Společenstvo klíčníků

Společenstvo klíčníků https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125815/mid_spolecenstvo-klicniku-t4X-125815.jpg 4 61 25

Vydejte se s Martinem, Vojtou, Gábinou a neveselým syslem do březnického zámku, do starého rozpadlého hamru nebo do rožmitálského kostela a pátrejte s nimi po tom, co střeží tajemné Společenstvo klíčníků. Čeká vás dobrodružné hledání klíčů a luštění důmyslných šifer. Na cestě za prastarým tajemstvím bude třeba překonat spoustu překážek, ale to, co nakonec zjistíte, vám vezme dech. Index Dei supra nos tenditur!... celý text

Přidat komentář

Mlikova
28.11.2023 5 z 5

Snažím se najít knihy, ke kterým bych přitáhla vnučky - ty naše oblíbené, jako je Mikeš, Děti z Bulerbynu atd. je nebaví, že je to nuda. Tuhle jsem si koupila a přečetla, myslím, že by mohla mít u holek úspěch, jen ještě chvíli počkám, je to o starších dětech.

marketa3815
08.04.2023 5 z 5

Tohle se naší osmileté dceři hodně líbilo, tajemství, dobrodružství a napětí má zkrátka ráda. Jen ji zklamalo, jakou nakonec našli hloupost a že tam bylo moc smutných příběhů z minulosti.


Jadla
06.03.2023 5 z 5

Líbila se mi. Takový obyčejný příběh pro děti, který vlastně není tak docela obyčejný. Myslím, že autorka zvolila velmi neotřelé motivy. Klíče a luštění záhady, kluk na prázdninách, co budou nejspíš nuda k ukousani, to je prověřená klasika. Některé náhody jsou až příliš velkými náhodami. Ale to, že se děti začnou doopravdy zajímat o vyprávění starých lidí, že spolu uklízejí v kostele, zájem o dávno zpustlé rodinné vlastnictví i pohledy do minulosti, kdy se někteří rozhodují stejně zištně jako nyní a jiní jsou věrní a čestní, je svěží a potěšující. A rozuzlení také stojí za to.
A navíc se děj odehrává kolem Rožmitálu, a to je vůbec srdeční záležitost :)

mnohoknih
03.07.2022 4 z 5

Ačkoliv už dávno nemám věk na knihy pro mládež, rozhodně jsem si tuhle užila. Baví mě knihy z českého prostředí a tohle je navíc prázdninová detektivka.

Lajka2012
21.05.2022 5 z 5

Hodně dobrodružná knížka, která snad každého přenese do Březnice, ve které se příběh odehrává...... Tahle kniha se mi moc líbila. Líbily se mi úryvky z minulosti i hlavní postavy. Tato knížka měla jen trochu vzlášťní konec. Doporučuji těm, kteří mají rádi dobrodružství a napětí.

kattyV
09.02.2022 4 z 5

Přečetla jsem si knihu, protože mě zajímalo, co dneska děti čtou, a nebyla jsem zklamaná. Kniha je čtivá, historické vložky mě bavily. Co jsem opravdu ocenila, byly charaktery dětí. Zvlášť Martin se povedl. Vnitřně sice otrávený, kde se to ocitl (obzvlášť na začátku), ale dokáže to nedat najevo a k prastrýčkovi se chová skvěle. A odhodlání opravit někdy v budoucnu kovárnu a pokus ji vylepšit už teď, byl opravdu fajn. I ostatní jsou uvěřitelní.
Co bych knize vytkla, bylo neuvěřitelné množství náhod, kterých autorka použila. Většinu klíčů by nenašli, kdyby nebyli těch správných pět minut na správném místě. Ale děti si to nejspíš neuvědomí, takže tohle vidím patrně více já, jako dospělá. Pokud jde o závěr, jsem rozpačitá. Vadí mi? Jsem spokojená? Úplně nevím, budu to muset ještě promyslet.
Celkově mě ale kniha opravdu potěšila.

JAnD
22.01.2021 5 z 5

Napínavé a navíc v reálném prostředí, které trochu znám...

vojta888
04.12.2020 3 z 5

Kniha byla celkově skvělá jenže ten závěr byl trochu moc sci fi. :)

sadlo
21.02.2020

Milá paní Krolluperová, díky za tuto knihu. Od začátku až do konce je děj napínavý, co je důležité, je zde laskavost, mravnost, to, co postrádám v mnohých knihách, které jsou určeny pro děti a mládež. Jistě mi rozumíte, moc Vám fandím.

MartinaF
26.07.2019 5 z 5

Nedokončené to rozhodně nebylo. Na čtenáři totiž je, aby si ten konec domyslel sám. Sice jsem taky čekala, že nám autorka prozradí výsledek šifry, ale proč vyzrazovat všechno? Ve výsledku jsem byla maximálně spokojená

Bylo to napínavé a velmi čtivé jako ostatně všechny knihy od této autorky. Ocenila jsem také historickou linku, která děj doprovázela. Je to kniha pro starší čtenáře, které jistě kniha potěší.

Isew
21.05.2018 4 z 5

Nedokončený závěr? Myslím, že byl dokončený a promyšlený. Rozhodně mě nezklamal. Naopak. Kdyby v truhle byl zlatý poklad Templářů, tak bych byla zklamaná. Takhle ne. Sice těch náhod při hledání klíčů bylo opravdu hodně ... Pěkný námět i zpracování. Jen ta vsuvka s Boženou Němcovou mi tam přišla trochu navíc. Ale zase jsem se dověděla, že Němcová vymýšlela náměty svých knih při vaření, to mi ve škole neřekli. Daniela Krolupperová se stává mou oblíbenou autorkou pro děti.

Wojta777
22.04.2018 3 z 5

Od této knihy jsem očekával, že bude nudná, ale překvapila mě. Děj knihy je dosti pomalý, ale zato se mi líbili historické vsuvky. Ale nejvíce mi vadil nedokončený děj. Ale jinak kniha byla vcelku napínavá. Dal bych knížce 2,5 hvězdy, ale protože tu tato možnost není, tak to zaokrouhlím na 3 hvězdy.

Alfička03
10.01.2017 5 z 5

Knihu jsem četla někdy ve 3 zřídě s učitelkou a spolužáky a byla fajn. Děj byl pěkný ale štve mě závěr nebyl prostě jak se to řekne "dokončený" připadalo mi to jako nedokreslený obraz nebo židle bez jedné nohy. Jinak byla kniha velmi hezká plná dobrodružství a o záhadném lásku rozdávajícím Pánu Bohu... Vřele doporučuji a hodnotíme jako skvělý příběh.

Liliana2006
08.02.2016 4 z 5

no píše i lepší

LiKva44
08.01.2016

Nebyla jsem ze závěru dvakrát nadšená, knihu jsem četla jedním dechem, avšak sled některých událostí byl příliš jednoduchý a nereálný, příliš mnoho náhod a náhodných rodinných vztahů. Avšak kniha velmi poutavá, četla jsem ji ve věku, kdy mi bylo stejně roků jako hlavnímu hrdinovi, takže jsem se do role úžasně vcítila. Musím bohužel říci, že mě kniha zklamala...

kajčamach
13.09.2015 5 z 5

Tato knížka byla úžasná hlavně ty šifry.
Doufám že vyjde něco podobného.

Knížkařka
20.06.2015 5 z 5

Tuto knížku mám od Krolupperové moc ráda

Matematicka
20.06.2015 5 z 5

Krásná kniha, kterou jsem si jako oddychovou užila i přesto, že je asi určena jiné věkové skupině čtenářů). Z mého pohledu jednoznačně zatím nejlepší kniha autorky a jedna z (pro mě) nejzajímavějších dobrodružných knih pro mládež. Velice dobře zvolená záhada, na dnešní dobu snad až odvážně (no řekněte, koho by dnes zajímalo tajemství Boží???). Nechybí ale taky zajímavé postavy "pátračů" a vztahy mezi nimi, vztahy k rodičům, dalším dospělým, vztah k minulosti atd. atd. Přitom bez jakéhokoliv didaktizování či něčeho podobného - prostě máte pocit, že by se to mohlo stát kdekoliv kousek od vás, kde je dostatečně malá dědinka s krásným zámkem...

Janka28
09.05.2015 5 z 5

Príbeh sa mi páčil, pripomínal knihy Zbigniewa Nienackeho, ktoré som kedysi dávno čítala.

Spoiler alert:

Záver môže byť logický, ak si v ňom predstavíte SZOOVBLEF PLNVGF (za použitia anglickej abecedy). Ja naopak oceňujem otvorený koniec, kde záleží na čitateľovi, s akým vysvetlením bude sám pre seba spokojný.

Loky
28.03.2015 2 z 5

Zajímavý příběh, leccos se i dozvíte. Avšak závěr nelogický a podle mne nedomyšlený. Kniha je mírně nábožensky motivována. Část se jeví jako pro mladší, ale jiná část spíše pro starší.
Je zde velmi málo kritických názorů takže nechci kohokoli odradit od této knihy.