Nevěsta na ocet

Nevěsta na ocet https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30660/nevesta-na-ocet-30660.jpg 4 72 11

První z krásných knih o přesvědčených starých mládencích ze Společenství svobodných mužů. Sedméno dne měsíce ledna, léta Páně 1793, jsme my, synové a dědicové nejstarších a nejváženějších šlechtických titulů z nejlepších rodin Anglie a Skotska založili vlastní Společenství svobodných. Společenství svobodných prohlašuje, že synům vážených rodů a dědicům velkého bohatství, kteří jsou vázání povinností oženit se, aby mohli zplodit další syny a dědice, by mělo být dovoleno vyhýbat se svazku se ženou co nejdéle.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Barely a Bride , 2003


více info...

Přidat komentář

LilluLong
09.11.2022 5 z 5

Vidim,ze sú tu i slabšie hodnotenia ale u mna tato sladucka romantika zabrala :) príbeh zaujal, a aj slzicka vypadla pri opisovaní bitvy a co sa týka štýlu písania,u mna palec hore.
Moje hodnotenie je za 5*

petraj30
08.03.2021 4 z 5

(SPOILER) Nebyl to špatný příběh. Líbilo se mi to, i přes to jak to bylo sentimentální.
Hlavní hrdina si usmyslel odjet do války, ale před tím musel najít vhodnou manželku. Ano, ano, to by ještě šlo, ale to jejich namlouvání opravdu nemohlo být kratší. Zhruba po pár minutách se domluvili na svatbě...
U Alyssy byl jeden velký problém a to byla její nemožná matka. Takže první půlka se točila kolem slibu, odpovědnosti a svatby. Druhá půlka popisuje Griffina a jeho působení ve válce a příběh Alyssy popisuje nevěstu na ocet.
Jelikož je to červená knihovna, tak asi nikoho nepřekvapí, že se hrdina vrátí, nicméně se z něj stává zlomený a zničený člověk.
Řekla bych, že teprve poslední čtvrtina kniha byla nejzajímavější a nejkrásnější. I když to byl velmi smutný příběh, tak to bylo moc pěkné a zajímavé čtení.


vcielka
28.12.2020 3 z 5

Uf uf uf, no podla hodnotenia som cakala nieco lepsie, ale celkovo je to celkom nevyzrete a naivne. Zacala som citat uz druhu cast tejto serie a okrem toho, ze je to len asi dvakrat tak dlhe, sa autorka v pisani nikam nepsunula. Hodnotenim priemer. O nic nepridete, ked si to neprecitate, a ked si to precitate nic vam to velmi neda. Hlavny hrdina je nezrely, ale to by nebolo take zle, keby autorka tuto jeho stranku neodflakla a nerozviedla. Takto to vyzera, ze zo sekundy na sekundu meni svoj nazor. Hlavne na konci, ked jej dava slobodu a potom nedava...

Lembac
30.06.2018 5 z 5

Protože je Griffin jedináček a dědic hraběcího titulu, je svým otcem donucen se ještě před odjezdem na válečnou frontu oženit. Hloupé je, že na hledání vhodné nevěsty a svatbu má šibeniční lhůtu 14 dní. Naštěstí mu na jednom večírku padne do oka mladá hraběcí dcerka Alyssa, která se sňatku s hezkým vikomtem nebrání. Dívka velmi ráda zahradničí, jenže tuto zálibu jí její agilní matka zakazuje. Pro Alyssu je tak manželství možností, jak se vymanit z matčina vlivu a zabývat se věcmi, které jí přinášejí potěšení.
A jsme v polovině knížky. Kromě jednoho polibku a jakýs takýs sympatií mezi hlavními hrdiny nemám pocit, že čtu milostný příběh. Druhá polovina knihy je emocionálnější - počínaje líbankami, přes dlouhé odloučení, až po návrat válečného hrdiny. Zvlášť pak konec románu je hodně dojemný.

Trošku na rozpacích jsem ze Společenství svobodných mužů. Jako vážně míněná úmluva desetiletých hochů je o.k., ale proč se jí řídí dospělí muži?

Knížka obsahuje hodně nadbytečné vaty, ale jímavý závěr mé hodnocení zmírňuje. Dávám dobré tři hvězdy.

ketvin
29.03.2018 5 z 5

Po dlouhé době opět autorka a série, která za to stojí. Celý příběh krásně ubíhal bez jakýchkoliv hluchých momentů. Postavy byli opravdu skvěle napsané - Griffin se stal z natěšeného mladého vojáka nešťastným poznamenaným hrdinou války a Alyssa to celé prožila s ním, ale po svém. Oba byli prostě skvělí - i když někdy až moc bezprostřední (myslím třeba na konci, kdy problémy vyřešila jedna rozmluva na plese... to není úplně běžné)... A další postavy - Jarred a Collin, vévoda se Sussexu - super! Už se těším na jejich příběhy. Příběh Griffa a Alyssy byl dokonalý úvod do série, autorka píše živě a vtipně, podmanivě, zajímavě, napínavě... :)

andrea4315
01.04.2017 5 z 5

naprosto souhlasím s komentářem uživatele moudivlacek níže, nevyjádřila bych lépe.

havrmoni
08.10.2016 5 z 5

Knihy o společnosti svobodných už jsem četla od jiné autorky a i když se mi lìbily musím přiznat,že tato první ze série byla hezčí. Krásná romantika a sympatičtí hrdinové,kteří vědí co od života chtít. Do toho se musí vyrovnat s city,se kterými původně nepočítali. Doufam,že neprozradím mnoho,když napíšu,že jsem zaslzela ne nad hl.hrdiny,ale nad Griffinovým spolubojovníkem. Jen bych si přála více postav jako je Alyssa,normální,vtipná a ne jako často psané naivní a puritánské a mnohdy hloupé slečinky.

moudivlacek
20.08.2015 5 z 5

Jsem ráda, že jsem se k této knížce dostala, vtipné poznámky hrdinů, romantika a tvrdá realita a vše v krásném poměru, už se těším na další knihu té série.

warca
24.04.2015 3 z 5

Celkem hezký román. Líbila se mi postava nevěsty.

helenkan
03.05.2014 3 z 5

Dobrý pohodový čtení,jen konec se mi zdál najednou moc rychlej.

miruska1
18.02.2014 5 z 5

Kniha sa mi pačila. Zaujimavy pribeh s docela dojimavym koncom. I keď som mala pocit,že prva časť knihy je trochu rozťahana a zaver zasa trochu rychli,nijak to neubralo na zaujimavosti pribehu.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

2003  85%Nevěsta na ocet
2006  82%Bývalá milenka
2007  81%Jeho na celý život
2007  81%Druhá šance
2007  82%Námluvy starého mládence

Kniha Nevěsta na ocet je v

Právě čtených1x
Přečtených105x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených9x
Knihotéce99x
Chystám se číst15x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x