Spoznáš to z jeho bozkov

Spoznáš to z jeho bozkov https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489377/bmid_spoznas-to-z-jeho-bozkov-5ep-489377.jpg 4 651 92

Zoznámte sa s naším hrdinom... Gareth St. Clair sa ocitol v ťažkej situácii. Jeho otec, ktorý ho nenávidí, je rozhodnutý zruinovať majetok St. Clairovcov a aj jeho dedičstvo. Garethovi sa dostane do rúk starý rodinný denník, v ktorom sa možno ukrývajú tajomstvá týkajúce sa jeho minulosti... a kľúč k jeho budúcnosti. Problémom je, že je napísaný v taliančine a Gareth nevie ani slovo po taliansky. Zoznámte sa s našou hrdinkou… Všetci v spoločnosti sa zhodujú: neexistuje nikto ako Hyacinth Bridgertonová. Je neskutočne inteligentná, diabolsky výrečná a podľa Garetha, znesiteľná v malých dávkach. Je však na nej niečo – niečo očarujúce a znepokojujúce – čo ho k nej priťahuje... Zoznámte sa s chudákom pánom Mozartom… Alebo radšej nie. Keď sa cesty Garetha a Hyacinth skrížia na každoročnom disharmonickom hudobnom večierku Smythe-Smithovcov, určite sa obracia v hrobe. Zdá sa, že Garethove slová sú pre Hyacinth výzvou, a tak mu navrhne, že preloží jeho denník. Keď sa však ponárajú hlbšie do textu, prídu na to, že odpovede, ktoré hľadajú, sa nenachádzajú v denníku, ale v nich... a neexistuje nič jednoduchšie – alebo zložitejšie – ako dokonalý bozk.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Pandora
Originální název:

It's in His Kiss , 2005


více info...

Přidat komentář

zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

BRIDGERTONOVI POZNÁŠ TO Z POLIBKŮ

Co je od začátku nejlepší na této knize? Drzý jazyk Lady Danburyove, která je babička Garetha. Je skvělá ukázka toho, že v určitém postavení, člověk může říkat co si myslí a dělat vše, co uzná za vhodné.

Je úžasné zde vidět jak se opět z přátelského vztahu vyvíjí něco víc. Hyacinthina touha vyřešit záhadu je větší než udržet si pověst a nebo mít vůbec nějaké obavy z půlnoční procházky po městě bez doprovodu. Hyacinthina povaha je dost rázná, zubatá a nebere jiný názor než ten svůj.

Zde je opravdu ukázány opět špatný vztah k rodiči a jak opravdu může výchova ovlivnit člověka od malé poznámky až v nevhodná gesta.

Další styl dohazování a snažit se domluvit sňatek, pro svoje děti. Hyacinth, ale všem ukáže, že si nenechá nic líbit a je tohle rozhodnutí jen a jen na ní!!!

Opět byla čtivost lehká a oddychová, člověka to nutí přečíst v jednom kuse. Já tuto sérii mám hrozně moc ráda.

Medvědářka
01.04.2024 5 z 5

Tohle bylo vtipné, i když ne tolik jako příběh o Eloise.
Hyacint byla velmi milá dívka s občas trochu víc hrrr povahou, ale přitom stála nohama pevně na zemi a k tomu ten její vtip. Hlavně když byla ve společnosti lady Danburyové.
Romantická linka byla stejná jako jsme zvyklí u předchozích knih.


majc
05.02.2024 3 z 5

Čím dál silněji si uvědomuju, co mi na těchto knížkách nesedí. Sice je to fajn oddych, ale hrozně mě během čtení frustruje, jak je v knížkách pro ty ženský cokoliv úplně nemožný - ani nemůže jít sama po ulici!
A zrovna v této knížce mi to hrozně vadilo a úplně mi byl mužský hrdina Gareth nesympatický. Jak chce furt někoho vlastnit. Už mi to lezlo na nervy.
Hyacinth je naopak supr, inteligentní a odvážná. Zavřená ve zlaté klícce a očividně ji v životě chybí ždibec dobrodružství, vzrušení a vlastně nějaký cíl, co dělat, jak se vymanit ze stereotypu, který si dlouho ani neuvědomuje. Jen ten chlap mi to tam kazí.
A mám radost, že člověk zas více pozná lady Danburyovou. Působí i v seriálu majestátně, velice silný ženský charakter, autoritativní a všechno tohle, a přitom romantička, co si ráda nechá předčítat naivní dívčí romány.
I přesto to byl pro mě ale slabší díl oproti ostatním, kde se mi většinou líbil pár celkově, tady mi Gareth vůbec ale vůbec nesedl.

Petass
17.01.2024 5 z 5

Extrakce osmičky se ukázala nekompatibilní s čímkoli složitějším, než je slabikář a tak jsem sáhla po Julii, když nic, budu myslet na něco jiného, než bolest zubu. Vyšlo to! Hyacinth a Garath jsou mým nejoblíbenějším Bridgerton příběhem. Značně tomu napomáhá lady Dunbery a všichni Bridgertonovi. Je to vtipné, mezi hrdiny to jiskří a dialogy jdou skvělé! Zub už nebolí, příjemný pocit zůstává. Díky! Příště zas! :)

jana1874
13.12.2023 5 z 5

„Dal bych celý svět za to, abych měl nějakou další osobu, za kterou bych položil život,“promluvil.
.
.
.
Na díl o Hyacinth jsem se strašně moc těšila. Během série jsme měli možnost sledovat jak vyrůstá, že je to obrovská uličnice, která chvilku neposedí, ráda má poslední slovo v rozhovoru a s ní v čele špionů by každý národ všechno vyhrál. Ale tady je vidět, že umí být i moudrá, empatická, že ví, co chce a nechce se smířit s ničím menším.

Uplynula celá minuta. Tak dobře, pravděpodobně to nebylo víc než deset vteřin, ale vypadalo to jako minuta. A potom, protože to už nedokázala vydržet, promluvila.

Ona a lady Danburyová jsou dvojka, u které se rozhodně nebudete nudit. Jediný Gareth dokazál, že Hyacinth došla slova a nevěděla, co říct. Tihla dva jsou úžasný pár. Sympatické postavy, které si nejde nezamilovat, a to myslím i ty vedlejší, až teda na jednu osobu a všem kdo tenhle díl četli, je jasné, o koho jde.

Uhlazeně se usmál. „Ne že bych váš chtěl zásobovat střelivem, ale smutnou pravdou je, že většina mužů jsou ovce. Kam jde jeden, ostatní ho následují. A neříkala jste, že byste se ráda provdala?"
„Ne za někoho, kdo jde za vámi jako za vůdcem stáda.“

Je tu i menší záhada, kterou hrdinové společně řeší.

„Známkou skutečně pokročilé mysli však je,“ přerušila ji lady Danburyová, „schopnost přizpůsobit se měnícím okolnostem.“

Po minulém díle, kdy jsem byla trochu zklamaná, byl tenhle skvělý

„Snažím se vyšívat.“ Hyacinth zvedla ruční práci jako důkaz.
„Snažíš se vyhnout -“ Matka se zarazila a zamrkala. „Proč má ta květina ucho?“
„To není ucho.“ Hyacinth pohlédla dolů. „Ani květina.“
„Nebyla to ještě včera květina?“
„Jsem velmi tvůrčí,“ namítla Hyacinth a přidělala té zpropadené rostlině další ucho.
„O tom,“ poznamenala Violet, „jsem ovšem nikdy nepochybovala.“
Hyacinth se zadívala na spoušť na látce. „Je to mourovatá kočka,“ oznámila. „Jen ji musím udělat ocas.“

Aveli
15.11.2023 5 z 5

Není to můj nejoblíbenější díl, ale moc mile mě překvapil, četla jsem jedním dechem. Bavilo mě sledovat v jak sebevědomou dámu Hyacinth vyrostla a jak se postupně s Garethem stávají přáteli a milenci. Jejich interakce byla vtipná a roztomilá. Třešničkou na dortu pak byla babička Lady Danbury, neboť je to jedna z mých nejoblíbenějších postav jak v seriálu, tak v knihách.

jajcak
05.11.2023 2 z 5

Zápletka děj knihy je celkově slabší, ale psáno čtivě, jako ostatní knihy z této série.

animovanej medv
01.11.2023 3 z 5

Jeden ze slabších dílů. I tak jsem ho přečetla jedním dechem:)

Lucie21352
06.10.2023 3 z 5

Do Bridgertonových jsem se zamilovala díky seriálu na Netflixu a přečtení několika románů mě jen utvrdilo v tom, že (nestydím se to přiznat) mám ráda tento druh literatury. Bohužel mi, ve srovnání s ostatními, tento román přišel slabší. Ze začátku jsem byla nadšená. Miluji lady Danburyovou, takže jsem se těšila na trochu jiné pojetí ženy v 19. století. Zřejmě jsem čekala moc, protože po přečtení ve mně zůstal pocit zklamání.

Není to špatná knížka a rozhodně ji doporučuji všem, kteří mají rádi romantiku s lehkým závanem erotiky, ale pět hvězdiček dát nemůžu.

cérka
18.08.2023 5 z 5

Ach, ach, ach :)
To bylo tak milé, rozkošné, vtipné a slaďoučké, až jsem z toho celá pryč ;)
Vůbec jsem nečekala, že mě příběh Hyacinthy Bridgetownové bude až tak moc bavit!
Odpočinkové, nenáročné, předvídatelné, osvobozující, uklidňující a zábavné čtení. Ideální pro unavený mozek, parné léto a dovolenou ;) Prostě Bridgetownovi :)

Nattali.ka
13.08.2023 4 z 5

Pěkná oddechová kniha ze série, po předchozím dílu jsme si dala kratší pauzu, protože jsem Bridgertonů byla lehce přesycená a bylo to fajn, příběh mě bavil. Jde vidět jak se doba posouvá vpřed, když v prvním díle se hrdinové museli vzít kvůli tajnému polibku, aby neriskovali skandál a v každé další knize je tato hranice předsvatebních milostných dostaveníček posunuta o něco dál. Samozřejmě musím ocenit, že tady hlavní dějovou linkou není milostný vztah dvou hrdinů, ale dobrodružství při hledání dávno ztraceného rodinného šperku.

Petra_V
08.08.2023 4 z 5

Kdo by to byl řekl, že mě bude příběh Hyacinth tak bavit. V předchozích šesti knížkám mi k srdci vůbec nepřirostla a abych řekla pravdu, její příběh mě moc nezajímal. Ale to, co jsem právě dočetla bylo super. Úplně něco jiného než předchozí knížky (dobře, pořád to jsou Bridgertonovi), bylo to napínavé, mělo to spád a i ta romantika tam byla ;-)

nonameperson04
06.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Po roce jsem se zase vrátila k Bridgertonovým. Trošku mě mrzí, že už v posledních dílech nepíše lady Wistledownová, nicméně se mi líbilo, že Hyacintina a Garethova romatická linka nebyla moc plochá. Ale měli spolu i vedlejší dobrodružství v podobě hledání diamantů.
A malá Isabella je pěkná mrška, jak je našla a schovala si je pro sebe?!

Anor505
04.08.2023 4 z 5

Milé, svižné, vtipné a trochu ztřeštěné pokračování Bridgertonových, které je okořeněné o honbu za pokladem. Tentokrát víc poznáváme Hyacinth, která mi v předchozích dílech moc k srdci nepřirostla, ale tady jsem si ji opravdu oblíbila a s Garethem se hezky doplňovali. Po lehkém zklamání z předchozího dílu jsem si spravila náladu.

Senza Jenka
23.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Hmmm. Tak se nějak nemohu rozhodnout. Je to takové roztříštěné, hop sem, hop tam. V některých ohledech to bylo vtipnější, než ty předešlé díly. Zejména čtení s lady Danburyovou... :D Autorka si krásně vystřelila z žánru, který sama píše. ("Uklována k smrti holuby." "Trocha dýmějového moru udělá v próze zázraky." :D :D :D)
Líbily se mi ty divadelní úvody kapitol, i když jejich trefnost a vtip měly sestupný charakter. Název je takové plácnutí do vody. A z toho konce jsem poněkud rozpačitá.
Jít se vloupat do domu St. Clairových ještě před přeložením celého deníku (a navíc několikrát) mi přišlo úplně blbé - v nějakém dalším zápisu klidně mohla být zmínka o změně umístění. Hodně se mi nelíbilo Garethovo manipulátorství a vypočítavost. Kdyby se snažil ji svést (a pojistit si tak, že už mu neuteče) ze zoufalé lásky... pořád to není košer, ale budiž. Tohle bylo hnusné.

Ivet_V
14.07.2023 4 z 5

Tak toto jsem na Bridgertonovi četla dlouho, ale ne že by mě to nebavilo, ale neměla jsem čas. Hyacinth mi hrozně sedla a líbilo se mi, že díky většímu věkovému odstupu od starších sourozenců, jsme se posunuli více v čase a zase se něco víc dozvěděli o rodině. Gareth byl dobrý, ale někteří mužští hrdinové v této sérii mi více sedli.

Alaglesia
07.07.2023 3 z 5

Další osud jednoho ze sourozenců, tentokrát Hyacinth, která se smířila s tím, že než aby se vdala za někoho nudného a hloupého, raději bude sama a svobodná. Osud jí do cesty ale přivedl Garetha, který je znám svojí milostnou historií a nedostatečným majetkem. Garethovi se dostává do rukou tajemný deník, který by mu měl pomoci s odhalením pokladu. V celé záležitosti mu pomáhá Hyacinth.
Oddechové čtení, opakující se motivy, se kterými jsme se mohli setkat v předchozích dílech. Tento díl byl alespoň obohacen a záhadu a dobrodružství ve formě hledání pokladu.

Luci-_-
29.06.2023 5 z 5

Ačkoli prvních sto stránek jsem měla pocit, že kniha je nezáživná, zbylé stránky jsou přesný opak - jsou zábavné a chaotické. Musím, ale uznat, že mi kniha o přišla oproti ostatním uspěchaná. v předchozích knihách děj tak nějak navazoval, kdyžto zde spíše přeskakoval k "podstatným scénám".

cukrovka
26.06.2023 5 z 5

Příjemná romantická oddechovka. Skvělé pokračování série o dalším ze sourozenců z rodiny Bridgertonů. Hyacint byla chytrá a vtipná a Gareth jí skvěle doplňoval.

barcasknihou
23.06.2023 3 z 5

Příběh o Hyacinth, nejmladší dceře a zároveň nejmladším sourozencovi z klanu Bridgertonů, mě bohužel až tak moc nenadchl. Asi největším problémem byl vztah mezi Hyacinth a Garethem. Necítila jsem mezi nimi vůbec žádnou chemii, ani při velice delikátních scénách jsem tam nic nenašla. Spíše jsem je brala jako přátele, než jako zamilovaný pár. Vlastně když to tak vezmu, tak ani jeden mi nijak nepřirostl k srdci, tak jako ostatní postavy z předešlých dílů. Zato to bylo zase hodně vtipné. Miluju autorčin smysl pro humor a jak z každé situace dokáže udělat vtipnou záležitost.

Už jsem si toho všimla u předchozí knihy o Francesce, ale přijde mi, že autorka dala do těchto posledních dílů mnohem více sexuálních scén, než bylo v prvních dílech. Samozřejmě si vůbec nestěžuju. Jenom tady toho bylo hodně a já to tam mezi nimi vůbec necítila. To mě trochu mrzí. Tento díl se řadí k těm horším.