Leden

Leden https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34704/spiknuti-leden-34704.jpg 4 97 21

Spiknutí 365 série

1. díl >

1 hrdina + 1 rok = 365 dní akce a napětí 12 knih = 12 měsíců Callum Ormond dostal varování. Má 365 dní, aby si zachránil život!Odpočet začal a čas běží… Calův klidný život končí v okamžiku, kdy začíná smrtící odpočet. Stává se z něj kořist. Lovený uprchlík, který udělá cokoli, aby přežil. Podaří se mu získat záhadné kresby, které mu odkázal jeho otec? Dokáže vyvrátit obvinění, že napadl členy vlastní rodiny? Dostane se ze zajetí brutálních zločinců? Podaří se mu přežít? Čas běží. Každá vteřina může být ta poslední.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

January , 2010


více info...

Přidat komentář

Hanncha
06.05.2022 3 z 5

V dobách kdy jsem byla cílovou skupinou této knihy jsem si celou sérii moc užila. Oddechové čtení, které mě moc bavilo. Doporučila bych sérii hlavně mladším čtenářům, kterým se moc číst nechce. Knihy nejsou dlouhé, ale pokud by to někoho přeci jen chytlo, má mraky dalších knih, které jsou stejně laděné.

broskev28
23.08.2020

Na dovolené jsem narazila na výprodej knih v knihovně - středisková knihovna v Třeboni rušila některé pobočky a prodávala vyřazené knihy za směšnou cenu 20 Kč/kus. Nezaváhala jsem a podle prvního dílu této série soudím, že by se mohl náctiletým docela zamlouvat.
Zajímavé téma, rychlý postup děje, větší mezery mezi řádky, napínavý příběh. Tak teď jen jestli jsem se ve svém odhadu nemýlila . . .

"Můj otec byl fotoreportér. V Irsku shromažďoval informace pro dokument o Australanech s irskými kořeny. Prováděl výzkum, dělal rozhovory s lidmi, zúčastnil se velké konference a zřejmě narazil na něco ohromného."

P.S. Myslím, že tohle asi není náplň práce fotoreportéra, takže to beru s rezervou.


Chesterton
13.10.2019

Příjemná blbinka k ukrácení přebytku času? Napínavé jistě. Pro děcka co nechtějí číst? Jo! Dalo se. Přála bych si, aby mě to chytlo, ale nestalo se. Ale nechce se mi vymýšlet složitosti do posledního bodu výzvy :o)
Díky Jani za inspiraci ❤️

85098211
11.09.2019 5 z 5

Tak tohle je fakt výborná kniha, ve které nechybí vůbec nic, co by měl správný akční příběh mít! Najdeme zde nejen dobrodružství, skvělou zápletku a napětí, ale také tajemství, které se hned tak brzy nevyřeší. Počítám s tím, že autorka čtenáře bude napínat až do posledního dílu - ach jo... Za co ji ale chválím, že nás (a samozřejmě ani Calla) nenechá vydechnout ani na minutku :-). Kniha se opravdu hodně dobře čte, stránky jen letí, je totiž napsaná poutavým stylem a já se rovnou vrhám na další díl!!!

zuzana4291
31.05.2019 5 z 5

Úžasná kniha plná napětí a zvratů. Od začátku do konce jsem se nenudila, hltala jsem ji jedním dechem a hned jsem sáhla po dalším dílu.

Pavla79
12.02.2019 4 z 5

Vybrala jsem si tuto knihu kvůli "Čtenářské výzvě" a zhodnotila bych to jako chytlavé, pohodové čtení :) musí se brát trochu s nadhledem... Rozhodně ale nelituji a určitě přečtu celý rok. Protože.... Jak to ten otec myslel? ;)

Lucila
24.01.2019 2 z 5

Kniha mě hodně překvapila a možná i vyděsila. Míra násilí mi vůbec nesedí k věku hlavního hrdiny. Svým dětem bych tuto knihu nedoporučila.

animovanej medv
14.01.2019 5 z 5

Již jsem to četla po druhé po dlouhé době kvůli výzvě. Je to super napsané, napínavé.
Před pár lety jsem přečetla celý rok. Děj si již vůbec nepamatuji, ale znovu číst nebudu...

Laughtubbe
22.05.2018 4 z 5

První díl z knižního seriálu Spiknutí 365. Na knihu jsem natrefila v knihovně ,když to byla horká novinka. Vzpomněla jsem si na ní o spoustu let později a tak jsem se rozhodla si ji znovu přečíst. Opravdu mě to pobavilo. Napětí, akce a záhada. Úžasné čtení pro mládež. Já jako dospělá se nad spoustou věcí pousměju ale přijde mi to úžasné. Už se těším až to dočtu, protože absolutně netuším co je vlastně ta záhada rodu Ormondů. Moc milá oddechovka. Důvod proč dávám jen tři hvězdy je ten není proto , že by se mi to tolik nelíbilo ,ale že ty knihy nemám potřebu nechat je sedět v mé knihovničce. Přečíst, užít a poslat dál. :)

buccaneerka
20.07.2017 5 z 5

Knížku jsem si půjčila na doporučení knihovnice, když jsem hledala něco dobrodružného pro chlapce z mé třídy. Musím říct, že obálka mě nenadchla a popis taky moc ne, ale pustila jsem se do čtení a kniha mě chytla. V době dnešních sci-fi a fantasy jsem ráda, že čtu něco aspoň trochu "reálného", i když souhlasím, že těch únosů je na jednoho 15letého kluka až moc. Ale kniha mě bavila, je čtivá, hrozně rychle plyne, takže čtu tempem díl na den. Tuto sérii svým žákům určitě doporučím, protože si myslím, že jde o kvalitní zpracování netradičního nápadu.

jani-cka1
15.02.2017 3 z 5

Příběh na mě působil až moc přehnaně. Autorka se snažila o co nejvíce akce a napětí (což se jí opravdu povedlo), ale právě ten věčný chaos a únosy mi tam nesedí. Nebudu více soudit páč takovýto druh knih moc nečtu a kdybych knihu nedostala, asi bych si ji ani nekoupila...

VercaV
17.10.2016

Celou sérii jsem přečetla. Je to skvělá kniha! Zajímavý nápad, děj a postavy. Doporučuji

kyticka152
31.08.2016 5 z 5

Tak tohle byla bomba! Jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla. Příběh je velmi zajímavý a poutavý. Sotva dočtete další díl hned chcete další. Znám lidi, kterým vadí otevřený konec, ale pokud to překousnete tak... ROZHODNĚ DOPORUČUJI K PŘEČTENÍ!!!

vodopad152
31.08.2016 4 z 5

Z knihy jsem první neměla nejlepší pocit, ale potom jsem z ní začala být naprosto nadšená. Rozhodně si přečtu další díl.

Svatojánek
13.06.2016 4 z 5

Ten konec mě naštval!

RyoChiko
22.03.2016 5 z 5

První série knih, co jsem kdy četla. Knihy mě naprosto připoutaly k sobě, jako vězně a já jsem se nemohla od nich vymanit. Četla jsem je jedním dechem a pokaždé jsem se těšila, až si pro další půjdu do knihovny (to jsem do ní ještě chodila). Takže celkově shrnuto a podtrženo, SUPER.
Četla jsem jí před pěti lety, takže od té doby jsem přečetla více "kvalitních" knih, ale tato navždy zůstává zarytá.

vlkove
24.07.2015 3 z 5

Pěkný nápad, udělat sérii dvanácti knih.
Kniha Leden má něco málo okolo 180 stran, navíc písmo je veliké, stránky malé, občas text doplňují obrázky, smsky atd., takže knihu přečtete za pár hodin. Kniha se čte sama a to díky všude přítomné akci a skvělému stylu psaní autorky.

Obálka je zajímavá ale nepatří mezi ty úžasně graficky provedené a propracované obálky.

Hlavní hrdina je sympatický a hlavně opravdu se chová jako normální patnáctiletý kluk a ne jako super hrdina z jiné dimenze, který se ničeho nebojí.

Dávám 3 hvězdy a knihu doporučuji.

jara_studnicka
11.06.2015 5 z 5

První knihu této série jsem si vybral v knihovně čistou náhodou. Hned po přečtení úvodních stránek prvního dílu mě kniha pohltila a já se nemohl dočkat dalších řádek, stran i dalších knih této série. Kniha pojednává o chlapci, který utíká před zákonem. Při tom se dostává do různých nebezpečných situací, jako například do zajetí zločineckou bandou, unesení do pusté pouště či jinými strastiplnými situacemi. Každá kniha je zakončena neukončeným dějem, takže chcete-li vědět, jak napínavá situace na konci každé knihy skončí, musíte sáhnout po dalším díle. Rozhodně mohu tuto knihu doporučit, obzvláště těm, kteří mají rádi napínavý děj od začátku, do konce.

NachlJ
21.05.2015 3 z 5

je to zajímavý nápad jak napsat sérii knih. Kniha je celkově zajímavá.

suze
19.04.2013 5 z 5

Super nápad = super knížka... :D. Hodně dobře propracované, napínavé. Okamžitě vtáhne do děje. Určitě doporučuju....