Společenství stínů

Společenství stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46720/bmid_spolecenstvi-stinu-a8m-46720.jpg 4 88 32

Kate Greyová si u přátel prohlíží fotky z dovolené v Miami, když zažije šok. Na jedné z fotografií je její manžel Charlie. Tmavé vlasy, modré oči, jeho typický úsměv… Ne, Kate ani na chvíli nepochybuje, že je to on. Věc má ovšem háček: Charlie to být nemůže, protože se před rokem za záhadných okolností utopil na Sicílii. Viděla přece jeho mrtvé tělo! Kate je odhodlána muže z fotografie najít a zjistit, kdo to vlastně je. Sleduje stopy vedoucí z Miami na Sicílii a každým okamžikem v ní sílí vědomí, že o muži, jehož považovala za svou životní lásku a strávila po jeho boku dva nádherné roky, věděla proklatě málo. Vlastně skoro nic. Byl Charlie zavražděn? Bylo jejich manželství skutečně tak bezproblémové, jak jí utkvělo ve vzpomínkách? A jestliže už Kate nemá komu věřit, může se spolehnout alespoň sama na sebe, anebo ji dostihne vlastní tajemná minulost?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Company of Shadows , 2009


více info...

Přidat komentář

Luigi1
10.04.2023 5 z 5

Velice dobře napsané je smutné,od tété spisovatelky naní více knih

Dorothea
29.07.2020 1 z 5

Prvních sto stran pecka! Přečetla jsem je v knihovně na místě, ale jakmile jsem pokračovala ve čtení doma začalo to jít z kopce. Třetí část pravděpodobně nikdy nedočtu.


ludek.n
06.12.2019 4 z 5

Co může způsobit jedna fotografie, na níž uvidíte člověka, který je už více než rok mrtvý? To, co začíná jako romantický sladkobolný příběh dvou bezhlavě zamilovaných lidí, se brzy láme do dech beroucí honby za nadějí či pomstou. Hlavní hrdinka Kate Greyová je mladá a nezávislá romantička, truchlící za smrtí svého manžela, která se během jediné chvilky promění v dračici, jdoucí neohroženě a odhodlaně za svým cílem. Ruth Newmanová z ní naštěstí neudělala superženu, pro niž by žádná překážka nebyla dost vysoká, takže si spolu s ní užijeme něco nejistoty a tápání při hledání pravdy. Gradace příběhu nabere v závěru takové tempo, až si člověk říká, zda ho už není až moc. Rozuzlení pak v sobě ukrývá záludnost překvapivého odhalení, jehož znalost vám de facto znemožní se ke knize ještě někdy vrátit. Napodruhé už by totiž četba Společenstva stínů ztratila mnoho ze svého kouzla.

pavlinka0250
21.11.2019 3 z 5

Čtivost se této knize opravdu nedá vytknout,ač je v ní plno nesmyslů a nereálných situací,kterým se bohužel nedá věřit.
I přesto si autorka udržela mou pozornost až do konce.

evka11
10.05.2019 4 z 5

Velmi dobrý příběh, skvěle napsaný.

Atanone
01.03.2019 3 z 5

Tak toto šlo mimo mě..jak říká Arwen - překombinované. Navíc reakcím hlavních hrdinů jsem nedokázala uvěřit. Nevím, co bych Charliemu provedla, kdybych byla na místě Kate. Ale asi bych mu už nemohla věřit. A je možné milovat někoho, komu nevěříme?

Dávám 3, protože se autorce povedlo mě chvíli tahat za nos, a ta chvíle byla docela čtivá

ArwenAragorn
09.01.2019 4 z 5

Kniha je slabší než Parazit, ale líbila se mi. Je napínavá, akční a čtivá. Uznávám, že je dost překombinovaná a je tam hromada zvratů, ale na rozdíl od spousty ostatních čtenářů mně to tolik nevadilo.

Laf
23.07.2018 5 z 5

Nejdříve se mi do knihy moc nechtělo, málem jsem ji rovnou i odložila, ale jsem ráda, že jsem se nakonec odhodlala ji přečíst. A byla jsem velmi překvapena. Kniha mě hned po prvních stránkách vtáhla do děje a hltala jsem stránku za stránkou až do konce. Zajímavý příběh, hodně zápletek a zvratů. Můžu jen doporučit :)

Heyhey
21.05.2018 1 z 5

Proč vždycky naletím na ty anotace? Nedočetla jsem.

lampernaqui
30.11.2017 2 z 5

Naladěn autorčiným Parazitem jsem se pustil hned do jejího dalšího románu, aby mě v něm bohužel zklamala. Slovo "překombinované" je u téhle knihy poměrně slabý výraz. První polovina knihy ještě celkem šla, ačkoliv proměnu hlavní hrdinky v neohroženou agentku jsem jaksi nechápal. Jenže potom přišel jeden zvrat, další zvrat, hromada zvratů a závěrečný megazvrat, který mi vše postavil na hlavu... já knihu odložil a nechápal, jestli to bylo myšleno vážně. Bohužel ano...

hledaseniki
26.10.2017 2 z 5

Kdysi jsem od autorky četla, její knihu Parazit, která byla perfektním thrillerem, a byla jsem dost zvědavá na její knihu Společenství stínů, celkem nedávno se mi jí povedlo sehnat právě tady v bazaru.
Příběh ženy, která truchlí pro svého manžela, který zemřel před pár lety na jejich společné dovolené, jenže truchlení vystřídá posedlost, když se vrátí její přátelé z dovolené a na fotografii najde právě svého zesnulého manžela, rozhodne se vydat za ním a zjistit jestli je mu jen podobný nebo je to skutečně její manžel, kterého vlastně skoro neznala. Jak nejlépe vyjádřit pocity při čtení knihy?

Upřímně, bylo to strašné. Z počátku to vypadalo docela zajímavě, v knize se střídá pár kapitol ze současnosti – kdy hlavní hrdinka (už si nepamatuji na jméno) vydává hledat manžela a kapitoly z minulosti, jak se pár seznámil až po manželovu smrt. Jak říkám začátek je docela zajímavý, ale čím víc se ponoříte do příběhu tím je to horší a horší a přitom by to mělo být naopak. Přišlo mi, že čtu takovou tu brakovou literaturu, která kombinuje žánr thrilleru s romantikou, což by nebylo tak strašné, kdyby ten příběh nebyl tak šíleně stupidní. Laciná zápletka s otravnou hlavní hrdinkou, která vyústila v něco vyloženě otřesného, všechno to bylo zbytečně překombinované, čte se to sice lehce, má to dobrou myšlenku, jen to prostě nevyšlo tak jak mělo. Největší plusem celé knihy je právě Charlie, který je v té knize zatraceně málo!

Honey19
02.03.2017 1 z 5

Naivní a dle mého názoru hloupý příběh. Hlavní hrdinka absolutně nesympatická. Měla jsem co dělat abych knihu vůbec dočetla..

Twinny
19.12.2016 2 z 5

Začátek byl dobrý, nemohla jsem se odtrhnout. Když se to čím dál více rozplétalo, byl to jeden WTF moment za druhým. A konec? Raději nemluvit.

Makaja
09.01.2016 1 z 5

Přečetla jsem, protože knihy dočítám (až na pár vyjimek), ale už se k ní opravdu nevrátím. Začátek ještě jakž takž, pak už spíš tak nějak překombinovaná, místy i nelogická. Asi budu muset dát autorce druhou šanci napravit si reputaci a přečíst parazita.

Layss
18.07.2015 4 z 5

Knížku jsem měla v knihovně už hrozně dlouhou dobu a teď jsem se do ní konečně pustila. Jak už tady psali čtenáři přede mnou, ze začátku to byl opravdu zajímavý příběh, ale později to začalo být tak překombinované, že se v tom člověk pomalu začal ztrácet. Ale celkový dojem mi to naštěstí tak úplně nezkazilo.

Petruše90
28.10.2014 2 z 5

První půlka knihy mě zaujala příběhem, začínajícím pátráním, postupným odhalováním, ale druhá půlka a konec mi už přišel jako americká zhovadilost. Hlavní hrdinka obrátila o 180 stupňů, příběh začal ztrácet svůj smysl a o ostatních postavách ani nemluvím.
Jestli je to Vaše první kniha od autorky, tak nezoufat. Její prvotina ( Parazit ) byla naopak dost dobrá :)

pifffka
26.09.2014

Padouch nebo hrdina všichni jedna rodina. Akce střídá akci, situace se mění každou vteřinou, je trochu zmatek v tom, kdo na které straně stojí. Závěr je přímo strhující. Ani "červená knihovna" nechybí. Jako když spisovatelka zkouší, kolik čtenář vydrží. Já další knihu už ne.

c.svetlana
01.10.2013 5 z 5

Škoda, že knížek od této autorky není víc, obě jsem vyloženě zhltla...super čtení, nedá se pořádně předvídat děj, takže napětí až do konce.

Martink@
23.09.2013 2 z 5

Podle obsahu knihy jsem si říkala, že by to mohlo být zajímavé, ale kniha mě zklamala. Příběh překombinovaný, \"silně přitažený za vlasy\", ani styl psaní se mi nezamlouval...konec raději nekomentuji. Dočetla jsem ji jenom proto, že nerada nechávám knihy rozečtené, když už jednou začnu. Další knihy od této autorky hledat nebudu....

LG73
07.06.2013 4 z 5

Na tuto autorku jsem narazila zcela náhodou a rozhodně mě četba její prvotiny nezklamala. Volnější začátek se rychle proměňuje ve velice napínavé čtení, kde se znenadání objevují agenti FBI nebo mafie a děj se několikrát nečekaně převratí. A samotné zakončení je více než překvapující.

Štítky knihy

dovolená - vražda

Autorovy další knížky

Ruth Newman
anglická
2010  90%Parazit
2010  74%Společenství stínů

Kniha Společenství stínů je v

Přečtených124x
Doporučených7x
Knihotéce77x
Chystám se číst24x
Chci si koupit2x