Speciální sourozenci

Speciální sourozenci https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408113/bmid_specialni-sourozenci-9ZE-408113.jpg 4 6 2

Sourozenecký vztah je odpradávna námětem románů, filmů a pohádek. Jedná se o jeden z nejdelších a nejintenzivnějších vztahů, které v průběhu života zažíváme. Přestože zahraniční výzkumy ukazují, že zdraví sourozenci dětí s postižením jsou velmi početnou skupinou (80% dětí s postižením má sourozence), bývá tato skupina dětí často odborníky a dospělými často přehlížena a opomíjena. Kvalitní péče o sourozence dětí s postižením přitom může pomoci předejít psychickým obtížím zdravého dítěte, posílit účinky intervence u dítěte s postižením, zvýšit rodinnou kvalitu života a celkově i posílit kvalitu péče o člověka s postižením v jeho přirozeném prostředí a tak pomoci při transformaci z institucionálního na komunitní systém péče. Kniha si klade za cíl pomoci čtenářům najít způsoby jak případná negativa, která vztah přináší minimalizovat, a naopak vytěžit ze vztahu pro děti, rodinu, i odborníky co největší množství pozitiv. Knihu uvítají odborníci pracující s rodinami dětí s postižením (kliničtí psychologové, pedopsychiatři, poradenští psychologové, speciální pedagogové, sociální pracovníci), rodiče zdravých sourozenců dětí s postižením.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Rodina

Vydáno: , Portál
více info...

Přidat komentář

Delicius
03.11.2020 4 z 5

Pro mě jako pro profesionála, nikoli rodiče cenná kniha - ve třídě máme hned dvě speciální sestry, tak mi to pomohlo lépe si představit jakou podporu ode mě jako od pedagoga potřebují.

gretl74
08.06.2019 3 z 5

Knížka tak nějak popisuje stav věci, ale že by mi dala něco nového... Zejména na rady typu na co vsechno si "mam udelat cas" a "netrapit se tim, co nemuzu, ale radovat se z toho, co muzu" jsem pomerne alergicka. Vzdycky mi prijde, že autoři píší o něčem, co sami nikdy neprozili, nezazivaji kazdy den ty ubijejici situace a kdyby tisíckrát chtěli, nemohou to prostě pochopit.


Štítky knihy

děti se zdravotním postižením

Autoři knihy

Kniha Speciální sourozenci je v

Přečtených8x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x