Splněný sen

Splněný sen https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14883/bmid_splneny-sen-Tsa-14883.jpg 4 16 4

Ženský román anglické autorky je dalším z příběhů o dívkách s nadváhou, které láska připraví o přebytečná kila. Hrdinka pracuje jako redaktorka podružného časopisu, nudí se a platonicky obdivuje krásného redakčního kolegu. Je chytrá, milá, ale tlustá a tak vysedává doma, jí a sní. Náhodou se dostane do internetové kavárny a na dálku naváže kontakt s mladým Američanem, kterému po určité době pošle svoji upravenou fotografii. Američanovo spontánní pozvání ji donutí podniknout všechno možné, aby zhubla. Návštěva v Americe jí vrátí sebevědomí, internetový vztah se však hroutí a krásná a již štíhlá hrdinka po návratu domů konečně najde lásku v náruči milovaného kolegy.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Jemima J. , 1995


více info...

Přidat komentář

Jája92
10.03.2023 4 z 5

Má první kniha od autorky a mile překvapila. Neoplývala jsem přílišným očekáváním, ale nakonec se z knihy vyklubalo romantické oddechové počtení.
Jemima J. je mladá holčina, která se živí novinařinou, mým druhým vysněným povoláním a trápí ji její váha. Je beznadějně zamilovaná do svého kolegy, který je obletovaný ze všech stran a má v podstatě nejlepší kamarádku Geraldine, která ji nejednou dodá sebevědomí a pomocnou ruku, na druhou stranu, ji naopak JJ pomáhá se psaním článků.
Vzhledem k roku, ve kterém ji autorka napsala (1995) je tu hlavní námětem objevování kouzelného, ale i zároveň zrádného světa jménem internet. S nostalgií jsem zavzpomínala na vlastní začátky a seznámení s internetem. To už dnešní generace nezná, neboť s tím vyrůstají odmala...
JJ jsem fandila a chápala její bezradnost a nízké hodnocení sebe samotné. V mnohém měla prostou pravdu, svět prostě dává přednost těm hezčím a dravějším. Autorka zajímavě vykreslila obtížnou pouť za vysněnou váhu JJ i strastiplnou cestu k nalezení té pravé lásky. A též, že nic nemusí být takové, jak se na první pohled může zdát.
Jen ubírám hvězdičku za konec, který mi už přišel už trochu překombinovaný a až moc dokonalý.

lenka70
27.10.2016

Taková oddychová romantika na večer před spaním......


modranka
04.10.2012 2 z 5

Knihu som čítala v roku 2012 a pre mňa je to zastaralá téma. Asi som si vybrala zle. :(

prosteverca
13.07.2012

Tato kniha se mi líbila. Je zajímavé co vše je žena schopna udělat když miluje. Kniha je velice dobře zpracovaná. Velice se těším až si jí pořídím do své knihovničky :)

Autorovy další knížky

Jane Green
britská, 1968
2009  75%Domek na pláži
2001  85%Knihárna
2005  74%Jsem v tom!
2008  72%Druhá šance
2005  81%Jiná žena

Kniha Splněný sen je v

Přečtených38x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x