Společenská nápověda

Společenská nápověda https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64594/bmid_spolecenska-napoveda-UKv-64594.jpg 4 4 3

Hlavním účelem společenských pravidel je usnadnit a zpříjemnit komunikaci. Nový, volnější svět nezrušil jejich potřebnost. Jejich neznalost je nejen vyjádření neúcty k těm druhým, ale, jak autorka trefně uvádí, je výsledkem neúcty k sobě samému. Útlá knížka nemůže obsáhnout celé široké spektrum pravidel. Autorce se v ní ale podařilo vtipně a přitom přehledně shrnout to nejdůležitější, co potřebuje vědět každý k tomu, aby ve společnosti nejen obstál, ale navázal a udržel kontakty, které potřebuje jak pro svou práci, tak i pro svou radost a povznesení. Knížka bude přínosem čtenářům kteréhokoliv věku a společenského postavení. (zdroj: Jana Outratová, kniha Společenská nápověda)... celý text

Přidat komentář

Mr.Fox
08.05.2019 3 z 5

Krátký výcuc ze společenské etikety, psychologie osobnosti a bussiness prostředí. Knihy podobného rázu teprve číst začínám a nemám tak s čím srovnávat. Informace jsou však velmi zobecněné a pro běžnou společnost použitelné v minimální míře. I tak se jedná o zajímavé čtení, které by tématicky mělo projít jednou za čas rukama každého z nás. Mravy se sice uvolňují, ale jejich neznalost neomlouvá.

Tynyton
21.08.2017 4 z 5

Napsáno velmi hezky a čtivě. Mám po přečtení pocit, že jsem se aspoň trochu obohatila.


Danafantom
04.09.2012 4 z 5

Nejsem si jistá, kolik lidí se pohybuje v tak "vysoké" společnosti, ale po přečtení této brožurky by se mi tam ani nechtělo. I tak nelituju, bylo to svým způsobem zajímavé, a hlavně stručné, a příjemně psané.