevím, jestli se Triton chystá dovydat zbývajících 5 dílů, ani mě tahle otázka kdovíjak netrápí, přestože v luftu vlají volné konce. U „Dědictví bouře“ jsem si odpočinula, do roka a do dne si však z knihy budu pamatovat pravděpodobně leda větry (nikoliv v souvislosti s počasím). Čtvrtou hvězdu tentokrát nepřiplesknu.

BookEater
11.04.2018 5 z 5

Po letech jsem se ke Správcům a Joanně vrátila, pro velký úspěch. Štve mě velmi, že série nepokračuje v češtině, došlo na nejhorší, budu číst v angličtině...


Bee
29.07.2014 5 z 5

Tahle série mi naprosto perfektně sedne. Líbí se mi téma správců počasí, i to, jak autorka do všeho zakomponovala džiny a nějak dokázala, že to není otřesný nebo přeplácaný. Každopádně mě nakrklo, že další díly v češtine nevyjdou.

Marthas
10.04.2014 3 z 5

K této sérii se dá dodat jen toto: Šíleně mě naštvalo, že se vydavatelsví pro menší zájem ze strany čtenářů rozhodlo nevydat pátý a šestý díl (a to Firestorm a Thin Air)!!! Jinak se mi celá série zdála originální a i ty pasáže, kde se vysvětlovalo třeba, jak vzniká cyklón, se dali s mým mozkem přetrpět!!:(

manaj
08.11.2013 5 z 5

Vyborne cteni, celkove se mi velmi libila cela serie Spravcu pocasi, ocenila bych pokracovani.

Dandulka
01.09.2013 5 z 5

Z Davida se stal nejvyšší džin a svět byl zachráněn od velké bouře, takže se zdá, že vše dobře dopadlo......Ale co když to tak úplně není pravda?

Tcica
02.03.2011

To se mi líbilo mnohem víc než předchozí díly. Děj má šmrnc, neustále mě překvapovalo, kde Rachel bere tak skvělé nápady :-)

Štítky knihy

americká literatura džinové

Autorovy další knížky

Rachel Caine (p)
americká, 1962 - 2020
2019  86%Na dně
2017  82%Z kostí a inkoustu
2019  89%Proti proudu
2011  72%Prokletý dům
2020  82%Ve víru

Kniha Dědictví bouře je v

Přečtených55x
Doporučených3x
Knihotéce103x
Chystám se číst29x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x