Spřádači snů

Spřádači snů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489319/bmid_spradaci-snu-GG4-489319.jpg 4 150 49

Píše se rok 787 po Kristu. Z rozlehlých síní dávné Mercie vládne tvrdou rukou chladný, ctižádostivý a bezohledně výbojný král Offa. Jeho třem dcerám je souzeno uzavřít sňatky výhodné pro jejich zemi, ale vášnivé srdce nejmladší z nich, Eadburh, patří velšskému princi – muži, kterého si nikdy nemůže vzít a jehož jí rychle a krutě vezmou. Příběh o ztracené lásce, zradě a tajemstvích, která leží pohřbena pod nánosy času a více než tisíc let čekají, až je někdo odhalí. Příběh minulý i soudobý se odehrávají paralelně: některé z postav ze současnosti jako by měly svůj protějšek v dávné minulosti, kam nahlížejí ze začátku 21. století.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Esoterika, astrologie, okultismus , Historické romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Dream Weavers , 2021


více info...

Přidat komentář

baji42
25.11.2023 3 z 5

Dobře rozjetý historický příběh, který se ale postupně zaseknul, a tempo natolik zpomalilo, že jsem dokonce uvažovala o tom, že knihu nedočtu. Nakonec jsem to ale přece jen zvládla. Souhlasím s předchozími komentáři, že knize by prospělo výrazné zkrácení.

kikies
09.11.2023 3 z 5

Velice zdlouhavé a zbytečně komplikované a to příběhu strašně uškodilo. Být to poloviční, mělo by to spád a dynamiku, ale takhle fakt ne... miluji historii prolínanou se současností, nevadí mi trocha nadpřirozena, dokonce nemám nic proti tlustým knihám, ale tady by fakt moc pomohlo hodně výrazné zkrácení.


Didi15
25.09.2023 2 z 5

Tak tohle mě vůbec neoslovilo . Dlouho jsem od autorky nic nečetla, ale vždycky mě bavila. Zde jsem přemýšlela , zda vůbec knihu budu dočítat. Překousala jsem se a některé kapitoly i jen zběžně prolítla. Za mě velké zklamání.

helenkan
07.08.2023 3 z 5

Jsem ráda, že jsem už tuhle knihu dočetla. Moc mě nenadchla. Příběh byl sice docela zajímavý, ale nějak se táhnul. A klidně bych jí i zkrátila, ale úplně ji nezatracuju. Jen jsem četla od autorky lepší.

alexis818
28.06.2023 5 z 5

Nádherný román.

KnihomolkaKatka
18.06.2023 5 z 5

Od autorky už jsem četla Žila jsem již před staletími, která se mi moc líbila, ale tahle kniha byla za mě lepší. Řadí se do mých TOP za tento rok. Propracovaný historický příběh, který je říznutý tajemstvím, láskou, touhou, duchy, nespravedlností, vztekem a tak trochu esoterikou. :) Naprosto mě příběh dostal po první kapitole. Miluju ten příběh, miluju Emmu, Beu, Simona a tak trochu chápu i Marka, miluju Ellisseda, (i když je škoda, že nedostal ještě více prostoru) a miluju Nestu. Krásný, i když smutný příběh o lásce a cestování časem. Určitě si přečtu i další autorčiny knihy. Doma již mám tyhle dvě a plus ještě Údolí havranů, které mě také velmi láká a určitě dokoupím ještě minimálně Spáčův hrad. Ve čtečce mám i její Nejtemnější hodinu, na kterou se také velmi těším. Našla jsem další svojí velmi oblíbenou autorku. Miluju jí. :)

VerronikaH
17.06.2023 5 z 5

Takové příběhy jsou důvod, proč vlastně čtu. Historické příběhy s kapkou magie a mystiky - co víc si může člověk přát? Příběh o lásce mezi dvěma mladými lidmi, kteří si nebyli souzení, ale jejich láska byla tak silná, že byla cítit i po staletích. Moc se mi líbila postava Bey a její manželství bylo vystavené tak hezky, že jsem se musela usmívat pokaždé, když byla na scéně se svým mužem. Navíc nápad, provdat postavu ezoterické čarodějky za církevního hodnostáře mě skutečně bavil. Hned jdu zkouma, jako další knihu si od autorky přečtu.

Danka22
26.05.2023 3 z 5

No co si budem povídat, nejlepší to sice není, přesto jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Barbary se totiž trochu stává Darcy Coates, a tady jsem si i vzpomněla na slavný seriál Posel ztracených duší - hlavní hrdinka mi vždycky přišla nafoukaná a hrozně hloupá :-D Ale to v románu není, ta je alespoň trochu při smyslech. Myslím, že kdyby se pustila víc do toho středověku, tak by se Barbara stala lepší než Rebecca Gablé a další. Prostě vykašlat se už na styl ála Cizinka. Už je toho moc!

Maky806
21.04.2023 5 z 5

Já byla teda z knihy nadšená. Erskinovou čtu ráda a tenhle příběh byl opět vydařený.

mončičák42
15.04.2023 3 z 5

Moje první setkání s autorkou, hezky vymyšlený zajímavý příběh, byla jsem moc zvědavá, jak to celé bude probíhat, ale od poloviny knihy začal být příběh zdlouhavý, a to tak, že jsem se nemohla dočkat, až bude konečně konec. Určitě si přečtu ještě nějakou knihu z počátku autorčiny tvorby.

lenka5798
13.04.2023 3 z 5

Spřádači snů: nu, co k této knize napsat? Je to již asi osmnáctá kniha od této autory, mám ji moc ráda, ale tato kniha se mi četla asi nejhůře. Ne, že by byla špatná, ale přišla mi kapku zmatečná a nějak mě unikl význam kdo jsou spřádači snů. Nemohla jsem se do knihy začíst, začalo mě to bavit asi až od poloviny. Opět mě moc bavilo, prolínání minulosti se současnosti. Velmi mě nadchl i střed mezi esoterikou a vírou jako takovou, i když v závěru z toho spíše víra v Boha vyšla jako vítěz :-) Doporučuji knihu, ale i tak přečíst, i když mezi mé top z dílny Barbary, vždycky bude patřit spíše kniha Žila jsem již před staletím, nebo Oheň je tvým osudem.

gordon13
27.03.2023 3 z 5

Za sebe musím říct, že mě žádná z novějších knih B.Erskine příliš neoslovila.
A bohužel ani tato! Žádná postava mi nijak k srdci nepřirostla, děj mi nepřišel
nijak úchvatný a vcelku mi byl příběh tak nějak putna...když Barbaru, tak určitě
některý z dřívějších románů, těch s větším emocionálním nábojem!

Andrea864
26.03.2023 5 z 5

Skvělá kniha. Čtivý, napínavý a historicky zajímavý příběh, který vás naprosto vtáhne do děje. Je to přesně ten román, který nemůžete odložit a zároveň ho nechcete dočíst. Spisovatelku Erskinovou mám moc ráda, četla jsem od ní všechny knihy. Bavila jsem se a doporučuji si přečíst.

Vojslava
20.03.2023 4 z 5

Něco maličko pod čtyři, ale četbu jsem si celkem užila. Když už se sny promítají do snů, někdo ve snu žije a pro někoho se sen stane realitou a realita trochu snem, začíná mít příběh prazvláštní barvitost, i když na přehlednosti mu to rozhodně nepřidá. :-) Příjemná četba na předjarní večery, oddychovka oddychovek, nakonec pointa je jasná, všichni dojdou aspoň nějakého ukotvení a oceňuju, že nevznikla žádná milenecká dvojice. Kdo autorku rád, přijde si jistě na své!

čef
20.03.2023 4 z 5

Zde je snaha trochu ozvláštnit historický román z prostředí starověké Mercie, který se týká hlavně lásky a zrady mezi tamějšími šlechtici. Autorka tedy opepřila tento jinak prostinký příběh hodně mysteriózním propojením na dnešní dobu a zabydlela ho dnešním historikem, mystičkou a jejím mužem biskupem. Také jsou zde dětičky a pro trochu napětí i závistivá místní klepna. Nezvládl jsem pobrat vše.

zubrák
05.03.2023 odpad!

Tuto knihu jsem odložil

Miunka15
25.02.2023 5 z 5

Barbara mě snad nikdy nemůže zklamat. Četla jsem od ní všechny knihy a miluji její styl psaní. A navíc mě tahle kniha vtáhla do děje hned na začátku.

CAM
21.02.2023 5 z 5

Zajímavý příběh, dobře se čte. Akorát ke konci mi přišlo, že se děj zbytečně dlouho prodlužuje. Rozhodně doporučuji. Od autorky jsem četla knih více a nikdy nezklamaly.

Kerberos
20.02.2023 5 z 5

Návrat Erskinové k tématům dávné minulosti popisované ve starších románech,které se mi velmi líbily.Boj dobra se zlem,napínavost a seznámení s historií.

essene
14.02.2023 5 z 5

naprosto úžasná...