Správa vo fľaši

Správa vo fľaši https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126500/sprava-vo-flasi-126500.jpg 4 404 85

Rozvedená osamelá novinárka Theresa Osbornová pri prechádzke na pláži nájde v piesku sklenenú fľašu s papierom vnútri. Neodolá a začíta sa do nádherného vyznania lásky neznámeho pisateľa žene menom Catherine. List na ňu hlboko zapôsobí a zároveň ako skúsená reportérka Chicago Tribune vytuší šancu na senzačný článok pre svoje noviny. Po neúnavnom pátraní zistí, že list napísal Garrett Blake, staviteľ lodí v prímorskom mestečku v Severnej Karolíne, a vyberie sa za ním. Garrett Blake sa ani po rokoch nevie vyrovnať s náhlou smrťou milovanej ženy. Darmo ho jeho otec i priatelia presviedčajú, že život ide ďalej. Príchod Theresy môže znamenať práve ten nový začiatok, ktorý tak veľmi potrebuje, a rovnako aj Theresa, rozčarovaná a sklamaná zo svojho predchádzajúceho stroskotaného vzťahu. Osud sa však s nimi opäť zahráva...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Message in a Bottle , 1998


více info...

Pentlička
Pentlička
18.07.2023 4 z 5

Čekala jsem zamilovaný sladký románek unášející vyprahlou ženskou duši do idealistického světa nehynoucí lásky. Tak trochu se to vyplnilo a trochu ne. Když přišla v knize hluchá místa s nicneříkajícím obsahem a neustále se opakující všednodenností, nevěřila jsem, že přijde tak nádherný a srdcervoucí závěr.
Kniha má krásné téma i pointu.

Vivetkav
Vivetkav
20.04.2023 2 z 5

Nu tak za mě konec žádné drama..bylo to tak zdlouhavé až nudné, že jsem měla co dělat, abych to dočetla. Do třičtvrtě knihy super .. ale dám si další knihu autora, třeba mi jen tahle nesedla.


Airelle
Airelle
06.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Od Nicholase Sparkse znám mnoho knih, potažmo i jejich filmové verze, ať už je to Bezpečný přístav, Milý Johne nebo jeho nejznámější a nejpopulárnější Zápisník jedné lásky. Všechny tyhle knihy jsou opravdu srdcervoucí, některé končí šťastně, jiné ne, a zrovna Vzkaz v láhvi je ten druhý případ.

Theresa během své dovolené nachází na pláži láhev a v ní překrásný dopis od Garetta jeho zesnulé ženě Catherine. Therese jako známe sloupkařce netrvá dlouho a dopátrá se dalších dvou dopisů, ze kterých zjistí, odkud Garett pochází, a tak vydává se poznat muže, který píše ty nejsmutnější a nejkrásnější dopisy přímo od srdce. Jaký Garret bude? Překonal už smrt své ženy?

Theresu i Garetta jsem si velmi rychle oblíbila, i když ne vždy jsem s jejich jednáním souhlasila. Pokud jde o lásku, tak se nesmíme vymlouvat na cokoliv, to vždy vede ke krizi. Co se týče knihy, tak mě občas překvapilo zvláštní slovosled ve větách nebo občasné chyby (no to už je v knihách spíš zvyklost).

Martinaa24
Martinaa24
06.02.2023 5 z 5

Tahle kniha mě chytla za srdce a ne jedna slza ukápla. Jsem zvědavá na zfilmovanou verzi.

Nika151
Nika151
22.01.2023 5 z 5

Styl, jakým Sparks píše je moc krásný, úžasně popíše vše - emoce, okolí, počasí, zvuky..atd, - tak lehce představitelné. K příběhu (jsem filmem nepolíbená) - velmi romantické, mladá maminka najde vzkaz v láhvi, dostává se k dalším dopisům záhadného spisovatele, až se ho nakonec pokusí vyhledat a pokus vyjde. Najde to, co nečekala a její život se změní.

Jurajovamaka
Jurajovamaka
22.08.2022 5 z 5

Včera mi učaroval tento talentovaný a známy spisovateľ a dnes som za popoludnie zhltla ďalší jeho krásny príbeh, ktorý mi zlomil ️...
Som vo (ne)výhode, že som chorá a môžem sa venovať čítaniu...
Ľudia majú mnohé závislosti, ale najkrajšou z nich je podľa mňa závislosť na čítaní kníh...
Stále prežívať s hlavnými hrdinami iné príbehy, cítiť s nimi,byť ich súčasťou...
Ďakujem za dar tejto závislosti, KNIHY sú pre mňa vášeň, ktorá nikdy nezhasne...a hoci som za svoj život prečítala už takmer 1000 kníh, stále sa mi to ,,neprejedlo,,...to nedokáže pochopiť niekto, komu knihy nič nehovoria, ale my KNIHOMOLI sa rozumieme...Však mám pravdu???
To je už toľko hodín, však ja som ani nevečerala dnes...
To bolo zúfalstvo, keď mi na konci knihy, chýbali 2 strany a ja som nevedela, ako príbeh skončí...našťastie priateľka KNIHOMOĽKA ma zachránila a knihu hneď poslala, veď bez toho záveru, by som ani nezaspala...
Pozdravujem všetkých milovníkov kníh a som rada, že nás toľko na svete je...
Krásny večer a dobrú noc...
Knihu ODPORÚČAM bola nádhernááá ️️️

eva3992
eva3992
07.08.2022 4 z 5

Theresa, rozvedená matka, najde jednou na pláži vzkaz v láhvi. Milostný dopis uvnitř ji natolik uchvátí, že se rozhodne zjistit víc a snaží se vypátrat autora dopisu.

Romantické, letní čtení, ideální na dovolenou. Nejinak tomu bylo u mě a kniha mi dělala společnost ve dnech volna. Knihy Nicholase Sparkse jsou sázka na jistotu, co se romantických knížek týká. Příběhy jsou čtivé, pohltí vás a nemůžete se odtrhnout. Asi bych je nemohla číst pořád, přišlo by mi to stále stejné, ale jednou za rok je to pro mě ideální.

Vzkaz v láhvi jsem kdysi viděla jako film, ale přišla jsem na to, že už si ho vůbec nepamatuji, tak jsem si mohla užít celý příběh znovu.

Určitě pěkná kniha, u které jsem si pobrečela, ale místy mi to přišlo dost zdlouhavé, proto ubírám jednu hvězdičku. Ale jinak příjemné čtení.

Sabča817
Sabča817
24.03.2022 3 z 5

Ehm.... Takže asi takhle : Začátek knihy - BOMBA! To bude 5 *. Uprostřed - Né, to budou 4*. A konec? Dávám 3*. Garret byl nesympatický a na chlapa až neskutečně ukňouraný! K tomu ještě ani pořádně nevěděl, co teda chce a ve finále mi přišel i s prominutím blbej! Zkrátka ani slzu jsem neuronila, jak jsem byla naštvaná a otrávená.... Je to moje 1. spárksovka, tak jich ještě pár zkusím, a doufám, že budou lepší než tahle.

wendulka321
wendulka321
20.03.2022 2 z 5

Tak mám dočteno. Byla fajn, jen bylo blbé že jsem od začátku kvůli tomu že jsem kdysi viděla film věděla jak to dopadne což mi normálně nevadí, ale u téhle knihy se mi děj hrozně táhnul...

Holly.W
Holly.W
22.01.2022 5 z 5

Nádherná, překrásná kniha o dvou lidech, které osud svede dohromady, zamilují se, navzájem se poznávají. Ale vzdálenost, která je dělí a minulost, se kterou se on neumí vyrovnat - to jsou těžké zkoušky jejich lásky. Konec je srdcervoucí. Určitě si pustím i film.

Monika1717
Monika1717
05.12.2021 3 z 5

Romantický příběh, na mě trochu zdlouhavý a předvídatelný. Přečetla jsem díky čtenářské výzvě, kniha dlouho ležela v knihovně. Postavy mi moc sympatické nebyly. Trochu mi to připomíná červenou knihovnu. Můj první Sparks a nic moc.

Hermiona419
Hermiona419
17.08.2021 5 z 5

Sparksovy knihy miluju, tahle byla moje první a dle mého názoru jedna z jeho nejlepších.

smejkalova.m
smejkalova.m
10.08.2021 3 z 5

Sparks má daleko lepší knihy, pro mě to bylo celé takové nezáživné, utahané.. Četla jsem ji opravdu dlouho..

Tess.96
Tess.96
24.10.2020 3 z 5

Krásný a dojemný příběh. Chvilku mi ale trvalo než jsem se do knihy pořádně začetla. A taky musím říct, že Nicholas má daleko, daleko lepší knihy a promyšlenější příběhy. Tohle bylo takové urychlené a konec očekávaný.

HaničkaVodička
HaničkaVodička
06.10.2020 3 z 5

Filmove zpracovani mne zaujalo, kniha, bohuzel nezaujala az tolik.

andy_nejedla
andy_nejedla
29.03.2020 4 z 5

Celou knihu jsem si představovala, jak to dopadne, byla jsem si téměř jistá tím, že to dopadne úplně jinak... :-( Jinak Sparks nezklamal, opět skvělá kniha. :-)

JancaMia
JancaMia
27.02.2020 2 z 5

Dojímavý příběh lásky, film krásnej ale kam se hrabe na knihu, nicméně na to jak je Sparks opěvován si dovoluji říct že dle mého gusta je přeslazený (jo já vím jsem koza zmlsaná) ..
..ale jako letní oddychovka proč ne .. :)

VasnivaCtenarka
VasnivaCtenarka
07.02.2020 5 z 5

Nicholas Sparks je pověstný svými dojemnými příběhy. Jak by taky ne, když velká část jich taky byla zfilmována. Co si budeme povídat, téměř vše, co pan Sparks napsal, chytne čtenáře za srdce. Vzkaz v láhvi není výjimkou.
Zatímco film jsem viděla před léty, ke knize jsem se dostala až teď. Nejsem zastánce toho, že bych tvrdila, že každá kniha je lepší než film. Ale v tomto případě bych řekla, že kniha je opravdu dojemnější. Film je taky moc hezký, ale kniha – ta vás prostě dostane.
Tento milostný příběh je o tom, jak v životě jít dál, když ztratíte to nejdůležitější. Je to příběh o lásce. O víře. O kompromisech.
Nemůžu vám více prozradit detaily o příběhu, ale můžu vám říci, že na konci tohoto příběhu opět stékaly po mých tvářích slzy dojetí.
Knížku zvládnete přečíst jedním dechem za jedno odpoledne, když se na to vrhnete. Všechny hrdiny z knihy si zamilujete. V knize není žádné hluché místo a ani jsem nepocítila žádné třecí plochy. Nebylo tam vůbec nic, co by mi na knížce vadilo.
Hlavní postavy jsou skvěle propracované a díky Nicholasově umu chápete zcela naprosto přesně, čím si hrdinové prochází. Děj vás naprosto vtáhne a vy zapomenete na čas. Takové je kouzlo této knihy. Zapomenete na čas, na své starosti, odložíte povinnosti a ani vám to nevadí. Jen aby ten příběh nikdy neskončil…. a když už skončí, zanechá ve vás stopu. Pocit, který si budete přát nějakou dobu ještě uchovat.

k.evelin
k.evelin
20.01.2020 3 z 5

Jistě je to milý a hezký příběh, přesto jsem se nedokázala začíst. Po x stránkách jsem to vzdala a četla mezi řádky.

evismaior
evismaior
06.12.2019 4 z 5

70% - Kdysi jsem viděla dojímavý film s Kevinem Costnerem natočený podle této knihy, tak mě zajímalo, jaká bude knižní předloha. Inu, neříkám, že jsem si nepoplakala (ale já se dojmu snadno). Některé věci, které mi ale ve filmu nějak nevadily, mi v příběhu nesedly. Například jak rychle a snadno se muž, který léta psal překrásné dopisy svojí zemřelé manželce a házel je v láhvi do moře, nechal přesvědčit, aby si začal vztah s ženou, která se jednoho dne objevila na přístavním molu u jeho lodi. A když se pak jejich vztah začal rozvíjet, tak všechny ty popisy, jak se jezdili vzájemně navštěvovat a jaké s tou láskou na dálku byly patálie. V tomto ohledu by mě celkem zajímalo, jak by se jejich společný život vyvíjel dál, kdyby si autor nepomohl tím vcelku předvídatelným koncem.