Závody ve zbrojení

Závody ve zbrojení https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445750/bmid_zavody-ve-zbrojeni-Ef9-445750.jpg 3 18 4

Spiderman/Deadpool série

< 5. díl >

Týmovky jsou minulostí, nyní je tu Spider-Man vs. Deadpool! KDYŽ SPIDEY ZJISTÍ, že Wade prodává arzenál S.H.I.E.L.D.u na černém trhu, je to poslední kapka – romantické bratříčkování končí. Dva největší hrdinové všech komiksů si jdou po krku, a to bez rukavic. Jejich souboj je protáhne celým marvelovským vesmírem – a vyvrcholí střetnutím s Chameleonem! Ten se stačil z malého mizery změnit v jednoho z nejděsivějších superzločinců světa. Spidey i Deadpool dělají všechno pro to, aby ho dostali, jenže ono je dost těžké mlátit někoho, kdo může vypadat jako kdokoliv jiný! Podaří se ho naší dysfunkční dvojce zastavit (přičemž by mu Deadpool ještě rád vyfoukl parádní lup) dřív, než se stane něco tak strašlivého, že to bude naše hrdiny pronásledovat po zbytek jejich životů?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Arms Race , 2018


více info...

Přidat komentář

Kate18
27.03.2022 5 z 5

Tohle byla zábava, bavil mě skvělý překlad, takhle zachovat vtípky a přitom převedené do českého prostředí bylo super! Deadpool a Spidey už nejsou takový team, jak si Deadpool vysnil. Spidey šlape Poolovi na paty po tom, co zahlédl jeho reklamu na prodej zbraní v noci v televizi. Jenže když se ho vydá vypátrat zjistí, že to možná Deadpool nebyl, ale známe Deadpoola.. Navíc kniha obsahuje část příběhu z důchoďáku.

fvalek
05.01.2022 3 z 5

Konečně se Spidey a Deadpool dostali do chvíle, která se dá zařadit do celku universa a je skvělé, že se taky nějak odráží významné události jako Tajné impérium a pád S.H.I.E.L.D.u. Nicméně celkově je to velmi zvláštní děj. Je hezké, že se zmíní jednou větou o Pavučince, ale celý sešit Žádná švanda jako by ani nebyl a atmésféra i téma se rapidně změnilo z BFF na dva téměř nepřátele. Kresba je dost špatná, sice poměrně umělecká, ale nevyznám se v ní a ani se mi nelíbí. Záporák Chameleon mě moc netěší a přijde mi trošku předimenzovaný. Naopak pohled do budoucnosti na důchodový věk obou hrdinů se mi líbil moc, doufám, že bude pokračovat, protože to je v rozvleklé parťácké romanci konečně něco nového. Nicméně ani události v tom divném zmutovaném světě nejsou úplně špatné... Mám rozporuplné pocity, z části se mi to líbí a obzvláště trošku vážnější motivy, z části to je dost hloupost.


Covenant
18.09.2021 1 z 5

Nepřehledná kresba. Co kresba? Vždyť je většina, obkreslená fotka! To jako vážně? A co scénář? Nevim, jestli to není tím, že jsem neabsolvoval předchozí díly, ale co bylo tohle za slátaninu? Jediný, co bylo zajímavý, tihle týpci, jako důchodci. Ale to byla jen krátká epizodka. Ostatní byla jen jedna rozvleklá, nepodařená zápletka. Jde to líp. Takhle za mně, rozhodně ne.

Lenka.Vílka
03.09.2020 5 z 5

Úvodní příběh je strašně fajn. Babouk chce dostat svýho kamaráda Wadea do vězení za to, co udělal. Jenže z té snahy se vyklube hodně akční zábava, která mě dostala, aby v tom nejzajímavějším momentu přišel čas na pauzu...

("Tohle bude ta nejkratší týmovka v historii Marvelu." ... "Proč?" ... "Protože ta nádherná leč příšerná obluda na další stránce nás evidentně sežere dřív, než to vůbec rozjedeme.")

...Peter Parker a Wade Wilson, spolu v důchoďáku. A protože se něco děje, je čas najít ztracené mládí a kostýmy. Jak se to stane, mě dost pobavilo. A potom vyrazí do akce!

A potom zbytek příběhu, který mě dostal. Hlavně jeho konec, který geniálně navnadí do dalšího dílu. Jenom dodám, že tenhle díl není zase až tak vtipný, což naprosto chápu. Ale to neznamená, že je to nuda. Proč bychom se měli stále za břicha popadat?

Kresba byla dobrá. Taková klasicky Deadpoolovská, takže oba chlapci byli k sežrání. Ještě se mi u něj nikdy nestalo, že by se mi kresba nelíbila.

PS: docela mě pobavila ta vsuvka o Coulsonovi. To není samozřejmě spoiler, jak se píše v knize, že asi je, všichni víme, co Deadpool udělá nejoblíbenějšímu agentovi na světě! Jenom mě mrzí, že Tie-in k Secret Empire nejsou sladěnější. (Deadpool to asi odnesl nejvíc a matematikou to asi vyjde tak za dva roky. A viz již vyšlá Tajná říše Strange.) Ale jak jsem psala právě u Tajné říše. Asi je to náročnější, když jeden spojený vesmír několika sériemi, mají u nás na svědomí dva vydavatelé. A zda vážně i Secret Empire vyjde :/ ale stejně je to blbý, když úvodní zápletka knihy odkazuje na událost, která se v "českých podmínkách" ještě neudála. A je jedno, zda se tím čtenáři něco prostřelilo nebo ne.