Prečo chodiť do kostola?

Prečo chodiť do kostola? https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255400/bmid_preco-chodit-do-kostola-255400.jpg 5 3 2

Spiritualita človeka série

< 3. díl

Kniha Prečo chodiť do kostola? je fantastická v tom, že ukáže človeku, aký je to pocit byť súčasťou komunity. Človek chce odjakživa niekam patriť. V detstve je to partia rovesníkov, neskôr pár skvelých priateľov, ktorí s vami všeličo prežili. A nie je Cirkev jedna veľká rodina? Všetci pokrstení tvoríme to najväčšie spoločenstvo na Zemi! Spoločenstvo Krista. Stretnutie s Kristom vo svätej omši je to najkrajšie, čo nám mohol Boh dať. Prijatie Ježiša do svojho vnútra. Nezabúdajme, že svätá omša je ten najlepší spôsob ako ukázať, že niekam patríme. Sme Kráľovské deti. Patríme Jemu.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Dominikáni
Originální název:

Why go to Church? , 2008


více info...

Přidat komentář

Vojslava
29.09.2021 5 z 5

Můj zcela osobní postoj: nelze Radcliffovy knihy nemilovat. :-) Odpověď na otázku, která je možná trochu provokativním titulem, ale nechť nikdo asi nehledá. Autor nebude nikomu vysvětlovat, nebude nikoho přesvědčovat, proč taky? Měla jsem pocit, že vlastně vím... ale vždycky jsem se v každém dílu tohoto dramatu / eseje přesvědčila, že je ještě mnoho úhlů pohledu, o které jsem ani nezakopla a které jsou dost důležité (koneckonců o tom svědčí dostatečné množství výpisků). A čistě jazykově miluju ten styl, krouží nad spoustou kulturních bodů, aby tu a tam něčím ilustroval tezi... a to je mi hodně blízké. Jestlipak se dočkáme ještě nějakého titulu v české verzi?

Lilda
15.09.2019 5 z 5

Úžasná kniha. Hodně mi pomohla při vnímání toho, co se odehrává na mši. Obdivuji autorovu schopnost stále citovat knihy. I takové, které by si člověk vůbec s daným tématem nespojil (většinou z beletrie)