Sport a jóga

Sport a jóga https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214310/bmid_sport-a-joga-1nI-214310.jpg 4 20 4

Dokonalý soulad ducha a těla přináší dokonalé zdraví Kniha největší západní mystičky Elisabeth Haichové, světoznámé autorky mystického autobiografického románu Zasvěcení, a indického jogína Selvarajana Yesudiana provádí čtenáře cestou jógické filozofie, a také konkrétních cviků, které nás dovedou ke spokojené a jasné mysli, dlouhému věku a pevnému zdraví. Některé věci fungují už odpradávna, jenom jsme na ně v současném materiálním světě pozapomněli. Dnes už se lékaři i vědci shodují na tom, že jóga, ten dávný systém takřka zázračné harmonizace ducha i těla, je dnes právě tak aktuální a přínosná jako v dávné minulosti. Kniha Sport a jóga obsahuje podrobný rozpis cvičení na jedenadvacet týdnů s ilustračními fotografiemi jednotlivých ásán. Každému zájemci snadný a v praxi vyzkoušený návod k dosažení dokonalého souladu.... celý text

Literatura naučná Sport Zdraví
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Sport und Yoga , 1949


více info...

Přidat komentář

Marfulka007
25.12.2023 5 z 5

Velmi zajímavá a poutavá kniha o józe, ke které se člověk bude vracet znovu a znovu. Věřím, že je to základ a vlastně mě může jen mrzet, že jsem ji nepřečetla dříve. Je zároveň fascinující, jak současně kniha vyznívá. Doporučuji vřele všem.

Phewell
07.08.2016 5 z 5

Poutavé vydání krásné knihy a (jak píše Safienka) pomocníka pro zdravý životní styl. Jógové pozice, jako jedny z mnoha dalších témat knihy, jsou opravdovým základen..jak postupem času zjišťuji. Plusem, které je pro mne velkou motivací, je souběžný popis, účinek a duchovní cíl daných pozic. V mé knihovničce má čestné místo, ráda se k ní vracím.


Safienka
01.10.2014 5 z 5

Skvělý pomocník nejen pro pochopení systému hathajogy, ale i jako motivátor k životu a zdravému životnímu stylu! Ač je kniha z roku 1960, tak se četla dobře a srozumitelně!

rencovav
14.08.2014 5 z 5

Komentář beze slov mluví za vše. Už delší čas jsem o józe přemýšlela, nejen kvůli tomu, že to má údajně být velmi zdravý sport, se kterým můžete shodit přebytečná kila. Ač se to možná někdy nejeví jako skutečnost, jóga mě uchvátila díky své myšlence ponoření se do sebe, ovládnutí sebe samého, proniknutí do nitro svého Já a být sám sebou. A zdraví, které je samozřejmě jako nepostradatelný bonus při pravidelném cvičení zajištěno, bych samozřejmě také neodmítla. Více se o knize vyjádřím v recenzi, tuším, že ji napíšu někdy v neděli. A pravděpodobně to nebude můj poslední článek, v němž budu psát o józe a svém vztahu k ní, protože jsem pevně rozhodnuta porozumět svému tělu a své mysli prostřednictvím této tisíce let staré metody.

Štítky knihy

jóga

Autoři knihy

Selvarajan Yesudian
indická, 1916 - 1998
Elisabeth Haich
maďarská, 1897 - 1994

Kniha Sport a jóga je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce36x
Chystám se číst23x
Chci si koupit14x