Spiknutí proti republice

nehodnoceno
Spiknutí proti republice https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246764/mid_spiknuti-proti-republice-246764.png 0 0 2

Vatikánská politika , proti republice a jejímu lidu, vina církevní šlechty.

Literatura naučná Historie Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Melantrich
Originální název:

Spiknutí proti republice , 1949


více info...

Přidat komentář

VojtaŠafránek
01.02.2024

@LordByron - i pasáže o kolaboraci s nacismem je třeba brát s velkou reservou, poněvadž jsou z větší části vyloženě vylhané a slouží k zakrytí zločinů a vražd, jichž se komunisté po válce dopouštěli.
I popisky k použitým fotografiím jsou vylhané, např. obrázek za str. 193 zachycuje pohřeb, rozhodně nikoliv vítání německých okupantů v pohraničí, jak je uvedeno na popisku. Stejně tak vtipně působí i fotografie z tajné schůze kardinálů, která byla tak tajná, že z ní měli fotografie až v ČSR.

LordByron
09.06.2021

Komoušská propagandistická brožúrka ale niekedy celkom zaujmavá a uvádza kopu faktov o ktorých sa dnes len tak nedopocujete. Najmä teda o tom koľko cirkev kolaborovala s nacizmom a ako uverejňovali českí biskupi pastierske listy za vojny proti,, bolsevikom "alebo ako vyhadzovali kňazov co sa pridali k SNP...
Bohužiaľ pri niektorých veciach (napr pri údajne bežnom dialogu biskupa Škrábika s robotníkmi) vôbec neviem ci su pravdivé a som celkovo skeptický. Ale otvorilo mi to trosku nové obzory a hneď som pátral po nete. Rozhodne treba byť k tomu skeptický
:)
Rozhodne to však aj pomáha aspoň sčasti pochopiť skade sa ten antiklerikaliznus za vtedajších vypatych pomerov a tesne po vojne nabral.


Štítky knihy

stát a církev komunistický pohled komunistická propaganda

Autoři knihy

Anna Tučková
česká, 1923 - 2012
Alois Svoboda
česká, 1922 - 2012

Kniha Spiknutí proti republice je v

Knihotéce7x