Specifika smyslového vnímání u autismu a Aspergerova syndromu

Specifika smyslového vnímání u autismu a Aspergerova syndromu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356120/mid_specifika-smysloveho-vnimani-u-auti-EhQ-356120.jpg 5 12 3

Publikace se velmi podrobně věnuje specifikům smyslového vnímání u lidí s autismem a s Aspergerovým syndromem. Je určena pro odbornou veřejnost, cenné informace zde však najdou i rodiče dětí s autismem a všichni, kdo se o téma autismu zajímají. Kniha jim pomůže pochopit jednu z podstatných stránek autismu a ukazuje cestu, jak odlišnosti ve smyslovém vnímání diagnostikovat a kompenzovat. Jedinečným přínosem knihy je, že zde autorka shromáždila velké množství výpovědí lidí s vysokofunkčním autismem. Tento pohled na autismus „zevnitř“, tedy z perspektivy samotných lidí s autismen, a jeho propojení se stavem vědeckého poznání, je vskutku ojedinělý.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika , Rodina

Vydáno: , Pasparta
Originální název:

Sensory perceptual issues in autism and Asperger syndrome


více info...

hu_87
hu_87
19.11.2021 5 z 5

Na první pohled poměrně úzce zaměřená publikace, po přečtení je to mimořádně poučná a zajímavá knížka, ve které se dozvíte hodně zajímavostí ohledně problematiky poruch autistického spektra. Knížka je primárně zaměřena na smyslové vnímání a jeho různé "distorze" v případě PAS, přecitlivělosti na různé smysly, ale i jevy jako je např. synestezie. Kapitoly jsou doplněny i různými citovanými zkušenostmi různých osob s autismem/AS.
O téhle knížce jsem já osobně donedávna nevěděla, proto jí chci doporučit absolutně všem, které problematika autismu zajímá, protože přesně tohle by měla být jedna z prvních knížek, které byste si měli přečíst. Protože je tu pěkně propojené na první pohled úzké téma, které se ale dotýká téměř celé problematiky, symptomů a potíží osob s autismem.

Kirtans
Kirtans
16.05.2019 5 z 5

Dozajista jedna z těch knih, které vám přinesou odpovědi, my jsme vycházeli ze systému pokus omyl, i tak byla kniha přínosná a ujasnila některé otázky, které přišly s čtením jiné literatury o autismu.


Delitka
Delitka
22.04.2019 5 z 5

Konečně kniha, která je skutečně přínosem nových informací.

Štítky knihy

autismus Aspergerův syndrom pět smyslů

Autorovy knížky

Olga Bogdashina
britská, 1958
2017  97%Specifika smyslového vnímání u autismu a Aspergerova syndromu

Kniha Specifika smyslového vnímání u autismu a Aspergerova syndromu je v

Právě čtených2x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst20x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x