Uvězněn s faraóny

Uvězněn s faraóny https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12026/bmid_uveznen-s-faraony-inx-12026.png 4 62 9

Výbor z povídek amerického autora, který patří nejen k zakladatelům, ale i nejlepším autorům moderně pojatého hororu. Čtenáři jistě ocení působivou atmosféru příběhu, v němž tajemné síly, nepoznané zlo a kosmické hrůzy vyvolávají mrazení v zádech.

Přidat komentář

janina66
02.09.2023 4 z 5

Jedna z těch povedených hororových povídek.
Hlavní povídka názvu knihy skvělý horůrek.
Herbert west až děsivé
Podivný dům vysoko v mlze + Číhající děs- obě se mi líbily
Hypnos-snová povídka o putování světem či vesmírem
Poezie a bohové- nelíbila

666Jitka
14.09.2022 5 z 5

... zase to napětí a husí kůže, které se člověku rozlezou po celém těle při čtení Lovecraftových příběhů. Opět ta mrazivá autentičnost vyprávění, nevšední popis prostředí, hrůzostrašných pocitů a všeho strašlivého vůkol, člověka nenechá klidným. Mistr je prostě Mistr.


kralika
08.11.2018 4 z 5

Nenápadná sbírka nenápadných povídek vystředního autora. Za mě vedou především povídka titulní a "Číhající děs", kde HPL dotáhl své oblíbené téma regresní evoluce až do krajnosti. A konečně musím zmínit "Podivný dům vysoko v mlze", který mě napoprvé příliš nezaujal, ale z nějakého neuchopitelného důvodu jsem se k němu v myšlenkách několikrát vrátil...

danny_21
31.10.2018 3 z 5

Další z průměrných sbírek, kvalitu mají u mě 2 - Reanimátor a Uvězněn s faraony - 50 %

Elea
19.03.2018 4 z 5

Zajímavá kniha plná napětí.

Miro.slav
27.10.2017 5 z 5

Tak. Toto. Je. Neskutočné! Lovecrat je známy dielami ako „Volanie Cthulhu“, „Hory šialenstva“, „Dunwichská hrôza“, „Prípad Ch. D. Warda“, „Šepot v temnotách“, „Tieň z hlbín času“, „Dagon“ či „Slávnosť“ (vymenoval som ich len tak z brucha, určite sa nájdu aj ďalšie). No v tomto zväzku nachádzame menej známe príbehy, no kvalitou rovnocenné.
(1) „Číhající děs“ je hrôzyplným odhalením toho, ako je krajina celá pretkaná podzemnými chodbami, kde vládnu krvilačné degenerované beštie. Paráda!
(2) „Herbert West: Reaanimátor“ zas hovorí o zahrávaní sa so smrťou. Novodobý dr. Franknstein, avšak v Lovecraftovom prevedení. Určite stojí za to dostať sa na koniec diela, kde vstúpia na scénu nemŕtve légie a zrátajú Westovi všetky jeho zločiny.
(3) „Hypnos“ sa podľa mňa veľmi podceňuje. Tento krátky Lovecraftov počin je totiž skvelým exkurzom do cestovania časom a vesmírom (tento príbeh by sa dal považovať v tomto zmysle za totožný s príbehom „Sny v čarodejníckom dome“). U mňa dokonalá miniatúra!
(4) „Podivný dům vysoko v mlze“ je niekde na pomedzí medzi snovým cyklom a cyklom Cthulhu. Aj napriek tomu je tento príbeh sám osebe skvelý. Výstup na vrchol a samotný tajomný dom vás nenechajú nudiť sa. Krása!
(5) „Uvězněn s faraony“ nás zavedie do podzemia a podobne ako v „Bezmennom meste“ sme svedkami hrôzostrašného odhalenia. Lovecraft na nás totiž vyvalí desy tak veľké, že len zamyslenie sa nad tým, že by to mohla byť pravda, človekom otrasie. Bŕŕŕ.
Len „Poezie a bohové“ pôsobí trochu mimo kvalitu týchto príbehov. Každopádne však tento zväzok odporúčam.

E.Hyde
20.11.2016 5 z 5

Ne tak silná sbírka jako předešlé, nicméně nemohu jinak, než pět hvězdiček. Lovecraft je tekutá koncentrace strachu a napětí :)

Kapis
09.01.2014 5 z 5

Nádherně ilustrované obálky od Káji Saudka mě k tomu dovedly jako v blasfemické mlze zahalený, prokletě zlovolný magnet. A Lovecraft mě už nepustil. Reanimátor je vynikající, tomuhle tématu se bude ještě HPL věnovat v mnohem vyšší kvalitě;-) Podivný dům krásně dokresluje okolí Arkhamu, Kingsportu a Innsmouthu...

Smolda
15.07.2012 5 z 5

První spisy s ženskou postavou...Poezie a bohové