Spočítej mé lži

Sophie Stava

Měli bychom si dobře rozmyslet, proč a komu se chystáme lhát Sloana Carawayová je lhářka. Její lži jsou zpravidla neškodné. Svůj život považuje za nudný a smutný, a tak si vymýšlí, aby byla pro druhé zajímavá. Když jedno odpoledne uvidí v parku plačící holčičku, neodolá. Namluví jejímu velmi přitažlivému otci, že je zdravotní sestra, načež mu pomůže zbavit dcerku včelího žihadla. Díky této drobné lži se stane chůvou v rodině bohatých manželů Lockhartových. Ti dva tvoří dokonalý newyorský pár – žijí v honosném kamenném domě, dcera chodí do soukromé školky a léto tráví na Block Islandu, ostrově oblíbeném newyorskou smetánkou. Ale Sloana není jediná, kdo tady lže. Za dokonalým pozlátkem se možná skrývá cosi daleko nebezpečnějšího a temnějšího, než jsou její fantazie… Sophie Stava napsala strhující thriller o pečlivě skrývaných tajemstvích a o tom, jak nebezpečně se může zvrtnout snaha druhé oklamat.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2025 , Jota
Originální název: Count My Lies, 2025

Komentáře knihy Spočítej mé lži

mikika
29.10.2025

perfektní psychothriller, kde nevíte, komu držet palce, protože hlavní hrdinka je dost rozporuplná. lhát se přece nemá, ale Sloane není zlá, jen trochu na hlavu. až na ten úplně nejposlednější závěr je to překvapivě dobré. mohla to ukončit dřív a bylo by to mrazivější, ale čtenářky by jí to asi neodpustili.

Fleur213
28.10.2025

Líbila se mi morální hranice mezi skutečným a smyšleným životem. Sloana byla vskutku brilantní lhářka. Námět má něco málo originálního, opravdu jsem netušila, jakým směrem se bude ubírat. V druhé polovině se ukázalo, že pravda není černobílá a některé intriky mohou mít neblahé následky. Vřele doporučuju.

MiskaMa
27.10.2025

V první polovině pomalejší rozjezd, druhou půlku knížky jsem přečetla na jeden zátah. Sloana i Violet mi byly svým způsobem sympatické. Konec byl trochu (trochu moc) nereálný, ale neskutečně mě to bavilo!

Příběh mi občas připomínal knihu Hospodyně od Natalie Barelli. 5*

kneslova
27.10.2025

Nebylo to vůbec špatné , k tomu , abych dala 5 hvězdiček by možná stačil jiný konec …

beruska
24.10.2025

Kniha se četla sama.... Ve druhé polovině stoupá napětí a ten závěr ? Ten jsem tedy nečekala, ikdyž byl trošku přitažený za vlasy.
Za mne doporučuji.

romika
16.10.2025

Tohle téma už tu bylo mockrát,za mě slabší.

Ivuska.09
16.10.2025

Za mě dobré! Autorka si se čtenáři pěkně pohrála, první polovina pomalejší, pak se vše rozjelo. Nakonec jí odpustím i lehce bizarní závěr. Povedený debut, jsem zvědavá na další díla.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Sophie Stava napsal(a)

2025  83%Spočítej mé lži