Spolubydlící

Spolubydlící https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397248/bmid_spolubydlici-eih-397248.jpg 4 683 134

Když svatbou vztah nekončí, ale teprve začíná… Holland Bakkerová má byteček na Manhattanu, nenáročnou asistentskou práci v divadle a touhu stát se spisovatelkou. Už šest měsíců ale nenapsala ani řádku. Místo toho den co den postává ve stanici metra na Padesáté ulici a dychtivě poslouchá, když hraje On. Calvin, chlap s těma nejuhrančivějšíma zelenýma očima, neodolatelným irským přízvukem a ďábelskými prsty na strunách kytary. Právě takového sólistu by nutně potřebovali v divadle, které vede Hollandin strýc. Jenže to má drobný háček: Calvin je ve Státech už pár let nelegálně. Nenašla by se nějaká cesta, jak pro něj získat povolení k pobytu? Co třeba fingovaný sňatek? Christina Laurenová – je vůbec třeba něco dodávat? Přichází další romantický i zábavný příběh nejen pro čtenářky, které si oblíbily románové série Vášnivý a Božský. Tentokrát společně nakoukneme do oslnivého světa muzikálových divadel na Broadwayi, ale i do newyorských ulic, barů a samozřejmě také do ložnice hlavních hrdinů. Kniha Spolubydlící se v USA stala bestsellerem a předlohou pro hollywoodské filmové zpracování.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Roomies , 2017


více info...

Přidat komentář

yonda
21.01.2024 3 z 5

Příběh ze současného New Yorku o vztahu dvou lidí, který začne trochu obráceně. Šťoural by našel pár sice nesrovnalostí, ale jinak příjemné čtení.

MAU256
06.01.2024 3 z 5

Calvin mi rukou otírá slzu pod okem. "Žádnou přítelkyni nemám, Holland. Ale zato mám manželku, pokud si pořád ještě vzpomínáš." "Já vím, ale - " "Která mi neposlala jedinou zprávu, jedinkrát nezavolala zpátky a nechtěla mě vidět." Když slyším jeho tón, zvedám hlavu a dívám se mu do tváře. Vůbec poprvé bez strachu a ublíženosti, která mi tak dlouho zastírala zrak. Stojí tu proti mně v prázdné strohé chodbě a působí zoufale.



Nějak jsem se do knihy nemohla začíst. Ale nakonec to nebylo zase tak špatné. Určitě nikdo nečekal, co Holland udělá. Ale pro své strýčky by udělala cokoli, aby jim alespoň trošku oplatila jejich pomoc a lásku. A nakonec to dopadlo pro všechny tak, jak mělo, i když v obráceném pořadí ;-).


Dámaskloboukem
17.12.2023 3 z 5

Hlavní téma je docela reálné, ale jinak mě oba hrdinové dost rozčilovali. Více ona než on. Konec se táhl jak žvýkačka.

Ulrika
05.10.2023 odpad!

Nemohu si pomoci, do knihy jsem se nedokázala vůbec začíst. Za mě o ničem. Zdlouhavé.. knihu jsem ani nedočetla.

1259
03.05.2023 5 z 5

Hrozně moc se mi kniha líbila a u velmi trapných scén jsem se válela doslova smíchy na podlaze, ale jinak to bylo super.

Karolína18
27.01.2023 2 z 5

Kýčovité, předvídatelné, prvoplánové, bez humoru, chyběla tomu šťáva a nějaká gradace. Ne že by příběh neměl zápletky, ale byly to stokrát okoukané zápletky, takové které ze sebe na počkání vysype kdokoli. Kniha na mě působí jako první pokus o vlastní tvorbu mladé naivní holky, která celý život čte červenou knihovnu, a pak se rozhodne napsat něco svého. Dvě hvězdy dávám za to, že jsem knihu dočetla až do konce.

Fiddis
10.11.2022 2 z 5

Knihu jsem dostala na doporučení, tento žánr obvykle nečtu.
Zkraje mi to přišlo jako klasický nudný americký film a ono to tak vlastně bylo celou dobu, ale aspoň se tam po čase začalo dít něco zajímavějšího. Nicméně chování hlavních postav mi přišlo místy celkem mimo. Závěrem bych ale pochválila styl psaní, líbily se mi časté zajímavé přirovnání.

janaky
22.10.2022 5 z 5

Kniha podľa ohlasom je skôr na odmietnutie. Avšak pomyslela som si, že jej tú šancu dám. Jednoducho ma zlákala možnosť prečítania všetkých kníh od autorky. Som rada, že som neposlúchla recenzie. Ako sa hovorí 100 ľudí, 100 chutí.
Táto kniha ma oslovila, pretože hlavná hrdinka bola od začiatku svojská. Hoci mala určité problémy, ale snažila sa s nimi bojovať. Nastali situácie a pasáže v knihe, kde som sa musela smiať, niekde mi to bolo ľúto a niekde som si pomyslela "Wau".
Autorka rozhodne stojí sa úvahu k čítaniu.

ladyKristyn
03.09.2022 3 z 5

Čekala jsem trochu něco jiného. V celku to ale šlo, tak na pohodu.

Rapeh
09.07.2022 4 z 5

Zajímavý příběh. Hledala jsem knihu odpočinkovou a hravou. Toto splnila velmi dobře

avalonek
05.04.2022 3 z 5

Taky takový průměr.Ten konec byl nuda.A celkové mi tam chyběla ta přitažlivost mezi nimi.

keiko33
06.03.2022 5 z 5

Knihu som dlhšie odkladala a po dosť nízkom hodnotení som mala obavy. No nakoniec má kniha veľmi milo prekvapila. Štýl písania mi pripomína Colleen Hoover. Bol to krásny romantický príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí majú svoje sny a túžby. Áno, kniha je niečo úplne iné, ako séria Božský. No to je dobre. Séria Božský je písaná čitateľne, no bez akéhokoľvek poučenia. Proste hlavne sex. Mám rada knihy, na ktoré keď ich prečítam, ešte dlho myslím. Tu bola pekne opísaná láska k hudbe a čím si všetkým musel Calvin prejsť a hrať na podradných miestach, aj keď mal za sebou štúdium na Julliarde, lebo nemal platné víza. Páčilo sa mi, že bol skromný a že mu sláva nestupila do hlavy, hoci to jeho klamstvo mi vadilo. Holland mi bola sympatická, možno preto, že mám s ňou veľa spoločného. Vždy dávala prednosť potrebám iných a nie svojim. Aj preto sa trochu stratila, zostala "za oponou". Ta jej "najlepšia priateľka" bola hrozna. Ale to je taký typ ľudí. Závistliví a sebeckí. Vzťah so strýkmi bol veľmi pekný. Ja som sa veľakrát zasmiala. Hodnotiť preklad nebudem, keďže som knihu čítala v inom jazyku. Celkovo kniha na mňa urobila veľký dojem. Ak sa vám páčila séria Božský a hľadáte niečo podobné, tak ani knihu nečítajte. Ak však hľadáte jemný romantický príbeh z prostredia hudby, tak sa vám kniha bude páčiť.

Racino
02.01.2022 1 z 5

Nemohla jsem se začíst a ani jsem nakonec nedočetla. Hrdinka mě nijak neoslovila a i příběh mi přišel zdlouhavý a nudný. Za mě bohužel ne.

Siwan
06.12.2021 3 z 5

Přes začátek prvních pár stran jsem se musela překousat, celkově se to trochu rozjelo po "svatbě". Pak už měla kniha spád, ale obecně je ze slabších kousků. Je možné, že je to jen pro mě, protože mi asi celkově není moc blízké to téma fanynky vs. idol. Ani postavy mi k srdci úplně nepřirostly. Završil to uspěchaný konec a za mě tři s odřenýma ušima.

Nattali.ka
31.10.2021 3 z 5

Romantický, oddechový a poutavý příběh, který se dobře čte. Nejvíc se mi asi líbilo popisování emocí a hudby, ale vadila mi trošku hlavní hrdinka - její nedůvěra, vlastní nesebevědomí a neustálé ukvapené závěry, které si vytvářela z maličkostí byly nepochopitené. Linka "kamarádky" mohla být více propracovaná a vysvětlená, zejména důvody jejího chování. Závěr mi přišel ukvapený a nedokončený, hodnotím jako lepší průměr.

krejcovka76
12.09.2021 3 z 5

Knihu jsem zaměnila v knihovně za knížku se stejným názvem. Když už jsem jí začala číst, tak jsem jí i zdárně dokončila. Pro mě tenhle žánr je asi jako červený hadr pro býka. Takže jsem u spousty scén trpěla. Příběh samotný byl vcelku zajímavý, styl psaní mi taky vyhovoval, ale přesto jsem se těšila na konec. Prostě tenhle žánr fakt nedávám, asi málo krve :-) Kdo chce lechtivější oddychovku, u které může snít a čekat na bílého prince, ať po ní sáhne, zklamaný nebude.

Iva B.
04.08.2021 3 z 5

Prubla jsem další samostatný román od autorek, mimo série. Ten minulý mě hrozně zklamal, ale tady budu chválit. Líbil se mi příběh a hlavní hrdinové.. bylo to takové uvěřitelné. Čtivé, vtipné, svěží čtení. Četla jsem jako eknihu a nepotrebuju mít v knihovně.

Ešína
25.07.2021 3 z 5

Další skvělý příběh od autorky. Skvělé čtení.

MilackovaN
12.05.2021 3 z 5

Námět je to určitě zajímavý, ale za mě to bylo zbytečně dlouhý a hrozně se to vleklo. Kdyby byla knížka poloviční, mělo by to podle mě rychlejší spád a bylo by to o dost zajímavější. Takto jsem knihu četla asi na čtyřikrát..

Nika30
04.05.2021 3 z 5

(SPOILER) Zajímavé čtení. I když původní závislost hlavní hrdinky mě dost nudila. Na druhou stranu mě velice bavili její strýčci a celkově příběh.