Spoutaná křídla

Spoutaná křídla https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227602/mid_spoutana-kridla-mKi-227602.jpg 4 106 23

O nespravedlnosti světa by mohla vyprávět Tanja. Celých dvacet let zažívala kruté ponížení, brutální sexuální zneužívání i nelidské mučení, to vše prováděné stejnou osobou. Největší autoritou. Vlastním otcem. Syrový příběh dívky, vyprávěný děsivě upřímně, je varováním pro lhostejnou veřejnost, ale hlavně jiskřičkou naděje pro další oběti, aby se nebály promluvit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Flight of the Dancing Bird


více info...

Přidat komentář

KnihomolkaKatka
12.11.2023 5 z 5

Tahle kniha je hodně silná, ale zároveň i specifická v tom, že autorka, která knihu napsala sama tento příběh bohužel od začátku do konce zažila. Je hrozné, že jí její otec ukradl takových let života. A ta její matka? Ta očividně také nebyla úplně psychicky zdravá, když se chovala tak, jak se chovala. Hnus. Doufám, že v současnosti už Tanjas čekají jen samé krásné chvíle. Zaslouží si je.

alena7008
20.08.2022 5 z 5

Kniha rychle vtáhla do děje a nepustila až do konce - čtení na jeden zátah. O to horší je, že to není fikce, ale skutečnost. Příběh dítěte a poté i ženy, kterou stálo mnoho sil od násilníka (otce) odejít. Zajímalo by mě, co se nakonec stalo s její matkou.


maximus13
18.08.2021 1 z 5

Těžko hodnotit jako knihu, neboť se jedná o skutečný příběh, který se bohužel někomu stal. V dětství asi dítě bohužel nic moc dělat nemůžete a je manipulováno, ale proč proboha u toho deviant zůstala do svých 34 let?!?!?!?!? Nechápu. Toto kniha bohužel nevysvětluje. Bez přečtení této knihy se klidně dá žít.

ivana1924
08.07.2021 5 z 5

Pokud se dá, na něco tak hrozně odporného, napsat že se to četlo samo, tak ano četlo. Potřebovala jsem vědět víc, jak to dopadlo, utekla od něj, udělala mu něco.... I když člověk tuší, že je to nemožný, v případě manipulátora který se snaží aby se cítila ona vinná.... Nepřeji nikomu, NIKOMU, takové zacházení a těm zrudám.... Přeji, opravdu přeji, aby se s nimi zachazelo tak jak oni se svými oběťmi

hana0990
11.05.2021 5 z 5

Dobře napsaná a čtivá kniha. Je to silný příběh.

Jurajovamaka
04.02.2021 5 z 5

Smutný príbeh o dievčatku, ktoré krutým spôsobom zneužival jej vlastný otec.
Nemali by sme si zatvárať oči pred tvrdou realitou, ktorá sa často deje okolo NÁS a my sme hluchí a slepí...alebo sa len tak tvárime že nepočujeme a nevidíme? :-(

PetraCy
05.01.2021 4 z 5

Dobře napsaná kniha, ale hrozný děj...

Damaj
05.06.2020 5 z 5

Kniha mě po přečtení první stránky vtáhla do děje a nemohla jsem přestat číst, i když to bylo šílené, hrozné. Nejhorší na tom všem je, že se jedná o skutečný příběh, že se všechno skutečně stalo. Proč nikdo nezasáhl dřívě, proč nikdo Tanje nepomohl, tolik lidí to vidělo, ale nikdo nic neuděl.

martin3554
10.11.2019 4 z 5

Hodně silná káva. Skvělý román, ale jen pro silné nátury.

VendyBW
06.07.2019 5 z 5

Toto bylo trochu jiné kafe, mnohem silnější, než co jsem zatím četla. Autorka krásně píše, ale příběh je velmi emotivní, smutný. Ale určitě přečíst, člověk si pak uvědomí, co má a měl.

LéňaM
14.02.2019 4 z 5

Neuvěřitelné.ale stalo se.pro mě jako matku nepochopitelné.nejdrive jsem Tanju litovala a později ji nadávala. Mohla se z toho dostat daleko dřív. Ale kdo ví jak by v této situaci reagoval????

Evaho73
29.12.2018 3 z 5

Incestný vzťah otca a dcéry, ktorý popisuje táto kniha, mal dve roviny.
Prvá rovina poukazuje na najväčšie zverstvo, aké môžu rodičia deťom urobiť zneužitím svojej autority, zneužitím dôvery dieťaťa a pod hrozbou násilia...
Už len čítať o tom vo mne vzbudzovalo nepredstaviteľnú hrôzu !!!
Áno, tu plne odsudzujem chovanie a prístup otca a matky k svojej dcére, ktorá bola bezbranné vtáčatko v rukách krvilačného dravca....
Najviac ma zarážala ľahostajnosť okolia, ale hlavne lekárov !!!
Druhá rovina vzťahu otca a už dospelej dcéry, ako ju kniha opisuje, bola pre mňa absolútne nepochopiteľná.
Tu už Tanja nebola úplne bezbranná a dokonca mala veľa príležitostí otcovo chovanie zastaviť...
Ďalej tolerovala a znášala brutálne a násilné chovanie svojho otca. Dokonca som mala pocit, že jej tento stav vyhovoval a začala som ju odsudzovať, že napriek vedomiu, aké monštrum je jej otec, ho nechávala páchať svoju zvrhlosť nielen na nej samotnej, ale aj na ďalších jeho obetiach.
Vtedy som ju začala považovať za spolupacháteľku...
Jediné, čo ju zachránilo bolo to, že sa zamilovala do iného muža.
Inak mám pocit, žeby ostala vo "vzťahu" so svojím otcom !!!
Nepredstaviteľne drsná kniha, ktorú mi stačilo prečítať iba raz, lebo druhý raz by som to už nezvládla.

myšpa
20.09.2018 5 z 5

Hrozné, hrozné a těžko se věří tomu, že se to skutečně stalo a že trest byl tak nízký.

allyce
21.02.2018 3 z 5

V době, kdy byla Tanja malé dítě až do její dospělosti byl její osud strašný. Bylo mi jí neskonale líto a vedle parchanta otce jsem nenáviděla i její matku. Ale ježkovy oči, pak dospěla a nebyla schopna s tím nic udělat? Čekala do svých 32 let, než si řekla: a dost? To její dospělé období mě již nudilo a říkala jsem si, že každý dospělý je svého štěstí strůjcem. Přestalo mě jí být líto.

Hrabůvka
19.12.2017 3 z 5

Kniha Spoutaná křídla je velice hezky napsaná, vtáhla mne okamžitě do děje., Musela jsem doslova vydýchat to, že je něco takového vůbec možné, že se něco takového vůbec může dít!

jajinka111
06.11.2017 1 z 5

Kniha, kterou bych podruhé s jistotou nečetla, ale k zamyšlení je. Pro mě dost drsné a nepochopitelné vzhledem k věku hlavní hrdinky

evago
10.03.2017 4 z 5

souhlasím s názorem DominaCz,lépe bych to nenapsala,ale i tak jde o drsný příběh k zamyšlení

Nikusscha
16.02.2017 5 z 5

Knížka byla teda hodně drsná...celou dobu jsem nedokázala uvěřit, že je to podle skutečné události. Je hrozné, co si hrdinka prožila. Na konci se přeci jen nedala a postavila se svému zlu čelem. U knížky jsem brečela, bylo to hodně emotivní, drsné. To jak to bylo napsané, tak autenticky. Určitě stojí za přečtení.

Janeee
23.01.2017 5 z 5

Naprosto otřesný, silný příběh! Naprosto šílené, že to mohlo dít tolik let.... Chce se mi plakat a nepochopím zrůdnosti tohoto chlapa, kterému můžeme říkat jen MONSTRUM!!!

sabca
25.12.2015 5 z 5

Za mě si tato kniha zaslouží 5 hvězdiček. Hrůzy, které zažívala Tanja od svých 10 let bych málokomu přála. Narodit se rodičům kdy matka dceru nenávidí a odejde od ní a otec, který dceru systematicky zneužívá je neštěstí. Přesto, že kniha není zábavné čtení je dobře si jí přečíst. Ke komentáři DominaCZ. Jestli považuje za normální sex kdy otec dceru týral, kopal do ní, vynucoval si sex násilím, podával dceři drogu až málem zemřela , tak to opravdu nechápu. Doporučuji

Štítky knihy

děti sexuální násilí domácí násilí týrání

Autorovy knížky

2014  84%Spoutaná křídla

Kniha Spoutaná křídla je v

Právě čtených1x
Přečtených149x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených14x
Knihotéce101x
Chystám se číst67x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x