Špína za nehty

Špína za nehty https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409665/bmid_spina-za-nehty-tlN-409665.jpg 3 67 25

Dynamicky a uhrančivě vyprávěný příběh úspěšného architekta Karla a uznávané fotožurnalistky Kláry, kteří mají už ledacos za sebou, ale to největší peklo je teprve před nimi. Milostný a kriminální žánr a živý, velmi úderný jazyk propůjčuje knize nebývalé napětí a pikantnost. Napětí, nevěra, tvrdý byznys, nečekané zvraty v ději a věčné dilema muže…... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Horory , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
více info...

Hancza
Hancza
26.02.2024 3 z 5

Námět není špatný, jen je to celé trochu přehnané. A za mě teda zbytečně moc vulgární...

santa1212
santa1212
24.02.2024 5 z 5

Za me dobrý. Já mám tenhle styl rád. Souhlasím s předchozími komentáři - jo, bylo to pritazeny za vlasy, jo, místy se hrdinové chovali fakt divně, jo, zápletka byla přehnaná. Ale je to prostě dobrý. Četl jsem to jedním dechem, fakt jsem se těšil, co bude dál.


Nymfadora.T.
Nymfadora.T.
12.06.2023 2 z 5

Souhlasím s ostatními- čtivé, ale hrdinové nesympatičtí a vůbec celé trochu přitažené za vlasy...

Luluhappy
Luluhappy
24.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Bylo to čtivý, to jo.
Ale taky mám několik vyhrad. Několik rádoby vtipných přirovnání na jedné stránce působí strašně šroubovane.
Ti hlavní hrdinové jsou oba nesympaticti, on je neskutečný prasák, co pojede vše, co se hýbe a ona si začne s manželem své nejlepší kámošky, co jí ještě dá práci.. a pak se do sebe šílene zamilují, i když moc nechápu na základě čeho...
Na mě to působí tak, že se snazili napsat něco hrozně světovýho - drsný krimi, hodně hodně sexu a vulgarit, drogy, gangsteři, drogy, new York, prostituce, korupce... Všechno dohromady.
A konec jsem tedy čekala o něco lepší, ale nebylo to nejhorší.

Vesela_Veverka
Vesela_Veverka
07.12.2022 1 z 5

Je tam sex. Hodně sexu. Jsou tam drogy. Je tam vražda, milostný trojúhelník,láska?, gangster, New York, Praha. Příběh nic moc, hlavní postavy jak by smet. Jedna vzor slušnosti, další promiskuitní jak prase o zabíjačce. Prasárniček a vulgarismů požehnaně. Někde to sedí, celkově je tím ale kniha na můj vkus přesycená. Takový typ knížky, který sice přečtu, ale rychle zapomenu.

kob
kob
20.09.2021 2 z 5

Krajně nesympatičtí hlavní hrdinové, mraky rádoby vtipných přirovnání stylu - pojí vás přátelství velký jak prase o zabíjačce - kterých najdete i několik na jedné stránce, což působí velmi rušivě a... a chybí konec.

davidurban1973
davidurban1973
07.11.2020 2 z 5

Upřímně jsem byl na knihu od Saudková zvědavý a pustil jsem se do ni s chuti. Bohužel mi dlouho nevydržela a po půlce jsem se už premahal ji dočíst. Zpočátku bylo vyprávění obou hlavních hrdinu z jejich vlastního pohledu v první osobě rozdělené po kapitolách zajimave, ale časem už otravne.
Samotný příběh je spise než krimi jen milostný příběh s přidanou a v podstatě pro dej zbytečnou zápletkou v podobě odcizených peněz Klárou a druhou zápletkou ohledně vraždy její kamarádky, tedy manželky druhého hrdiny Karla. Kdyby se tyto události vyskrtly, asi by to pro samotné kapitoly nemělo vliv. Zůstalo by u rádoby milostného příběhu bývalé luxusní kurvy (což je každou chvíli zdůrazněno) a zazobaneho playboyskeho debila (což pochopíte hned jak si stokrát přečtěte jak je bohatý, hogo toho a sbalí každou a kterou se podívá), kteří se strašně až neuvěřitelne milují a stále jen chlastaji a sukaji.
Bohužel to není ani moc příběh ze života, nebo aspoň ze života obyčejných lidí, protože za me mohu říci, teď jsem tomu, co jsem četl prostě neuvěřil. A jak psalo pár lidí dříve, závěr je zklamání, a vlastně ani v celé knize neníyžádný zajímavý nečekaný zvrat nebo pointa.

Hell_Rihova
Hell_Rihova
26.08.2020 4 z 5

Opět kniha, která se mi četla sama, taková jednohubka, která nám ukazuje, jak se věci dokáží hezky zkomplikovat kvůli jedné nevěře.

ave55
ave55
26.06.2020 4 z 5

Na Magnesii literu to není, ale na rychlovku to šlo. Až na tu obálku. To byla střela vedle.

Radka1911
Radka1911
02.04.2020 3 z 5

Pro mne spíš než milostně kriminální román to byla čtivá oddechovka v podání dvou krajně nesympatických hlavních hrdinů. Knížka má krátké kapitolky a dobře se čte.

helenkan
helenkan
30.01.2020 1 z 5

Nic pro mě. A Ještě mě zklamal konec.

Karoli123
Karoli123
14.01.2020 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Je to svižné, téma bylo čtivé. Zaujalo mě, že postavu muže psala žena a naopak. Čekala jsem akorát nějaký větší spád. Přijde mi to celkově takové nedodělané.

Januli
Januli
07.01.2020 2 z 5

Byla jsem zvědavá, co tento detektivní příběh přinese a snad asi zklamání. Když Vám chybí asi posledních 20 stránek , které rozuzli příběh a Vám se do čtení nechce a nutíte se, tak je asi něco špatně. Příběh mě nezaujal, závěr nepřekvapil, nýbrž zklamal.

Aleh
Aleh
04.01.2020 4 z 5

Klára i Karel toho mají hodně za sebou , ale mnohé na ně díky jejich způsobu života teprve čeká. Klára se vrací z Ameriky a prostřednictvím své kamarádky Anety se seznamuje i s jejím mužem architektem Karlem. Vzhledem ke zvolenému stylu psaní děj plyne velmi svižně dopředu, žádná nuda nebo zbytečné protahování. Příběh je plný napětí, nevěr, tvrdého byznysu a nečekaných zvratů. Dojde na konfrontaci s temnou minulostí a kriminální policie řeší i brutální vraždu jedné z hlavních postav příběhu. Krimi román, jak má být.

Anna27
Anna27
06.12.2019 4 z 5

Nejdřív jsem byla vůči autorce skeptická, ale musím uznat, že mě mile překvapila. Kniha měla zajímavý děj, vulgarismy byly použité vkusně, tak kam se hodily, mělo to spád a do samého konce vás zajimalo, kdo je vrah. Dokojce mi tady otevřený konec vůbec nevadil.

holkamodrookata
holkamodrookata
07.10.2019

Kdy knihu Špína za nehty rozhodně číst
-máte rádi české detektivky
-baví vás chytré ženy a silní muži
-jste fanoušky Sáry Saudkové

Kdy knihu Špína za nehty rozhodně nečíst
-nesnášíte Sáru Saudkovou
-jste hákliví na vulgarismy
-nemáte rádi otevřené konce

Wladimirski
Wladimirski
22.09.2019 4 z 5

Přímý děj a vývoj detektivní zápletky dává knize rychlý spád. Střídání kapitol z pohledů hlavních postav Kláry a Karla je nápadité a kniha se dobře čte. Nemá sice žádnou hlubší myšlenku, ale o tom to není. Čekal jsem zábavné oddychové, přitom však poutavé čtení a přesně taková ta kniha je.

kikies
kikies
17.09.2019 3 z 5

No, nebudu tvrdit, že se to nedalo číst, ale ani jsem nebyla nadšená. Asi jsem očekávala, že dílo téhle dvojice bude horší, takže lehce překvapená jsem byla. Bylo to i poměrně napínavé, ale celek na mě působil tak nějak syrově, nedodělaně a lehce amatérsky - není to přemírou sexu nebo vulgarismů, spíše jde o celkové vyznění. V paměti mi to asi na moc dlouho neuvázne...

janamaxik
janamaxik
20.08.2019 4 z 5

Bavilo mě to, nic extra, ale mělo to spád

plamínek21
plamínek21
15.07.2019 odpad!

Jedním slovem hrůza.

Štítky knihy

české krimi

Autoři knihy

Miloš Čermák
česká, 1968
Sára Saudková
česká, 1967

Kniha Špína za nehty je v

Právě čtených1x
Přečtených92x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených4x
Knihotéce45x
Chystám se číst23x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x